تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/09/29 - 09:51
کد خبر: 491321

تصویب قطعنامه ضد ایرانی کانادا علیه ایران +جزئیات

تصویب قطعنامه ضد ایرانی کانادا علیه ایران +جزئیات

قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا سه‌شنبه شب به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل در حالی با ۷۸ رای به تصویب رسید که ۹۸ عضو از ۱۹۳ عضو سازمان ملل به آن رای منفی و ممتنع دادند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ از سازمان ملل، قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا که هر ساله علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌شود، در رای گیری سه‌شنبه شب به وقت محلی در مجمع عمومی سازمان ملل فقط توانست ۷۸ رای مثبت کسب کند که حتی از سال گذشته نیز کمتر بود و آرای مخالف و ممتنع به آن نیز از سال گذشته (۱۴۰۱) بیشتر بود.

این قطعنامه در مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی سازمان ملل، ۷۸ رای موافق، ۳۰ رای مخالف و ۶۸ رای ممتنع کسب کرد و بدین ترتیب، ۹۸ کشور به آن رای منفی و ممتنع دادند و ۱۷ کشور نیز در رای گیری حضور نداشتند.

این قطعنامه ۲۴ آبان ماه در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل با ۸۰ رای به تصویب رسید و ۲۹ کشور به این قطعنامه رای مخالف و ۶۵ کشور رای ممتنع دادند و تعداد موافقان کمتر از میزان آرایی بود که اعضای سازمان ملل به این قطعنامه رای مخالف و ممتنع دادند.

بر اساس این گزارش قطعنامه ضد ایرانی حقوق بشری کانادا سال گذشته (۱۴۰۱) نیز در مجمع عمومی سازمان ملل با ۸۰ رای موافق، ۲۹ رای مخالف و ۶۵ رای ممتنع به تصویب رسید و ۹۴ کشور با این قطعنامه ضد ایرانی موافق نبودند.

این قطعنامه سیاسی که هر ساله از سوی کشور کانادا علیه جمهوری اسلامی ایران ارائه می‌شود، ابتدا در نشست کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل پیرامون "دستورکار وضعیت‌های حقوق بشری و گزارش‌های گزاشگران ویژه" مورد بررسی قرار می‌گیرد.

جمهوری اسلامی ایران این قطعنامه را مغرضانه و با انگیزه سیاسی می‌داند که وضعیت حقوق بشر در ایران را هدف قرار می‌دهد و آن را به شدت رد می‌کند.

زهرا ارشادی معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل هنگام تصویب این قطعنامه در کمیته سوم مجمع عمومی امسال سازمان ملل، گفت: جمهوری اسلامی ایران قطعنامه مغرضانه و با انگیزه سیاسی را که وضعیت حقوق بشر در کشور ما را هدف قرار می‌دهد، به شدت رد می‌کند. در حالی که ما اذعان داریم که همیشه جا برای پیشرفت وجود دارد، ضروری است که ماهیت گزینشی، جانبدارانه و ریاکارانه اتهامات علیه ما را مورد بحث قرار دهیم.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود: کمیته سوم، ارگانی محوری که زیر نظر سازمان ملل تأسیس شده است، به عنوان چراغی برای ترویج گفت وگو و همکاری برای پیشبرد حقوق بشر در سراسر جهان است. متأسفانه، به جای استفاده از این بستر برای رسیدگی جدی به نگرانی‌های حقوق بشر، برخی کشورها از آن برای پیشبرد برنامه‌های سیاسی خود سوء استفاده می‌کنند و در نتیجه ماموریت اصلی این کمیته را تضعیف می‌کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
اولویت سیاست خارجی دولت، حرکت به سمت یک «منطقه قوی و متحد» است
نخست وزیر قطر فردا به ایران سفر می‌کند
تاکید وزرای خارجه ایران و عربستان بر توقف جنایات رژیم صهیونیستی
کارزار بین جبهه حسینی و جبهه یزیدی تمام نشدنی است
رهبر انقلاب: کارزار بین جبهه حسینی و جبهه یزیدی تمام نشدنی است
فلسفه اربعین چیست؟
آمادگی بیش از پیش ارتش برای همکاری با وزارت کشور در ماموریت‌ها
امیر سیاری با رئیس سازمان برنامه و بودجه دیدار کرد
از مشکلات جامعه پزشکی چه می‌دانیم؟
اصلاح‌طلبان رابطه جناحی خود را با دولت مشخص کنند
عزاداری هیأت‌های دانشجویی با حضور رهبر انقلاب برگزار شد
عملیات انتقام ترور فواد شکر/ حمله گسترده حزب‌الله به عمق سرزمین‌های اشغالی
پزشکیان: موفقیت در تثبیت سلامت جامعه منوط به تامین سلامت محرومین و فقرا است
مراسم جاماندگان اربعین در تهران
حزب‌الله: مرحله اول عملیات به پایان رسید، ۳۲۰ کاتیوشا شلیک کردیم
اجرای مرحله نخست عملیات حزب‌الله در پاسخ به شهادت فواد شکر
سرزمین‌های اشغالی در شوک عملیات گسترده حزب‌الله
پرداخت پول گندم‌کاران وحقوق بازنشستگان دراولویت کار دولت قراردارد
راهپیمایی اربعین نماد روشنی از جاودانگی حق و فنای ابدی ظلم است
کدام وفاق ملی؟!
زندگی بدون عینک، هدیه‌ای است که دکتر احمدی به شما می‌دهد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top