تاریخ انتشار: پنجشنبه 1402/12/24 - 20:50
کد خبر: 499235

ویتامین D را صبح بخوریم یا شب؟

ویتامین D را صبح بخوریم یا شب؟

کمبود ویتامین D در بدن با بروز بیماری های دیابت، آلزایمر، اختلالات باروری، ام.اس، پوکی استخوان و ضعف سیستم ایمنی، ارتباط نزدیک و مستقیم دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فرناز مشیری متخصص زنان و زایمان، با بیان اینکه کمبود ویتامین D در میان زنان و مردان کشور شیوع دارد و می‌تواند آسیب‌های فراوانی برای سلامت ایجاد کند، افزود: کمبود ویتامین D باعث برخی اختلالات باروری و تخریب یا کاهش تعداد اسپرم در آقایان و بروز ناباروری می‌شود.

وی گفت: ویتامین D محلول در چربی است و بیماری‌های دیابت، ام اس، آلزایمر و بروز برخی موارد سقط جنین نیز با کمبود این ویتامین در بدن ارتباط مستقیم دارد.

عضو هیأت درمانی دانشگاه علوم پزشکی با ابراز نگرانی از ابتلاء به بیماری آلزایمر به دلیل کمبود ویتامین D در بدن سالمندان، افزود: میزان دقیق این ویتامین در بدن باید به وسیله آزمایش خون سنجیده شود ولی اگر آلزایمر بر اثر کمبود این ویتامین بروز کند، تقریباً غیر قابل درمان و کنترل خواهد.

مشیری تاکید کرد: خوردن یک دوز واحد از ویتامین D مثلاً دوز پنجاه هزار در طول ماه یا هر دو هفته یکبار اشتباه است و پیامدهای خاص خود را دارد.

این متخصص زنان، زایمان و نازایی با بیان اینکه مصرف تزریقی و یا دوز بالای خوراکی برای افراد دچار کمبود ویتامین D یا سو جذب باید طبق دستور پزشک تجویز شود، گفت: البته آمپول‌های خوراکی نیز در دنیا وجود دارد که بهتر است.

وی افزود: خوردن قرص یا کپسول ژله ای ویتامین D با دوز پنجاه هزار در فواصل زمانی طولانی (ماهانه یا هفتگی) موجب افزایش حجم ناگهانی این ویتامین در خون شده و سپس سریع کاهش پیدا می‌کند.

مشیری با بیان اینکه مصرف قرص خوراکی هزار واحدی ویتامین D برای افرادی که کمبود آن را دارند به طور مستمر هر شب قبل از خواب توصیه می‌شود، گفت: خوردن ویتامین D در طول صبح یا ظهر توصیه نمی‌شود ولی متأسفانه عده‌ای از مردم آن را اشتباه مصرف می‌کنند؛ باید دانست که مؤثرترین زمان خوردن آن شب است.

این فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی و زیبایی زنان با تاکید بر مصرف میزان مناسبی از این ویتامین، افزود: هورمون پاراتیروئید به طور شبانه از غده کوچکی پشت غده تیروئید ترشح می‌شود که وظیفه آن افزایش کلسیم خون است؛ بدین ترتیب مواد معدنی استخوان نیز همراه با کلسیم طی همین فرآیند جدا می‌شود (سونامی استخوان)؛ در نهایت کمبود کلسیم و املاح معدنی در استخوان یکی از علل مهم پوکی استخوان است.

عضو انجمن متخصصین زنان ایران تصریح کرد: وقتی قرص ویتامین D با دوز هزار واحد یا طبق تجویز پزشک هر شب به طور ثابت مصرف می‌شود جلوی تأثیر بد هورمون پاراتیروئید روی استخوان‌های بدن را می‌گیرد.

مشیری تاکید کرد: مصرف انواع داروی تقویتی، مکمل یا ویتامین‌ها مانند شمشیر دو لبه است، ولی اگر درست و در جایگاه خود استفاده شود اثرات سودمندی خواهند داشت؛ مصرف زیاد و یا کمبود آن در بدن آسیب‌های جبران ناپذیر مربوط به خود دارد.

وی در پایان یادآور شد: ویتامین D باید به مقدار مناسب، هر شب مصرف شود تا جلوی تأثیر "سو" هورمون پاراتیروئید بر روی استخوان‌ها گرفته شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
گرد و خاک و گرما در راه تهران
اوکراین با سلاح‌های آمریکایی آتش‌بس را رعایت نکرد
معرفی سراهای ناایمن بازار تهران به دادستانی
مذاکره ۲ وزیر و چراغ سبز برای فستیوال «کوچه» بوشهر
حذف یارانه ثروتمندان آغاز شد/ ۴۳۶ هزار نفر از یارانه فروردین جا ماندند
لایحه دو فوریتی دولت برای تغییر ساعت رسمی کشور به مجلس می‌رود
تبعات جدی استمرار حضور ایران در لیست سیاه FATF
هزینه ۶ میلیارد دلاری برای واردات بنزین
حمله با یافا و صماد۱ به اهداف مهم آمریکایی و صهیونیستی
۴ گزینه خارجی و یک ایرانی نیمکت استقلال/ بازگشت دو سرمربی سابق؟
هشدار رسانه آمریکایی درباره این موشک سپاه پاسداران/ نگرانی جدی از «هایپرسونیک» ایران
خروش علیه سروش؛ همسویی با هوادار پولدار تا ژست رهبری در پرسپولیس
تعرفه ۱۰۰ درصدی خودروهای وارداتی فعلا اجرا نمی‌شود
قیمت طلا یکم اردیبهشت ۱۴۰۴؛ حباب سکه به محدوده حمایتی رسید!‍
مسکو میزبان هجدهمین کمیسیون اقتصادی ایران و روسیه
رشد شاخص کل به کمک معاملات ۲۰ همتی سهام
تشدید تنش و تناقض در مواضع سران رژیم صهیونیستی
پیام تسلیت عمار حکیم در پی درگذشت رهبر کاتولیک‌های جهان
وزیر کشور از تدوین مجوزهای بی‌نام سرمایه‌گذاری در استان‌ها خبر داد
جلسه توسعه دریا محور با حضور پزشکیان تشکیل شد
عارف: باید نظام جدی پیگیری و هماهنگی طراحی شود
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top