تاریخ انتشار: دوشنبه 1402/10/25 - 09:45
کد خبر: 493304

مواظب باشید به قلب شکسته دچار نشوید!

مواظب باشید به قلب شکسته دچار نشوید!

حدود یک چهارم از بیماران مبتلا به سندرم «قلب شکسته» در طول پژوهشی ۵ ساله جان خود را از دست داده‌اند و به گفته کارشناسان، این میزان از کشندگی با نرخ مرگ و میر ناشی از حمله قلبی «قابل مقایسه» است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محققان هشدار داده‌اند که کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو (نام پزشکی سندرم «قلب شکسته») به دلیل ناراحتی عاطفی شدید ایجاد شده و یکی از حفره‌های قلب را ضعیف می‌کند.

تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داده داروهایی که برای پیشگیری از حملات قلبی استفاده می‌شوند، تاثیری روی کاهش نرخ مرگ و میر ناشی از کاردیومیوپاتی ندارند.

دانشمندان دانشگاه آبردین مدعی شدند که طبق داده‌ها این سندرم به درستی درمان نمی‌شود. این یافته‌ها پس از آن به دست آمده که یکی از شرکای عاطفی سابق شینید اوکانر اصرار داشت که این خواننده ۵۶ ساله بر اثر سندرم قلب شکسته درگذشته است.

پسر او شین، ۱۸ ماه قبل از مرگ این خواننده خودکشی کرد. در گواهی فوت شینید رسماً ذکر شده که او به دلایل طبیعی درگذشته است.

کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو، واکنشی از سوی قلب نسبت به ترشح ناگهانی هورمون‌ استرس است. این عامل باعث می‌شود که بخشی از قلب به طور موقت بزرگ شده و برای پمپاژ صحیح خون تلاش کند.

در این پژوهش، محققان، ۳,۷۲۰ نفر از جمله ۶۲۰ فرد مبتلا به سندرم تاکوتسوبو را بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ مورد ارزیابی قرار دادند. بر اساس نتایج منتشرشده در مجله JACC: Advances، طی یک بررسی پنج سال و نیمه، ۱۵۳ بیمار مبتلا به این سندرم جان خود را از دست دادند (۲۵ درصد).

این میزان از مرگ و میر بالاتر از گروه کنترل مورد مطالعه (۱۵ درصد) و تقریباً به اندازه نرخ مرگ و میر در میان افرادی بوده که دچار حملات قلبی شده‌اند (۳۱ درصد).

پروفسور دانا داوسون، مشاور قلب و عروق در بیمارستان سلطنتی آبردین گفته که داده‌ها به وضوح نشان می‌دهند سندرم تاکوتسوبو به درستی درمان نمی‌شود.

این بیماران نسبت به عموم مردم میزان مرگ و میر بالاتری داشته‌اند. آن‌ها آسیب‌پذیری بیشتری در برابر ابتلا به بیماری‌های قلبی داشته و به اندازه افرادی که دچار حمله قلبی شده‌اند، احتمال مرگ بر اثر این سندرم وجود دارد.

لازم است که ما راه‌های دقیقی را برای درمان این گروه منحصر به فرد از افراد شناسایی کنیم و قصد داریم که این کار را در ادامه تحقیقات خود انجام دهیم.

کارشناسان مدت‌ها بر این باور بودند که ممکن است کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو به اشتباه به عنوان حمله قلبی تشخیص داده شود، زیرا علائم و نتایج آزمایش مشابه هستند.

با این حال، بر خلاف کسانی که از حملات قلبی رنج می‌برند، سندرم قلب شکسته ربطی به انسداد شریان‌ها ندارد.

کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو در زنان شایع‌تر از مردان بوده و بیشتر افراد مسنی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که همسر خود را از دست داده‌اند.

اخیراً یکی از شرکای عاطفی سابق شینید، خواننده ایرلندی، اصرار داشت که حکم مرگ او به دلایل طبیعی در واقع به این معنی است که این خواننده بر اثر سندرم «قلب شکسته» درگذشته است.

جسد این ستاره ۵۶ ساله پس از فراخوانی پلیس به آپارتمان او در هرن هیل واقع در جنوب شرقی لندن در ماه جولای سال گذشته، تنها چند ماه پس از خودکشی پسر ۱۷ ساله‌اش شین پیدا شد.

کارآگاهان مرگ ناگهانی این ستاره را مشکوک تلقی نکردند و مقامات روز سه‌شنبه اعلام کردند که او بر اثر مرگ طبیعی درگذشته است.

درموت هیز که پس از نوشتن زندگینامه اولیه شینید به مدت ۲ سال با او قرار داشت، در مصاحبه‌ای با روزنامه ایرلندی سان گفته است: از این اتفاق می‌توان متوجه شد که قلب شکسته یک علامت واقعی بیماری بوده و می‌تواند منجر به مرگ شود.

علائم این بیماری می‌توانند مشابه علائم حمله قلبی، از جمله تنگی نفس و درد قفسه سینه ظاهر شوند.

سندرم تاکوتسوبو معمولاً موقتی است و بسیاری از افراد بهبودی کامل پیدا می‌کنند اما مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۷ نشان داد که این سندرم در برخی موارد می‌تواند به صورت دائمی بر حرکت قلب تأثیر گذاشته و انقباض عضله قلب را به تأخیر بیندازد.

بنیاد قلب بریتانیا (BHF) که بودجه مطالعات دانشگاه آبردین را تأمین کرده، از دولت خواست تا روی تحقیقات بیشتری سرمایه‌گذاری کند.

دکتر سونیا بابو نارایان، دستیار مدیر پزشکی این مؤسسه خیریه گفته است: این داده‌ها از اسکاتلند نشان می‌دهند که تشخیص تاکوتسوبو، وضعیتی که در زنان شایع‌تر بوده، با احتمال بالاتر مرگ در بلندمدت مرتبط است.

با بیمارانی که از سندرم تاکوتسوبو جان سالم به در می‌بردند، تقریباً مانند بیماران پس از حمله قلبی رفتار می‌شد. اما برخلاف بازماندگان حمله قلبی، تجویز داروهای قلبی معمولاً فواید نامشخصی برای این افراد داشت.

تحقیقات بیشتر در مورد تاکوتسوبو می‌توانند دلایل این سندرم و درمان‌هایی که می‌توانند زندگی بیماران را نجات داده و بهبود بخشند را آشکار کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
اسلامی: سه سایت پرتودهی مردادماه افتتاح می‌شوند
دهقانی فیروزآبادی: سازمان هوش مصنوعی دولتی نخواهد بود
مدال‌آوران المپیک از فدراسیون‌های جهانی چقدر پاداش می‌گیرند؟
پیک رو‌ی پیک
ماجرای «ترور ترامپ» و فرار رو به جلو با اتهام‌زنی به ایران
سخنگوی دولت: واردات خودرو برای همه ایرانیان آزاد شد
وزیر راه: پرینتر سه بعدی در حوزه مسکن ساخته شده است
زمان اعلام نتایج هفدهمین طرح عرضه خودروهای وارداتی مشخص شد
لطیفی: آخرین آزمون استخدامی ۱۲ مرداد برگزار می‌شود
جمعیت خیره‌کننده عزاداران حسینی در ناصریه عراق +فیلم
نصرالله: همه تانک‌هایتان را نابود می‌کنیم
زاکانی: ادعای پست فروشی در شهرداری غلط بود
راهکارهای موثر برای جلوگیری از گرمازدگی کودکان
گزارش ضرغامی از پروژه‌های در دست افتتاح میراث فرهنگی
خرید خارجی تراکتور به تبریز رسید
حمله به نیروهای آمریکایی در عراق با پهپادهای انفجاری
جریمه حرکات نمایشی با خودرو و موتورسیکلت ۳ برابر شد
واکنش ضرغامی به احتمال حضور در دولت پزشکیان
واکنش سخنگوی وزارت علوم به سخنان ربیعی درباره جذب بی قاعده واکنش سخنگوی وزارت علوم به سخنان ربیعی درباره جذب بی قاعده
پرداخت وام به دانشجویانی که در رشته‌های مورد نیاز تحصیل کنند
استقلال نامه رسمی زد/ آبی‌ها به دنبال خرید بزرگ از ترکیه
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top