تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/09/29 - 08:57
کد خبر: 491304

عارف یا روحانی؛ کدام یک محور ائتلاف مدعیان اعتدال و اصلاحات می‌شود؟!

عارف یا روحانی؛ کدام یک محور ائتلاف مدعیان اعتدال و اصلاحات می‌شود؟!

محمدرضا عارف(رئیس مستعفی شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان) احتمالا به همراه برخی احزاب اصلاح‌طلب، فهرست انتخاباتی ارائه می‌کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: محمدرضا خباز، معاون در معاونت پارلمانی دولت روحانی، درباره احتمال ائتلاف‌ انتخاباتی بین اصلاح‌طلبان و اعتدالیون به خبرآنلاین گفت: نمی‌دانیم که به اندازه یک لیست کاندیدا داریم یا خیر. اگر به یک لیست مشترک برسیم که منتهای آرزو است و هر اتفاق مثبتی ممکن است رخ بدهد.

عضو حزب اعتماد ملی درباره این سؤال که تصمیم اصلاح‌طلبان درباره نحوه حضور در انتخابات مجلس دوازدهم به کجا رسید؟ گفت: اصلاح‌طلبان تا زمانی که نتایج نهائی تاییدصلاحیت‌ها مشخص نشود، بعید است که به یک تصمیم برسند. ۵ حزب از احزاب اصلاح‌طلب کاندیدا معرفی کردند که تعدادی از آنان در همان مرحله اولیه توسط هیئت‌های اجرائی ردصلاحیت شدند که برخی آنان به این موضوع اعتراض کردند و برخی هم اعتراض نکردند. در عین حال، هنوز مشخص نیست که شورای نگهبان و هیئت نظارت چه تصمیمی خواهند گرفت.

وی افزود: احتمال ارائه لیست وجود دارد. از بین ۳۰ حزب اصلاح‌طلبان، ۵ حزب به افراد زیرمجموعه خود توصیه کردند تا در انتخابات ثبت‌نام کنند، باقی حزب‌ها اختیار را به خود فرد واگذار کردند. تعدادی از کاندیداهای این ۵ حزب نیز ردصلاحیت شدند. گفته آقای کواکبیان از یک جهت درست است و ما باید ببینیم که می‌توان یک لیست ۳۰ نفره بدهیم یا خیر. اگر نتوانستیم لیستی ارائه دهیم، هر حزبی از کاندیدای موردنظر خود حمایت می‌کند.

خباز در پاسخ این سؤال که گفته می‌شود آقای عارف هم جلسات انتخاباتی خود را برگزار می‌کند، شما از جلسات ایشان خبری دارید؟، اظهار کرد: بله، ما جلساتی داریم که تعدادی از استانداران به عنوان شورای مشورتی ایشان حضور دارند. آقای عارف علاقه‌مند هستند که کشور به سمت انتخابات حداکثری برود. ایشان همچنین مایل است که بتوان یک لیستی که مورد قبول اصلاح‌طلبان و مردم است ارائه کرد. ایشان یک‌سری فعالیت دارند.

وی درباره احتمال ائتلاف بین اصلاح‌طلبان با اعتدالیون با محوریت عارف گفت: تا کاندیداها مشخص نشده و لیست درنیاید، هرگونه حرفی گمانه‌زنی است. ما نمی‌دانیم که به اندازه یک لیست کاندیدا داریم یا خیر. اگر به یک لیست مشترک برسیم که منتهای آرزو است و هر اتفاق مثبتی ممکن است رخ بدهد.

در همین حال، محمدباقر نوبخت، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه گفت: برخی پیشنهاد کرده‌اند آقای روحانی با ارائه لیست وارد این عرصه شوند و موضوع لیست ۱۶ نفره هم یکی از مفروضات چگونگی حضور روحانی در انتخابات مجلس خبرگان رهبری است.

محمدباقر نوبخت افزود: البته آقای دکتر روحانی درخصوص هیچ‌یک از این پیشنهادها اعلام نظری نکرده‌اند و تصمیمی نگرفته‌اند. از جمله پیشنهاداتی که مطرح‌شده ارائه لیست نامزدهای استان تهران است و طبیعی است که هر یک از این مفروضات پس از اعلام اسامی نهائی نامزدها قابل بررسی است.

زمزمه محوریت عارف یا روحانی برای ارائه فهرست انتخاباتی طیف مدعیان اعتدال و اصلاحات در حالی است که عارف در سال ۱۳۹۲ نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بود اما در اثر توافق خاتمی و ‌هاشمی برای حمایت از روحانی، ناچار به کناره‌گیری آمیخته با اعتراض شد.

او همچنین رئیس فراکسیون امید در مجلس قبل و رئیس «شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان»(شعسا) بود اما به خاطر متهم شدن به کم‌کاری و محافظه‌کاری، از ثبت‌نام مجدد در انتخابات مجلس منصرف شد و از ریاست «شعسا» هم استعفا داد. پس از استعفای موسوی لاری نائب‌رئیس شورا، شعسا عملا منحل شد و نهاد اجماع‌ساز اصلاح‌طلبان(ناسا) جایگزین آن در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰ شد. اما دودستگی بر سر شرکت یا عدم شرکت در انتخابات (۱۶ حزب در مقابل ۱۵ حزب) این نهاد را هم به بن‌بست کشاند و مجددا موجب برخی تلاش‌ها برای احیای جبهه اصلاحات شد؛ جبهه‌ای که نتوانست درباره انتخابات مجلس به تصمیم قطعی برسد و از احزاب خواست، خود رأساً تصمیم بگیرند!

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تکمیل زنجیره خدمات سفرپرایم با راه‌اندازی بخش تور
برکناری شوکه‌کننده فرمانده لشکر پنجم ارتش آمریکا در اروپا
خنجر انتقام صنعا در گلوی آل سعود / مزدوران سعودی زیر ضرب انصارالله
استراتژی برند چیست؟ راهنمای تدوین استراتژی برند برای ساخت مسیر رشد متمایز
نمایندگی تعمیر قهوه ساز و اسپرسو ساز فیلیپس
چقدر در مورد فن فشار مثبت راه پله می‌دانید؟
سعودی‌ها و کارناوال ائتلاف‌سازی؛ مکه جدیدترین ایستگاه در مسیر بی‌نتیجه‌ها
فروش ویژه پکیج شوفاژ دیواری ایران رادیاتور با ۲۰ درصد تخفیف
راز بزرگ ماندگاری مواد کراتین مو برزیلی فاش شد !
آیا فرش شما تمیز و آماده پاییز است؟
۷ عادت اشتباه که فرشتان را کثیف می کند
۵ لکه رایج فرش که بعد از مهمانی ایجاد می شوند (+روش تمیز کردن)
۸ مهم ترین تاثیر برندسازی در موفقیت کسب‌وکارهای نوپا
بهترین دندانپزشک کودکان مشهد کیست؟ (معرفی ۵ پزشک برتر!)
چگونه از تمیزی و بهداشت فرش مطمئن شویم؟
فرش شما تمیز است یا فقط اینطور به نظر می‌رسد؟
بهترین متخصص ایمپلنت دندان را با این ۷ معیار حرفه‌ای انتخاب کنید
چرا تأمین شیشه خودروهای وارداتی با تأخیر انجام می‌شود؟
چگونه از فرش های دستباف و پشمی خود نگهداری کنیم؟
نکات پیشگیرانه برای حفظ طول عمر فرش‌ها
۵ مرحله آماده‌سازی فرش برای شستشوی حرفه‌ای
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top