تاریخ انتشار: یکشنبه 1402/10/17 - 11:28
کد خبر: 492495

سد لار خشک شد!

سد لار خشک شد!

نصف شدن ذخایر سدهای تهران و بارش‌های این استان نسبت به شرایط نرمال و متوسط درازمدت، موجب شده برداشت از منابع زیرزمینی آب این استان افزایش چشمگیری داشته باشد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بارش‌های سال آبی جاری در تهران با کاهش ۵۶درصدی نسبت به آمار متوسط درازمدت مواجه شده و این خشکی پاییز و زمستان، اثر خود را در کاهش ذخایر سدهای تهران گذاشته است.

درحال حاضر با وجود ۲۷۳ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده پشت سدهای تهران، ۸۶درصد ظرفیت مخازن سدهای پنج‌گانه تأمین آب شرب تهران خالی است.

سد لار خشک شد!

همانطور که در جدول بالا مشخص است، ذخایر سدهای تهران درحال حاضر نسبت به شرایط نرمال، کسری ۳۰۰ میلیون مترمکعبی دارند و ذخایر ۳ سد از مجموع ۵ سد، زیر ۲۰درصد است که این سدها، همگی در سامانه شرقی تأمین آب تهران واقع شده‌اند.

نصف شدن ذخایر سدهای تهران و بارش‌های این استان نسبت به شرایط نرمال و متوسط درازمدت، موجب شده برداشت از منابع زیرزمینی آب این استان افزایش چشمگیری داشته باشد. با وجود آنکه هیچ رقم رسمی در خصوص میزان برداشت از منابع زیرزمینی آب تهران اعلام نشده، بررسی‌ها نشان می‌دهد برداشت از منابع زیرزمینی نسبت به منابع سطحی، به نسبت کم‌سابقه ۷۰ درصد به ۳۰ درصد رسیده و حتی در برخی روزها، میزان تأمین آب از محل چاه‌ها از مرز ۷۰درصد هم می‌گذرد.

درواقع تأمین بدون هشدار آب در این روزهای تهران که اغلب شهروندان شدت تنش آبی تهران را درک نکرده اند و به مصارف عادی و حتی اسراف‌گونه خود ادامه می‌دهند، به تشدید فرونشست و بروز مشکلات بیشتر در تأمین آب تهران در سال‌های آینده منجر خواهد شد.

کاهش ۲هزار لیتری الگوی مصرف آب در تهران و اخطار به مشترکانی که بیش از دو برابر این الگو مصرف ماهانه دارند، تنها اقدامی است که شرکت آب و فاضلاب استان تهران انجام داده و بدون شک، این اقدام حداقلی در اطلاع‌رسانی بحران موجود، کافی نیست.

در این روزهای نیازمند اطلاع رسانی گسترده، نه شرکت آب و فاضلاب استان تهران و نه شرکت آب منطقه‌ای این استان، هیچ‌کدام نه‌تنها نشست خبری به‌منظور اطلاع‌رسانی گسترده برگزار نمی‌کنند، بلکه در سکوت خبری عجیبی به سر می‌برند که منطقی نیست.

مجموعه وزارت نیرو، شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و شرکت مدیریت منابع آب نیز در این بی‌خبری جامعه از بحران جاری و تبعات پیش‌روی آن، سهیم هستند.

در شب یلدا، مصرف لحظه‌ای آب تهران در یکی از خشک‌ترین سال‌های این استان، به رقم بی‌سابقه ۵۰ هزار لیتر در ثانیه رسید؛ در حالی که ثبت این رقم به عنوان مصرف لحظه‌ای آب تهران فقط در روزهای اوج مصرف آب در میانه تابستان سابقه داشته است. این آمار مصرفی نشان می‌دهد که سکوت مجموعه وزارت نیرو در تبیین شرایط فعلی خشکی تهران، موجب شده شهروندان درکی از شدت تنش آبی نداشته باشند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
این زن در سخت‌ترین روزهای شیعه چه نقشی داشت؟
زن در اختلاف همسر با خانواده‌اش باید چه کند؟
انفجارهای جدید در درعا همزمان با پرواز جنگنده‌های اسرائیلی
عراقچی: کشورهای منطقه مراقب باشند جنگ جدیدی شکل نگیرد
سرطان سینه کشندگی کمتری دارد
انفجار دو فروند نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز
«اعظم طالقانی» الگویی الهام‌بخش از کارآفرینی اجتماعی زنان
یمن: حملات عربستان به اهداف غیرنظامی با پاسخ دردناک مواجه می‌شود
ادعای مقام آمریکایی: برای مذاکره به سوی ایران دست دراز کرده‌ایم!
آخرین مدال کشتی ایران به رنگ برنز
همزمان آماده دفاع و دیپلماسی هستیم
عراقچی به ترکمنستان می‌رود
رده‌بندی نهایی کشتی آزاد جهان مشخص شد/ ایران با دو پله سقوط سوم شد
نکونام: هیچ همکاری با تراکتور صورت نمی‌گیرد
عزیزی: برای پاسخ به دشمن هیچ محدودیتی نداریم
مخبر: بازدارندگی بدون مرز؛ جغرافیای پاسخ ایران تغییر کرده است
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران درگذشت
کاپیتان آبادانی در حمله آمریکا به یک کشتی در خلیج فارس به شهادت رسید
تاکید روسای جمهور مصر و عراق بر ضرورت مهار تنش در منطقه
محکومیت حمله هوایی سعودی‌ها به دانشگاه الحدیده
ایستگاه مترو حرم حضرت عبدالعظیم در اوایل زمستان به بهره‌برداری می‌رسد
امکان ویرایش معدل و سهمیه در آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی فراهم شد
بازگرداندن توانمندی های مغز آسیب دیده با امواج صوتی
کلیداولیه آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی۱۴۰۵ منتشر شد؛ اعلام زمان اعتراض
تسهیلات جدید برای قبولی‌های ارشد و دکتری؛ امکان شروع تحصیل از ترم بعد
تهیه سند ملی نقشه راه فناوری‌های دریایی به دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر سپرده شد
کسب ۳ مدال و ۱۵ رتبه زیر ۱۰، حاصل تلاش دانشجویان «امیرکبیر» در المپیاد علمی دانشجویی
بازگشت رشته سیاست‌گذاری عمومی به دفترچه آزمون دکتری
راهنمای انتخاب بهترین پلتفرم برگزاری کلاس آنلاین؛ امکانات، مزایا و ویژگی‌های یک سامانه آموزشی استاندارد
هزینه کلاس خصوصی زبان انگلیسی  در سال ۱۴۰۵ چقدر بود؟
تفکیک مسیر ارتقای اساتید علوم انسانی از رشته‌های مهندسی و کشاورزی
رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر برضرورت حفظ حرمت محیط دانشگاه تاکید کرد
مهلت ثبت‌نام در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۶ تا ۱۵ آبان تمدید شد
مولاژ چیست و چرا در آموزش پرستاری و پزشکی اهمیت دارد؟
مهلت ثبت نام اسکان دانشجویان ارشد دانشگاه تهران امشب به پایان می‌رسد
افزایش وام ازدواج دانشجویان به ۱۰۰ میلیون تومان / وام فرزندآوری به ۶۰ میلیون تومان برای فرزند اول
امروز آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون دکتری۱۴۰۶ ؛ ثبت‌نام ۸۰ هزار نفر
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top