تاریخ انتشار: سه شنبه 1402/12/08 - 10:30
کد خبر: 497548

پای کدام بنکدار در پرونده کوروش کمپانی در میان است؟

پای کدام بنکدار در پرونده کوروش کمپانی در میان است؟

حدود یک ماه از اعلام کلاهبرداری کوروش کمپانی می‌گذرد و این فرد به خارج از کشور متواری شده است. این اتفاق بازتاب‌های گسترده‌ای به دنبال داشته است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یکی از مهم‌ترین محورها در بررسی بسترهای کلاهبرداری کوروش کمپانی از مردم، تامین کنندگان آیفون‌های این شرکت هستند که تاکنون این وجه شفاف نشده و این انتظار از دستگاه‌های ناظر وجود دارد تا برای جلوگیری از بروز مجدد این موارد حساسیت بیشتری به خرج دهند.

حدود یک ماه از اعلام کلاهبرداری کوروش کمپانی می‌گذرد و این فرد به خارج از کشور متواری شده است. این اتفاق بازتاب‌های گسترده‌ای به دنبال داشته است و هر کس از دیدگاه خود مقصری را معرفی می‌کند. اما باید توجه داشت که مسئله کلاهبرداری از طریق پیش‌فروش آیفون از طریق بستری رخ داد که بیش از یک سال است در خصوص مشکلات آن بحث می‌شود.

در حقیقت موضوع اصلی از رویه رانتی و انجام واردات توسط صادرکنندگانی نشات می‌گیرد که تخصصی در زمینه واردات موبایل و نظارت بر زنجیره آن ندارند. در حقیقت این واردکنندگان با صادرات برخی محصولات توانسته‌اند مجوز واردات آیفون و برخی دیگر از مدل‌های تلفن همراه را به دست آورند و این آیفون‌ها را بدون توجه به مسئولیت خود برای نظارت بر زنجیره در اختیار بنکداران قرار می‌دهند.

چنین واردکنندگانی که به گفته مسئولان وزارت صمت، عدم تخصص آنها سبب واردات آیفون‌های ۱۳ رفرش و ریپک به کشور شده است طبیعتا نمی‌توانند بر زنجیره فروش نیز نظارت کنند.

ین در حالی است که در سال ۱۳۹۷ شاهد تشکیل پرونده قضائی و برخورد با واردکنندگانی بودیم که کوتاهی آنها در نظارت بر زنجیره فروش سبب زیان مردم شده بود.

بنابراین در قدم اول مشکل از رویه رانتی واردات و ناتوانی واردکننده در نظارت در زنجیره فروش آغاز می‌شود اما در مرحله بعد کالا به دست بنکداران می‌رسد. در خصوص مجموع کوروش کمپانی این ابهام وجود دارد که چه بنکدارانی به عنوان حلقه واسط بین واردکننده و این مجموعه عمل کرده‌اند.

بنکداران یکی از متهمان کلاهبرداری کوروش کمپانی

در حقیقت یکی از بسترسازان اصلی بروز چنین کلاهبرداری از سوی کوروش کمپانی بنکدار یا بنکدارانی بودند که آیفون مورد نیاز این مجموعه برای جلب اعتماد مردم را فراهم کردند و در پیش‌فروش غیرقانونی آیفون مشارکت داشتند.

با توجه به اقدامات انجام شده در سال ۱۳۹۷ که به دلیل عدم نظارت بر زنجیره فروش با واردکنندگان برخورد شد، می‌توان گفت که ظرفیت قانونی برای برخورد با بنکداران و واردکنندگانی که در پیش‌فروش آیفون و کلاهبرداری پانزی مشارکت داشتند وجود دارد. بنابراین این انتظار وجود دارد تا نهادهای ناظر به این موضوع ورود کنند و کل زنجیره را مورد پیگرد قرار دهند تا دیگر شاهد بروز موارد مشابه نباشیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تعداد جزایر آزادشده توسط انصارالله به ۴ رسید
فتح مبین انصارالله اثبات کرد، امنیت کالایی خریدنی نیست
خبر خوب برای افزایش قیمت نفت / تولید نفت عربستان و روسیه ۵.۵ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد!
حملات هوایی سعودی‌ها به شهر تازه آزاد‌ شده المخا 
صعود والیبال ایران به نیمه نهایی آسیا با عبور از چین‌تایپه
تسلط کامل ارتش یمن بر باب‌المندب پس از کنترل جزیره میون
تقاضای عجیب رئیس‌جمهور لبنان از صهیونیست‌ها
 ۴شهید تجمعات مشهد با دستور رهبر انقلاب، شهید محسوب شدند
کارزار محاکمه حسن روحانی به عدد بی‌سابقه ۷۰۰ هزار امضا رسید
بحران بیخ گوش آمریکاست!
بسیج دانشجویی دانشگاه نوشیروانی بابل: مقاومت هزینه دارد اما نتیجه‌اش تاریخ را عوض می‌کند
عربستان در عملیات ساحل غربی یمن دخالت کند، راس التنوره هدف قرار خواهد گرفت
قیمت نفت ۵ دلار ریخت/ باز هم پای عراقچی در میان است
اقدامات تخریب‌گرانه آژانس، کشورها را به سمت خروج از (NPT) سوق خواهد داد
قیمت گازوئیل در آمریکا برای اولین بار ۶ دلاری شد
فیلم | تصاویری از مورد اصابت قرار گرفتن شناور بدون سرنشین آمریکایی
انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی از برگزاری جلسه غیررسمی معاونت وزیر علوم با هنجارشکنان حجاب انتقاد کرد
نماینده روسیه: مسکو هرگونه سوءاستفاده از شورای امنیت برای تسویه‌حساب سیاسی با تهران را رد می‌کند
تضعیف رسانه خودی، خالی کردن میدان برای روایت دشمن / امروز میدان اصلی، میدان خدمت است نه میدان امتیازگیری جناحی
 نماینده چین: از شورای امنیت برای تسویه‌حساب سیاسی علیه ایران سوءاستفاده نکنید
فیلم | ۳ مخزن بزرگ نفتی در جازان عربستان سوخت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top