تاریخ انتشار: دوشنبه 1402/09/20 - 00:27
کد خبر: 490447

راه طلایی ارتباط با نوجوانان چیست؟

راه طلایی ارتباط با نوجوانان چیست؟

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان ابراز کرد: ممکن است نوجوان تحریک‌پذیر و خلق و خویش تغییر کند که امری طبیعی است و گذر از آن طبیعی خواهد بود

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فارس نوشت: مرتضی تهرانی دوست، فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان و عضو فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به چالش‌های دوران نوجوانی، بیان داشت: دوران نوجوانی و بلوغ امری طبیعی است که برای همه انسان‌ها رخ می‌دهد و غیرعادی نیست اما توأم با تغییرات روان‌شناسی و فیزیولوژی است؛ به‌ طوری‌که تغییرات فیزیولوژی در دختران و پسران می‌تواند متفاوت باشد و مهم این است که فرزندان با این تغییرات آشنا باشند.

وی ادامه داد: طبیعتاً خانواده‌ها باید نقش آموزش‌دهنده را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ داشته باشند، چون گاهی اوقات این تغییرات فیزیولوژی اگر برای نوجوان آشنا نباشد، می‌تواند احساس ترس، ناراحتی و سرخوردگی برای آنها ایجاد کند.

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان خاطرنشان کرد: از طرف دیگر فرزندان در دوران نوجوانی احساس استقلال را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تجربه خواهند کرد و وابستگی‌شان از خانواده مقداری کم خواهد شد و ارتباط‌شان با گروه همسالان بیشتر می‌شود و این مسئله گاهی اوقات می‌تواند برای خانواده اضطراب‌آور باشد.

تهرانی با اشاره به اینکه این حد از اضطراب تا حدی مسئله‌ای طبیعی است، یادآور شد: به هر حال نوجوان باید این توانایی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به دست آورد تا با جامعه ارتباط برقرار کند؛ در عین حال که نباید ارتباط خود با خانواده را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از دست بدهد و خانواده‌ها نیز بر رفتار نوجوانان نظارت داشته باشند.

وی متذکر شد: در این بین اگر فشارهای بیش از حد خانواده و نظارت سخت‌گیرانه شکل گیرد، طبیعتاً با مقابله‌جویی نوجوان مواجه می‌شویم و اگر بخواهیم مقابله جویی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کم کنیم، باید صحبت کردن و گفت‌وگو کردن و حل مسائل نوجوان را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ با کمک نوجوان انجام دهیم و می تواند کمک‌کننده باشد تا نوجوان احساس استقلال را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ تجربه کند و بتواند با گروه همسالان خود نیز ارتباط برقرار کند.

فوق تخصص روانپزشکی کودک و نوجوان ابراز کرد: ممکن است نوجوان تحریک‌پذیر و خلق و خویش تغییر کند که امری طبیعی است و گذر از آن طبیعی خواهد بود؛ مگر آنکه به صورت شدید و غیرعادی دربیاید و نوجوان پرخاشگری شدید داشته باشد و بخواهد ساعات زیادی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ در منزل باشد که این نیاز به مداخله روان‌شناس یا روانپزشک دارد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حکم اعدام ۲ عامل جنایت میدان علیخانی اصفهان در کودتای دی‌ماه اجرا شد
روایت AFC از جام جهانی ایران
پشت پرده تب هواداری بلاگرها چیست؟
تقلای امارات برای کاهش تنش با ایران
خط لوله شرق‑غرب عربستان به بن‌بست رسید
دقیق‌تر از همیشه / روایتی جدید از شکست محاسبات واشنگتن
بخش‌ کمتر دیده شده کارنامه اکبر عبدی
اگر شریان اینترنت جهان در باب‌المندب قطع شود
بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در حرم امام علی (ع) برگزار شد
اکونومیست: حمله زمینی آمریکا به ایران نامحتمل است
دانشگاه نسل سوم و پایان عصر مدرک‌گرایی
شانس یک مدال طلا برای ایران/ ۳ فرنگی‌کار حذف شدند
دانش‌آموزان بازمانده مدرسه میناب بورسیه شدند
عارف: توسعه علم و فناوری، راهبرد اصلی دولت در دوران پساجنگ است
مسکو: ایران از توانمندی‌های لازم برای دفاع از خود برخوردار است
اسامی اپلیکیشن‌های دوراپزشکی غیرمجاز منتشر شد
بازداشت هسته‌های وابسته به اوکراین و عامل حمله به تأسیسات عراق
ضدانقلاب به قربانی جنایت زلنسکی «جاویدنام» نمی‌گوید؟
پهپادهای ما با موفقیت به اهداف خود در عربستان اصابت کردند
تغییر چراغ خاموش آمار تلفات نظامیان آمریکا در جنگ علیه ایران
پرداخت ۷۸۵ میلیارد تومان به مادران مشمول قانون جوانی جمعیت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top