تاریخ انتشار: شنبه 1402/11/21 - 09:22
کد خبر: 496055

کمبود ۹۹ قلم دارو در کشور

کمبود ۹۹ قلم دارو در کشور

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: میزان کمبودهای دارویی در کشور در آذرماه سال جاری ۹۹ قلم گزارش شده است؛ اما رفع این کمبودها تنها در حوزه اختیارات سازمان غذا و دارو نیست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمد پیکانپور مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره اظهاراتی مبنی بر اینکه کمبود اقلام دارویی در سال جاری نسبت به سال گذشته کمتر اما موارد دچار کمبود مهم‌تر و حیاتی‌تر هستند، توضیح داد: کدام یک از داروهایی که پارسال کمبود داشتند، حیاتی نبودند؟ مگر پارسال تنها کمبود ویتامین داشتیم و امسال کمبودها حیاتی شده است؟

وی افزود: طبق اعلام سامانه‌ بررسی سازمان غذا و دارو، میزان کمبودهای دارویی در کشور در آذرماه سال جاری ۹۹ قلم گزارش شده است؛ اما رفع این کمبودها تنها در حوزه اختیارات سازمان غذا و دارو نیست. مثلا تعداد ۳۱ قلم از این کمبودها به تامین ارز EIH بازمی‌گردد و باید ارز اروپا در اختیار حوزه دارو قرار گیرد که بتوان برخی از این داروها را تامین کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: بانک مرکزی برای جبران این موضوع در حال پافشاری است و هفته گذشته ۲۰ میلیون دلار جهت این اقلام اختصاص یافت؛ اما با توجه به اینکه تامین این موارد با کندی‌هایی مواجه می‌شود و درخواست‌های ما با تاخیر برطرف می‌شود، طبیعتا داروی مربوطه هم دچار کمبود می‌شود و در سازمان غذا و دارو نیز خود دستگاه چاپ ارز نیست که بتواند تامین کننده ارز باشد.

پیکانپور با تاکید بر اینکه اگر تمام عوامل زنجیره تامین دارو کنار یکدیگر قرار نگیرند، کمبودها رخ می‌دهد، اظهار کرد: نمی‌شود صرفا در رسانه گفت چرا به مشکلات دارویی رسیدگی نمی‌شود؟ اگر قرار است مشکلات برطرف شود باید هر نهادی در جایگاه خود در این زنجیره عملکرد خود را به درستی انجام دهد و پاسخگو باشد.

وی گفت: اگر قانون بودجه ۱۴۰۳ به درستی تدوین شود و حساب دارو از سایر حساب‌ها به درستی تفکیک شود، سامانه پرداخت برخط معوقات بیمه‌ای و اعتبارات دارویاری راه‌اندازی شود و پرداخت منطقی از خزانه به ذی‌نفع نهایی بدون دست‌اندازیِ بخش‌های مختلف صورت گیرد، مشکلات مربوط به تامین دارو مرتفع خواهد شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
هزینه طرح ترافیک امسال اعلام شد
قالیباف: درود بر مردمی که کشور را از دهان گرگ‌ها بیرون کشیدند
روسیه مقصد بازی‌سازان ایرانی
دنیامالی: از تک تک روزهای باقیمانده برای بهترین نتایج در ناگویا استفاده می‌کنیم
لندن: در هیچ عملیاتی علیه ایران مشارکت نداشتیم
بازگشت ۲۰ هزار زائر به کشور
بدرقه پیکر مطهر شهدای نیروی پدافند هوایی ارتش در تهران
انتشار کتاب عضو هیئت علمی دانشگاه تهران توسط انتشارات الزویر
شرایط پذیرش دانشجوی بورسیه جهت تصدی منصب قضائی اعلام شد
پیشنهاد بی شرمانه بن گویر علیه زنان لبنانی با هدف فشار به حزب الله
جدیدترین تصمیم خصمانه تل آویو علیه لبنان
جنایتی که روایت نشد
تلاش طلای ۱۸ عیار برای ماندن در کانال ۱۸ میلیون تومانی
چرا ایران باید برای لبنان وارد جنگ شود؟
حمله شدید رژیم صهیونیستی به صور لبنان
برای شعور مردم خود احترام قائل باشید
آماده پاسخ قاطع به هرگونه تهدید هستیم
شمار شهدای جنگ غزه به ۷۲ هزار و ۹۸۸ نفر رسید
رشد ۷۶ درصدی ورودی آب به سدهای کشور در سال آبی جاری
حمل و نقل عمومی رایگان تهران تا پایان دهه اول محرم تمدید شد
بخش دیگری از اموال علی کریمی توقیف شد+ تصویر
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top