تاریخ انتشار: دوشنبه 1402/12/14 - 17:31
کد خبر: 498237

هدیه فرهنگی رئیسی به رئیس جمهوری الجزائر

هدیه فرهنگی رئیسی به رئیس جمهوری الجزائر

در خلال دیدار دو جانبه ریاست جمهوری اسلامی ایران از الجزائر و در ابتدای ملاقات رؤسای جمهور دو کشور کتاب یادنامه شصت سال روابط دو کشور از سوی حجت‌الاسلام رئیسی اهدا شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، در خلال دیدار دو جانبه ریاست جمهوری اسلامی ایران از الجزائر و در ابتدای ملاقات رؤسای جمهور دو کشور در تاریخ یکشنبه ١٣ اسفند 1402 (٣مارس) کتاب یادنامه شصت سال روابط دو کشور از سوی جناب آقای رئیسی به جناب آقای تبون اهدا شد.

این کتاب که از سوی رایزنی فرهنگی تهیه و تولید شده، کتابی دو زبانه برای بزرگداشت شصت سالگی روابط ایران و الجزائر است که از سوی ریاست محترم جمهوری به رئیس جمهوری الجزائر تقدیم شد. این اقدام بازتاب فوق انتظار داشت و همچنان انتشار خبر آن در رسانه های الجزائر ادامه دارد.

عنوان کتاب "الذکرى الستین للعلاقات بین ایران و الجزائر" است که بخش اول آن به دو زبان عربی و فارسی است. از آنجا که سفر ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران به الجزائر با "شصتمین سال روابط ایران و الجزائر" همزمان شد، این کتاب مروری بر این دوران و فراز و نشیب‌های شصت سال گذشته دارد و کوشیده است تا به قدر توان و بضاعت محدود نقاط عطف این روابط از قرارداد ١٩٧٥ و میانجی‌گری الجزائر در موضوع لانه جاسوسی تا شهادت وزیر خارجه الجزائر به دست رژیم صدام در مرز ایران و ... را بررسی کند.

بخش دوم کتاب به زبان فارسی بوده و از آنجا که سال جدید مصادف است با هفتادمین سال آغاز انقلاب الجزائر (چیزی مثل ١٥ خرداد ٤٢ برای ما) در اول نوامبر ١٩٥٤ که برای الجزائر بسیار اهمیت دارد. در این کتاب توجه طرف ایرانی به این موضوع نشان داده شده و به این مناسبت، هفتاد شخصیت الجزائری مشهور از قدیم تا معاصر در حوزه‌های مختلف برای مخاطب ایرانی معرفی شده اند، مخصوصاً افراد مجاهد و عالمان بزرگ و شهدای شاخص در این فهرست اهمیت دارند و طرف الجزائری بسیار از این حرکت مسرور و مشعوف خواهد شد که بداند ایران برای معرفی شخصیت‌های بزرگ این کشور مخصوصاً "امیر عبدالقادر" که او را مؤسس الجزائر یکپارچه امروزی می دانند، قدمی برداشته است. این بخش به صورت مستقل نیز برای انتشار در ایران طراحی شده است.

بخش سوم کتاب که به زبان عربی است، به معرفی شخصیت‌های ایران پرداخته و از آنجا که همزمان در جمهوری اسلامی ایران ما چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب را جشن گرفته‌ایم. به این بهانه نیز چهل و پنج شخصیت مشهور ایرانی به زبان عربی معرفی شده‌اند تا مخاطب الجزائری با این چهره ها آشنا شود. مقدمه این بخش به طور مختصر از عظمت فرهنگ و هنر و تمدن ایران سخن گفته و نشان داده که بسیاری از بزرگان مورد علاقه الجزائری ها از امام بخاری که صحیح او مهم‌ترین کتاب دینی آنهاست تا شیخ عبدالقادر گیلانی که دخترش در آن کشور مدفون است، ایرانی هستند.

این مجموعه در بخش‌های سه گانه خود کوشیده است تا بسته ای فرهنگی به عنوان پیوست ملاقات سران دو کشور فراهم کند و به عنوان نشانه حسن نیت ایران، زمینه ساز تقویت روابط عاطفی و اثرگذاری روانی بر طرف الجزائری باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تجاوزات دشمن صهیونیستی به جنوب لبنان مقاومت را نمی‌ترساند/ دوران دفاع مقدس بزرگ‌ترین پشتوانه جبهه مقاومت در مصاف با دشمنان است
همچنان دفاع مقدس
غرب از رقابت در حوزه انرژی می‌ترسد
سرهنگ رحیمی فرمانده انتظامی لاهیجان شد
اعلام ترکیب تیم ملی فوتسال ایران مقابل مراکش
واکنش رسمی وزارت امور خارجه به ادعای تهدید مقامات سابق آمریکا توسط ایران
آخرین خبر از ناپدید شدن دختر وزنه‌بردار ایران در اسپانیا
طرح «من شهردارم» به مدارس می‌رود
دستگیری عاملان قتل یک زن در شب عروسی
رسانه‌ صهیونیستی: حزب‌الله «تله مرگ» برای اسرائیل آماده کرده است
اجرای موفق مانورهای مداری ماهواره چمران ۱
فوری| جواد نکونام استعفا داد
گوگل و مایکروسافت به جان هم افتادند
محسن رضایی: اسرائیل اصلا جرات حمله به ایران را ندارد
اعلام شماره حساب‌های هلال‌احمر برای کمک به غزه، لبنان و یمن
روابط ایران با بانک سرمایه‌گذاری زیر ساخت آسیا تقویت می‌شود
قرارداد ۸۰ میلیاردی مجیدی
صرف سالانه ۱۵ میلیارد دلار واردات محصولات کشاورزی
۳۴۰ نظامی اوکراینی دیگر در یک روز کشته شدند
ساخت۳ بزرگراه در انتهای یادگار، بروجردی و شوشتری
تخفیف در برج میلاد در هفته گردشگری
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top