تاریخ انتشار: جمعه 1402/11/13 - 11:47
کد خبر: 495241

اعزام نیروهای سپاه قدس به خط ساحلی یمن؟

اعزام نیروهای سپاه قدس به خط ساحلی یمن؟

وزیر امور خارجه دولت وابسته به شورای ریاستی یمن در گفت‌وگویی مدعی حمایت نظامی ایران از گروه‌های یمنی محور مقاومت شده و گفت که غرب با تمرکز بر دست یافتن به توافقی هسته‌ای با ایران، این تهدید را نادیده گرفت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ «احمد عوض بن مبارک» وزیر امور خارجه دولت مورد حمایت عربستان در یمن در گفت‌وگویی با مطرح کردن اظهاراتی علیه نقش ایران در منطقه مدعی شد که آمریکا و اتحادیه اروپا درعوض فشار آوردن به ایران برای آنچه متوقف کردن حمایت از انصارالله یمن خواند، انرژی دیپلماتیک خود را صرف همراهی کردن ایران برای رسیدن به توافقی هسته‌ای کرده و هشدارهای مکرر درباره خطرات انصارالله یمن برای امنیت جهانی را نادیده گرفتند که به ادعای او تحت حمایت ایران است.

در مدت اخیر، فعالیت گروه‌های یمنی محور مقاومت(انصارالله) در پی در گرفتن جنگ غزه و پاسخ آن‌ها به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان نوار غزه، به واسطه حملاتشان به کشتی‌های مرتبط با این رژیم و متحدان آن در دریای سرخ، خلیج عدن و تنگه باب‌المندب مورد بحث قرار گرفته و بهانه‌ای نیز برای حملات متجاوزانه آمریکا و انگلیس به یمن شد.

غرب مدعی حمایت نظامی و مالی ایران از نیروهای مقاومت منطقه، از جمله انصارالله یمن و کنترل اقدامات آن‌ها است. این در حالی است که ایران بارها این ادعا را رد کرده و اقدامات نیروهای مقاومت منطقه را صلاحدید خود آن‌ها و تصمیماتی مستقل تلقی کرده است.

دستگاه دیپلماسی ایران نیز در موضعی رسمی اعلام کرد که «گروه‌های مقاومت در منطقه در تصمیمات و اقدامات خود از جمهوری اسلامی ایران دستور نمی‌گیرند و جمهوری اسلامی ایران ضمن اینکه از توسعه درگیری در منطقه استقبال نمی‌کند، در تصمیمات گروه‌های مقاومت برای نحوه‌ی حمایت از ملت فلسطین و یا دفاع از خود و مردم کشورشان در برابر هر گونه تجاوز و اشغالگری دخالتی ندارد».

بن مبارک در این گفت‌وگو با ادعای این که سال‌ها نشانه‌های هشداردهنده‌ای مبنی بر تشکیل نیروهای نیابتی «خطرناک‌تر و مجهز به پهپاد و موشک‌های بالستیک» از سوی ایران وجود داشته است، گفت: ما مدت زیادی است که به این موضوع اشاره می‌کنیم. حوثی‌ها(انصارالله یمن) متوقف نخواهند شد. حوثی‌ها یک ایدئولوژی دارند، یک پروژه دارند. ایران یک پروژه در منطقه دارد و متاسفانه بقیه پاسخی به آن نمی‌دهند.

او در ادامه با گفتن این که دیپلماسی غربی در قبال ایران قرار بود بر سه مورد متمرکز باشد؛ برنامه هسته‌ای، حمایت ایران از نیروهای نیابتی منطقه و برنامه موشک‌های بالستیک آن، مدعی شد که توجه بیش از حد به مورد اول و غافل شدن از دو مورد بعدی به معنای آن است که غرب در حال حاضر با دشمنی در یمن مواجه است که به خوبی توسط ایران مسلح و تجهیز شده است.

این اظهارات بن مبارک در حالی مطرح می‌شود که ایران پیشتر درباره ادعای حمایت نظامی و مالی ایران از نیروهای مقاومت منطقه اعلام کرده بود که تکرار اتهام بی‌اساس به ایران، فرافکنی و نیز توطئه‌ی کسانی است که منافع خود را در کشیدن مجدد پای آمریکا به معرکه‌ای تازه در منطقه و تحریک آن در گسترش و تشدید بحران می‌بینند تا از این طریق مشکلات خود را پوشش دهند.

او در ادامه با گفتن این که حملات پهپهادی انصارالله صادرات نفت یمن را در اکتبر ۲۰۲۲ متوقف کرد، مدعی شد: اولین باری که اتحادیه اروپا درباره پهپادهای شاهد ایران از اتحادیه حرف زد، در اوکراین استفاده می‌شدند. اما پیش از آن، ما سال‌ها می‌گفتیم که ایران در حال عرضه(تسلیحات) به حوثی‌ها است و پهپادها به مردم یمن حمله می‌کنند. هیچ کسی باورش نمی‌شد.

ادعای عرضه پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین که در ابتدا از سوی دولت آمریکا مطرح شد و متحدان اروپایی‌اش نیز بر آن صحه گذاشتند از سوی تهران و مسکو رد شده است. تهران همکاری‌های نظامی با روسیه را بی‌ارتباط با جنگ اوکراین و در چارچوب روابط دفاع دو کشور دانسته است. مسکو نیز گفته بر خلاف اوکراین که به کمک‌های نظامی متحدانش در جنگ متکی است، از صنایع نظامی داخلی برای پیش‌برد اقدامات نظامی‌اش در جنگ با اوکراین بهره می‌برد.

وزیر امور خارجه یمن در بخش دیگری از این گفت‌وگو مدعی شد که «شکی نیست» ایران در حال افزایش کنترل و نفوذ خود در درگیری‌های یمن است و تاکید کرد که اعضای نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران به خط ساحلی یمن اعزام شده‌اند.

او همچنین مدعی شد که «ایران در تنگه‌های هرمز و باب‌المندب حضور دارد که ۱۵ درصد از تجارت بین‌المللی را کنترل می‌کند. آن‌ها دیگر به سلاح اتمی نیازی ندارند. این موضوع بسیار خطرناک است.»

شورای ریاستی یمن فروردین ۱۴۰۱ به عنوان دولت دست نشانده ائتلاف سعودی جایگزین دولت مستعفی یمن به ریاست عبد ربه منصور هادی شد تا به گفته کارشناسان با متحد کردن قبایل مختلف در راستای تحقق اهداف غربی - صهیونیستی در یمن به مقابله با جنبش انصارالله بپردازد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
قائد امت اسلامی با استقبال باشکوه مردم خراسان، در پناه امام رضا (ع) آرام گرفت
امت مبعوث‌شده، تشییع رهبر شهید را به خیزش خون‌خواهی تبدیل کرد
از تفاهم اسلام‌آباد تنها جوهر امضاها باقی مانده، نه تعهداتش
به وقت انتقام
بیداری امت اسلامی مهم‌ترین دستاورد انقلاب امام خمینی(ره) است
مکزیک؛ مدعی جدید میزبانی جام جهانی باشگاه‌ها ۲۰۲۹
معاون علمی رئیس‌جمهور: از دانش‌بنیان به قدرت‌بنیان حرکت می‌کنیم
شهادت یک مرزبان در پی حمله هوایی امریکا به مرزهای آبی
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
مشهد در وداعی میلیونی؛ اشک، پرچم و بغض در خیابان‌های منتهی به حرم
تکذیب هرگونه انفجار و حمله هوایی آمریکا به کرمانشاه
رونمایی پرسپولیس از شهرآبادی
اعلام آمادگی بسیج اساتید برای طرح دعاوی بین المللی انتقام خون امام شهید
نقض ‌قواعد بین‌المللی توسط ‌آمریکا‌ در حمله به زیرساخت‌های حمل‌ونقل
استمرار «بی‌هنجاریِ گرما» طی هفته آتی در اغلب استان‌ها/ هشدار گرمازدگی
۱۴ شهید و ۷۸ مصدوم در تجاوز آمریکا به ۵ استان
قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد
مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا با ۱۰ موشک بالستیک درهم کوبیده شد
آغاز فروش ارز اربعین از شنبه ۲۰ تیر
مقام آمریکایی: در مجموع ۳۰ پهپاد MQ-۹ توسط پدافند هوایی ایران سرنگون شده‌اند
واشنگتن‌پست: ترامپ دوباره خودش را در مهلکه سیاسی انداخت که بعید است بتواند از آن خارج شود
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
تأکیدات رهبر شهید بر علم و فناوری، اقتصاد دانش‌بنیان را از شعار به یک گفتمان ملی تبدیل کرد
اعلام زمان برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای گروه پرستاری، اتاق عمل و هوشبری
امکان برگزاری آزمون مجدد برای دانشجویان دانشگاه آزاد فراهم شد
پنجمین نشست پایش برنامه پزشکی خانواده برگزار شد
پیشرفت پزشکی نوین در گرو سرمایه‌گذاری در علوم پایه است
آمادگی کامل زیرساخت‌های ارتباطی مشهد برای تشییع و تدفین رهبر شهید
همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد بلامانع شد
آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ در روزهای ۲۵ و ۲۶ تیرماه برگزار می‌شود/ اعلام زمان دریافت کارت ورود به جلسه داوطلبان
با اصل الگوی جدید تغذیه مخالفیم/این طرح ریسک تورم را به دانشجویان منتقل می‌کند
بزرگترین درس رهبر شهید برای کارآفرینان، حل مسئله و تبدیل معضل به فرصت بود
کاهش پذیرش دکتری در برترین دانشگاه‌های آمریکا
عبور از موانع فناوری‌های نرم و تقویت محتوای بومی؛ مصادیق امروز جهاد علمی
آغاز توزیع کارت کنکور ارشد از ۲۲ تیر؛ برگزاری آزمون در ۲۵ و ۲۶ تیر
جزئیات برگزاری آزمون شفاهی فلوشیپ اعلام شد/ رقابت ۱۳۱۸ داوطلب برای پذیرش ۶۸۳ نفر
راه‌اندازی دکتری «ارگونومی» در دانشگاه علوم پزشکی ایران
مهلت ثبت نام ترم تابستان دانشگاه شریف تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top