تاریخ انتشار: پنجشنبه 1402/12/24 - 10:49
کد خبر: 499220

صادرات تسلیحاتی ایران ظرف ۵ سال ۲۷۶ درصد افزایش یافت

صادرات تسلیحاتی ایران ظرف ۵ سال ۲۷۶ درصد افزایش یافت

یک مؤسسه اروپایی می‌گوید صادرات تسلیحات ایران در دنیا افزایش یافته و ظرف پنج سال دو و نیم برابر شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از کیهان، یک مؤسسه اروپایی می‌گوید صادرات تسلیحات ایران در دنیا افزایش یافته و ظرف پنج سال دو و نیم برابر شده است.

به گزارش رادیو فردا، مؤسسه تحقیقات صلح استکهلم، از افزایش شدید صادرات سلاح از سوی ایران خبر داد. این مؤسسه در گزارش سالانه خود می‌گوید: ایران در پنج سال گذشته، نسبت به مدت مشابه قبل از آن، ۲۷۶ درصد افزایش صادرات تسلیحات داشته است. عمده خریداران سلاح ایرانی، به ترتیب روسیه، ونزوئلا و شبه‌نظامیان حوثی یمن بوده‌اند. روسیه برای تامین نیازهای تسلیحاتی در درجه اول به صنعت تسلیحاتی خود متکی است. با این حال، در سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳، علاوه‌بر پهپادهای ساخت ایران و موشک‌های بالستیک را از کره شمالی وارد و تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه پیونگ‌یانگ را نقض کرد. ایران با وجود افزایش صادرات تسلیحاتی، واردکننده عمده‌ای در تسلیحات نبوده است. و عمده‌ترین سفارش تسلیحاتی تهران در سال گذشته، مربوط به هواپیماهای جنگی روسیه بوده است.
 
یکی از مهم‌ترین نکات این گزارش‌، آن است که اکنون اروپایی‌ها بیش از ساکنان دیگر قاره‌ها به خرید و انبار کردن سلاح می‌پردازند. به طوری که در فاصله سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳، واردات تسلیحات به اروپا نسبت به پنج سال گذشته‌اش، ۹۴ درصد افزایش یافته و یعنی تقریبا دو برابر شده است. همچنین اوکراین به چهارمین واردکننده بزرگ تسلیحات در جهان تبدیل شده است.
 
پس از اوکراین، سایر کشورهای اروپایی نیز واردات تسلیحات را افزایش داد‌ه‌اند و آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده تسلیحات در جهان، سهم اصلی را در فروش تسلیحات به کشورهای اروپایی داشته است. اکثر کشورهای اروپایی عضو ناتو و شریک در توسعه تجهیزات نظامی مانند جت جنگنده اف-۳۵ هستند.
 
همچنین این جهش در واردات تسلیحات از ایالات متحده نشان‌دهنده شتابزدگی اروپایی‌ها برای دستیابی به سلاح در سریع‌ترین زمان ممکن است، حتی اگر به قیمت عدم تمرکز بر توسعه سیستم‌های نظامی جدید خود باشد.
 
نکته مهم دیگر گزارش، کاهش صادرات تسلیحات روسیه است. روسیه که مدت‌ها دومین صادرکننده بزرگ تسلیحات در جهان بود، دیگر چنین جایگاهی را در اختیار ندارد. صادرات این کشور بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ به میزان ۵۳ درصد کاهش یافته است. روسیه در سال ۲۰۱۹، به ۳۱ کشور جهان سلاح صادر کرد و این تعداد در سال ۲۰۲۳، به ۱۲ کشور کاهش یافته است، که تغییرات مهم سیاست‌های چین به عنوان مشتری اصلی سلاح روسی در این میان تاثیرگذار بوده و پکن در سال‌های اخیر بر تولید سلاح داخلی تمرکز کرده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بهبود نسبی فعالیت‌های اقتصادی پس از شوک جنگ
صادرات فرآورده‌های نفتی روسیه در ژوئیه کاهش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
جایزه ۳۰ هزار دلاری برای کشتن یا دستگیری نیروهای متجاوز آمریکایی
تندباد و گردوخاک در راه تهران
ده‌ها کشتی منتظر اجازه ایران برای عبور از تنگه هرمز هستند
هوشمندسازی و اصلاح تعرفه‌ها در مسیر مدیریت مصرف گاز
حکم اعدام عامل زیر گرفتن ۷ مأمور فراجا در کرج اجرا شد
اروپا غرق در کمبود سوخت، آمریکا در افت بی‌سابقه ذخایر راهبردی نفت
انفجارهای مهیب پایتخت اوکراین را لرزاند
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
اعلام نام و شعار کاروان ایران در بازی‌های پاراآسیایی
دختر جانباز ۹ ساله سرپرست معنوی کاروان ایران در بازی‌های پاراآسیایی شد
۶ دانشگاه ایران در فهرست هزار دانشگاه برتر جهان
خشم شدید اعراب از آمریکا؛ترامپ جنگ ایران را آغاز کرد وما تاوان می‌دهیم
نارضایتی مردم آمریکا از ترامپ در حوزه اقتصاد و جنگ علیه ایران
حملات موشکی و پهپادی جدید یمن علیه مواضع دشمن در «المخا»
استثمار مداحی؛ مقدساتی که قربانی بلاگرها شد
خشم شدید اعراب از آمریکا؛ترامپ جنگ ایران را آغاز کرد وما تاوان می‌دهیم
وقوع حمله گسترده علیه مسکو با ۶۰۰ پهپاد
تا شکست کامل دشمنان کوتاه نخواهیم آمد
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی
دانشگاه‌های انگلیس روی لبه تیغ
پایان تلخ زندگی استاد کمبریج در میانه جنجال دانشگاهی
توزیع کارت کنکور از فردا
آغاز ثبت‌نام آزمون دکتری وزارت بهداشت از امروز
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
بازسازی دانش‌بنیان‌های آسیب دیده دانشگاه شریف با خط اعتباری جدید
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
۴ مدال‌آور المپیاد جهانی هوش مصنوعی به دانشگاه شریف می‌روند
آغاز سال تحصیلی دانشگاه تهران از ۴ مهر/ تصمیم‌گیری درباره نحوه حضور دانشجویان
آقامیری: هدفمندسازی یارانه تغذیه دانشجویان نیازمند مطالعه و اجرای دقیق است
اختلال موقت در درگاه پرداخت آزمون‌های علوم پزشکی
دانشجویان، هوش مصنوعی را به جای خود سر کلاس می‌فرستند!
شکایت جنجالی علیه دانشگاه کلمبیا
شنبه آخرین مهلت ثبت‌نام در ۵ آزمون علوم پزشکی/ برگزاری آزمون ۲۹ مرداد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top