تاریخ انتشار: سه شنبه 1402/09/21 - 12:38
کد خبر: 490579

داوطلبان انتخابات مجلس از ۱۵ دی باید وارد سامانه مالی انتخابات شوند

داوطلبان انتخابات مجلس از ۱۵ دی باید وارد سامانه مالی انتخابات شوند

اسلامی اظهار کرد: بر اساس قانون، حداقل هزینه هر نامزد در حوزه انتخابیه می‌بایست توسط وزارت کشور تعیین شده و در هیئت مرکزی نظارت تایید شود. یعنی حوزه انتخابیه حداکثر سقفی دارد که ۲۰ درصد از آن می‌تواند توسط اشخاص حقیقی ایرانی یا احزاب تامین شود. همچنین ما به ازای نقدی هر نوع خدماتی باید در سامانه ثبت شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور امروز ( بیست و یکم آذر ماه) در برنامه صبح بخیر ایران، گفت: نتایج نهایی بررسی صلاحیت داوطلبان در هیئت‌های نظارت استان تا ۱۴ دی ماه اعلام خواهد شد.

اسلامی گفت: در ادبیات انتخابات ما ۴ واژه داریم. داوطلب، نامزد، منتخب و نماینده این واژه‌ها هستند. در قانون جدید یک واژه متقاضی داوزطلبی نیز در نظر گرفته شده که مرحله پیش ثبت نام را به خود اختصاص می‌دهد. تا ۱۴ دی ماه زمان بررسی صلاحیت‌ها در هیئت‌های نظارت استان، تحت نظارت شورای نگهبان است. بعد از آن نامزدها معرفی خواهند شد.

وی افزود: بر اساس ماده ۸۳ قانون جدید انتخابات مجلس شورای اسلامی، از زمان ثبت نام داوطلبان هر گونه تبلیغات از نوع مستقیم یا غیر مستقیم ممنوع است. به همین جهت توصیه ما این است که داوطلبان اجازه دهند تا بررسی صلاحیت کامل صورت بگیرد. اکنون اعتراضات در هیئت نظارت در حال بررسی است. به محض پایان این مرحله کلمه نامزد به این داوطلبان اطلاق خواهد شد.

اسلامی اظهار کرد: ما برنامه‌ای برای تبلیغات در صدا و سیما، فضای مجازی و دیگر فضاهای تبلیغاتی برای نامزدها در نظر گرفته‌ایم. منتها زمان این تبلیغات مشخص است. اکنون تناسبی شدن از قانون انتخابات مجزا شده است. اما در ماده ۸ اشاره می‌شود که احزاب و گروه‌های سیاسی دارای پروانه و مجوز قانونی هستند، می‌توانند اسامی مورد نظر خود را اعلام کنند، اما در زمانی که مرحله تایید صلاحیت به پایان رسیده باشد.

وی در ادامه گفت: فعالیت احزاب قوانین مشخصی دارد که احزاب بر اساس آن عمل می‌کنند. آن‌ها می‌توانند کنگره یا تجمع داشته باشند. منتها زمان طرح فهرست از جانب احزاب هنور فزا نرسیده است. احزاب و گروه‌های سیاسی می‌توانند به حمایت مالی از نامزدها بپردازند.

وی افزود: قانون شفافیت و نظارت بر تامین منابع مالی تبلیغات انتخابات در سال ۹۸ به تصویب رسیده است. بر طبق این قانون وزارت کشور باید یک سامانه مالی انتخابات شکل داده و در آن سامانه کلیه فعالیت‌های تبلیغاتی ثبت، ضبط، پایش و نظارت می‌شود. از ۱۵ دی پیامکی برای نامزدها ارسال خواهد شد که با یک نام کاربری و رمز بتوانند وارد این سامانه شوند. در آن‌جا کلیه امور مربوط به انتخابات در حوزه مالی، مشخص است. منابع مالی می‌توانند از جانب خود فرد، یک شخص ایرانی حقیقی یا احزاب و گروه‌های سیاسی باشند.

وی افزود: بر طبق قانون شفافیت، هزینه‌ها در چهار محور هزینه برپایی ستاد انتخابات، هزینه تجمع عمومی، هزینه تبلیفات مجاز و هزینه حق الزحمه عوامل اجرایی دسته بندی می‌شوند. بر اساس ماده ۷ قانون شفافیت یک حساب وارد می‌شود که مختصا مربوط به تبلیغات انتخاباتی است. به این شکل و به واسطه ورود دقیق همه اطلاعات مالی در سامانه، پایش به صورت مداوم صورت گرفته و تخلفات بلافاصله گزارش خواهند شد.

اسلامی اظهار کرد: بر اساس قانون، حداقل هزینه هر نامزد در حوزه انتخابیه می‌بایست توسط وزارت کشور تعیین شده و در هیئت مرکزی نظارت تایید شود. یعنی حوزه انتخابیه حداکثر سقفی دارد که ۲۰ درصد از آن می‌تواند توسط اشخاص حقیقی ایرانی یا احزاب تامین شود. همچنین ما به ازای نقدی هر نوع خدماتی باید در سامانه ثبت شود.

وی در آخر گفت: اکنون صدا و سیما به حوزه‌های انتخابیه فرکانس محلی داده است. همچنین بستری در سکوها برای تبلیغات انتخاباتی در نظر گرفته شده است. همه این‌ها کمک می‌کند که هزینه تبلیغات کاهش یابد و عدالت انتخاباتی در تبلیغات صورت بگیرد. بر اساس ماده ۷۴، دستگاه‌های دولتی باید ظرفیت‌های خود را برای تبلیغات در اختیار نامزدها قرار دهند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بهترین جایگزین کوینکس برای معاملات ارز دیجیتال؛ معرفی صرافی اوربیت
مکمل‌های ورزشی؛ از رویای عضله‌سازی تا کابوس سلامتی
پردیس مرجع پژوهش‌های علمی و صنعتی
صفر تا صد دستگاه پرس قرص ماشین سازی حسنی
چگونه فرش هایمان را در خانه عمیق تمیز کنیم؟
آخرین مهلت دفاع و ثبت نمرات دانشجویان دانشگاه پیام‌نور اعلام شد
تمیز کردن لکه آب پرتقال خشک شده از روی فرش
درخشش تیم ملی المپیاد فیزیک ایران در المپیاد ۲۰۲۶ کلمبیا
تحلیل طلا در هفته آینده ایران؛ چشم‌انداز بازار طلا و سکه در تیر ۱۴۰۵
برنامه هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال
نکات طلایی برای افزایش طول عمر فرش
نکات پاک کردن لکه آب سیب از روی فرش
فیلم| واکنش جالب مجری رسانه ملی به مرگ لیندسی گراهام سناتور ضد ایرانی
وحدت ملی مهم‌ترین الزامات عبور از شرایط جنگی است
بازار داغ شایعات دلایل مرگ «جیدن آدامز»
جمعیت بیمه‌شدگان زنان سرپرست خانوار افزایش می‌یابد
اعلام ۴ روز عزای عمومی در قطر در پی درگذشت امیر سابق این کشور
امضا تفاهم نامه بین دانشگاه پیام نور و سازمان حفاظت محیط زیست
قوای سه گانه بزرگداشت رهبر شهید را در حرم بانوی کرامت برگزار می کنند
ثبت‌نام حج ۱۴۰۶ آغاز شد
کارت آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ فردا منتشر می شود
آخرین مهلت دفاع و ثبت نمرات دانشجویان دانشگاه پیام‌نور اعلام شد
کارت آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ فردا منتشر می شود
الزام دانشجویان کاردانی دانشگاه آزاد به گذراندن ۷ واحد درسی معارف
اعضای شورای مرکزی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی منصوب شدند
کسب مقام نخست تیم ملی المپیاد ریاضی ظرفیت بالای جامعه علمی ایران را به نمایش گذاشت
برنامه سرویس‌های دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی در ایام فرجه امتحانات
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل و توسعه آموزش‌های آزاد
یک استاد دانشگاه: خودباوری علمی شرط تبدیل دانشگاه به پیشران پیشرفت کشور است
دانشگاه شیکاگو علیه هوش مصنوعی
پارک‌های فناوری سنتی به پارک‌های سرمایه‌سازی تغییر ماموریت می‌دهند/ایجاد حساب سرمایه‌ساز
تفویض بخشی از خدمات صندوق نوآوری به پارک‌های علم و فناوری
شبکه‌سازی انجمن‌های علمی دانشجویی، کلید حل مسائل کشور است
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه امیرکبیر
تسهیل اسکان دانشجویان کارشناسی و تمدید مهلت ثبت‌نام خوابگاه تابستان
آغاز انتخاب واحد ترم تابستان دانشگاه پیام نور از ۲۲ تیر
شرایط پذیرش دانشجوی بین‌المللی غیربورسیه در دانشگاه علامه اعلام شد
پیام تبریک معاون علمی برای قهرمانی تیم ملی المپیاد ریاضی ایران در چین
آزمون ارتقاء دستیاران تخصصی دندانپزشکی ۱۹ شهریور برگزار می شود
دعوت‌شدگان مصاحبه دکتری استادمحور دانشگاه تربیت مدرس مشخص شدند
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top