تاریخ انتشار: شنبه 1402/10/02 - 08:57
کد خبر: 491513

زمستان را با اهدای خون گرم کنید

زمستان را با اهدای خون گرم کنید

پاییز و زمستان هر سال، مسئولان سازمان انتقال خون نگران می‌شوند؛ نگران کاهش میزان اهدای خون. همین اتفاق هم می‌افتد، هوا که سرد می‌شود، صف مراجعه‌کنندگان برای اهدای خون لاغرتر می‌شود و ذخایر خونی کم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ این می‌شود که در زمستان و روزهای سرد هر قطره خون ارزشی به اندازه اهدای یکی از اندام‌های آدمی پیدا می‌کند. البته این فقط مشکل کشور ما نیست و در کل جهان فصل سرما آدم‌ها را کمتر به مراکز انتقال خون می‌کشاند. برای همین هم هست که اول زمستان -که می‌شود ‌ماه ژانویه خارجی ها- کل‌ماه را با عنوان‌ماه ملی سازمان انتقال خون نامگذاری کرده‌اند تا به مردم یادآور شوند که این فصل را با اهدای خون، گرم کنند. دلیل این مشارکت کم در اهدای خون هم به عواملی چون بروز بیماری‌های تنفسی و آلودگی هوا مربوط می‌شود.

خیلی از کارشناسان معتقدند برای فرهنگسازی درباره اهدای خون در کشور در فصول سرد سال، می‌توان به جاانداختن فرهنگ‌هایی مثل نذر خون و... فکر کرد. به‌ویژه برای کسانی که گروه‌های خونی کمیابی چون O و حتی A دارند. گروه‌های خونی که امروز کمبود آنها به‌شدت احساس می‌شود.

به هر حال این یک جبر است؛ جبری که براساس آن، آنها که گروه خونی AB دارند از همه می‌توانند خون دریافت کنند ولی جز به کسانی که همین گروه خونی را دارند، نمی‌توانند خون اهدا کنند. آنها که گروه خون A و B دارند هم می‌توانند از هم گروه خود خون بگیرند و هم از کسانی که گروه خونی O مثبت دارند. نوبت می‌رسد به کسانی که گروه خونی کمیاب O دارند. این دسته از افراد می‌توانند به همه خون بدهند ولی تنها می‌توانند از هم گروه خود خون دریافت کنند. اینطور که به‌نظر می‌رسد؛ امروز بزرگ‌ترین مشکل را هم همین گروه دارند که هم گروه خونی آنها کمیاب است و هم افراد کمتری از این گروه خون اهدا می‌کنند.

از طرف دیگر میزان اهدای خون زنان در همه کشورهای جهان نسبت به مردان کمتر است ولی در ایران این نسبت بسیار پایین است. در کشورهای اروپایی که بالاترین میزان اهدای خون زنان را دارند، اهدای خون زنان به ۲۵ درصد می‌رسد اما در ایران، میزان اهدای خون بانوان در ۲ استان ایلام و کهگیلویه و بویر احمد که بالاترین میزان اهدای خون زنان را دارند، به ۹ درصد می‌رسد. در باقی استان‌ها که میزان اهدای خون زنان از این هم کمتر است و در کل کشور تنها ۵ درصد زنان داوطلب اهدای خون هستند.

به همین دلیل مسئولان سازمان انتقال خون بر افزایش سهم مشارکت جوانان و بانوان در آمار کلی اهداکنندگان خون تأکید و امید دارند که امسال این مشارکت حداکثری باشد تا کمبود ذخایر خونی را در زمستان تجربه نکنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کلاس درس عمران دانشگاه خوارزمی در پل B۱ کرج
تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران اجرایی شد
تقسیط ۱۲ ماهه شهریه در دانشگاه علم و فرهنگ
خانه فرهنگ در خوابگاه‌های دانشگاه فرهنگیان راه‌اندازی می‌شود
باقی‌مانده غذا را مصرف کنیم
می‌توانیم گره مسکن را باز کنیم
مهلت ثبت‌نام در آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی ۱۴۰۵ امشب پایان می یابد
شرایط گمرکی واردات و صادرات طی ۳ ماه آینده اعلام شد
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون وکالت ۱۴۰۵ کانون های وکلا تا ۱۱ مهر ماه
سخنگوی ارتش: آمریکا در منطقه مستأصل شده است/ پایگاه‌های آمریکایی دیگر قابل بازسازی نیستند
تأمین مستمر سوخت نیروگاه‌ها شرط اصلی عبور از فصل سرد سال
دانشگاه علم و فرهنگ در شاخص‌های نوآوری سایمگو بین ۱۰ دانشگاه برتر کشور است
مهلت ثبت‌نام در آزمون پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت تمدید شد
بنزین سوپر وارداتی ۱۱۱ هزار تومان معامله شد
گروسی: در حال حاضر گفتگوهای تمام عیاری میان ایران و آمریکا وجود ندارد
«گردهمایی دختران ایران» نماد حضور پرشور دانشجویان است
هشدار مدودف نسبت به رسیدن خطر وقوع جنگ جهانی به بالاترین سطح
پزشکیان: از ارائه برنامه‌ اصلاح الگوی مصرف برای تنظیم مقررات و قیمت‌گذاری استقبال می‌کنیم
دانشجویان انقلابی اجازه ایجاد فضای رادیکال در دانشگاه علامه را ندادند
کار دانشجویی با مهارت خودت در آویدگرد؛ تدریس آنلاین، کارگاه انجمن علمی و شب بازی
راهنمای انتخاب کالای خواب برای اتاق خواب مدرن
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top