تاریخ انتشار: چهارشنبه 1403/01/15 - 11:46
کد خبر: 500388

چرا آمار سرماخوردگی در هفته‌های اخیر افزایش یافته؟

چرا آمار سرماخوردگی در هفته‌های اخیر افزایش یافته؟

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درخصوص شیوع افزایش موارد ابتلا به سرماخوردگی طی هفته‌های اخیر توضیح داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور گفت: سیستم دیده‌وری بیماری‌های تنفسی را در تابستان سال ۱۴۰۲ تقویت کردیم. به نحوی که برای اولین بار حدود ۲۱ ویروس تنفسی یا ویروس‌هایی که علائم تنفسی ایجاد می‌کنند در حداقل ۱۵ نقطه کشور را به صورت مرتب هفتگی نمونه‌برداری می‌کنیم و نوع ویروس‌ها شناسایی می‌شود که بدانیم چه ویروس‌هایی علائم سرماخوردگی و تنفسی را ایجاد می‌کنند.

وی ادامه داد: همچنین یک سیستم منسجم با توجه به امکاناتی که در دانشگاه‌های علوم‌پزشکی کشور به واسطه کرونا در کشور راه‌اندازی شده، ایجاد کرده‌ایم. این سیستم، دیده‌وری آنفلوآنزا و کرونا را به صورت مجزا انجام می‌دهد و بر مبنای دیده‌وری‌ها انجام شده زمان شیوع آنفلوآنزا اعلام می‌شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره اوج شیوع آنفلوآنزا در کشور طی ۱۴۰۲ گفت: میزان ابتلا به آنفلوآنزا در اوایل آذر ماه ۱۴۰۲ به اوج خود رسید و تقریبا اواسط اسفندماه از اپیدمی خارج شد. روند ابتلا به بیماری آنفلوآنزا مانند روندی بود که هر ساله انتظار داریم اما موارد آنفلوآنزا در سال گذشته چندین ماه طولانی‌تر شد و به صورت سرماخوردگی شدید بروز می‌کرد.

کرونا خود را به صورت سرماخوردگی نشان می‌دهد

عرشی درباره موارد بروز کرونا در سال گذشته نیز توضیح داد: میزان ابتلا به بیماری کرونا که خود را به صورت سرماخوردگی نشان می‌دهد نیز نسبت به سرماخوردگی‌ها در ۶ ماهه دوم سال گذشته درصد کمتری بود. نسبت کمتر بیماری کرونا نسبت به سرماخوردگی به دلیل واکسیناسیون گسترده و همچنین سویه‌هایی بود که واگیری بالا داشتند اما شدت بالایی نداشتند. سویه JN.۱ که ابتدا در اروپا و سپس در ایران شیوع پیدا کرد جزو سویه‌هایی به حساب می‌آید که واگیری بالا اما شدت بالایی نداشتند.

وی ادامه داد: از طرف دیگر موج و جبهه هوای سرد در اواخر سال گذشته وارد کشور شد و سبب افزایش موارد سرماخوردگی شد که شامل آنفلوآنزا، پاراآنفلوآنزا و ویروس کرونا بود. اگرچه موارد سرماخوردگی و بیماری‌های تنفسی افزایش یافت اما افزایش مشخص یا سوش جدیدی از ویروس کرونا که بیماری جدید ایجاد کند در ایران و سایر کشورها نداشته‌ایم.

افزایش موارد سرماخوردگی طی هفته‌های گذشته

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت درباره افزایش موارد سرماخوردگی طی هفته‌های گذشته نیز گفت: برخی از خبرها از افزایش میزان سرماخوردگی‌ها حکایت می‌کنند و برخی آن را به کرونا نسبت می‌دهند. تجمعات مردمی، سفرها و همچنین سرد بودن هوا عواملی برای شیوع سرماخوردگی بود چراکه افراد سرماخورده تحت تاثیر رفت و آمدها، دیگران را نیز مبتلا می‌کردند. در واقع باید گفت که موج سرماخوردگی زمستانی را با تاخیر داشتیم.

عرشی با بیان اینکه دیده‌وری و رصدهای وزارت بهداشت به صورت مستمر در حال انجام است، اظهار کرد: درصدهای بالا در ارتباط با افزایش یک نوع ویرویس مثل آنفلوآنزا یا کرونا وجود ندارد. موارد سرماخوردگی را در گروه‌های سرماخوردگی‌ها پایان سال یا اوایل فصل بهار که برخی از ویروس‌ها در این بازه زمانی فعال‌تر می‌شوند، دسته‌بندی می‌کنیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پیشنهاد ۱۴بندی را با دقت بخوانید / مهم‌ترین دارایی ایران بدون هیچ مذاکره‌ای از دست می‌رود
آغاز ثبت نام نوبت هشتادوپنجم آزمون زبان MHLE از فردا
بیانیه ارتش متجاوز آمریکا درباره درگیری‌های جدید در جنوب ایران
شانس پرسپولیس برای آسیا چقدر است
خبر خوش وزیر نفت در مورد بازسازی تاسیسات آسیب دیده
اقلام کالابرگ مشمول تخفیف می‌شود
بیانیه اتحادیه اروپا مثال آشکار نفاق و رویکرد دوگانه است
ترامپ به بن‌بست رسیده است
خسارت جنگ به ۶۰ شرکت فناوری شریف
پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه فرهنگیان آغاز شد
امر بر زمین مانده
امروز آخرین فرصت ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد
عصبانیت ترامپ از منتقدان جنگ علیه ایران
۴ سناریوی احتمالی برای آینده نرخ طلای ۱۸ عیار
حکم قصاص قاتل «ایلیا» کودک ۹ ساله رشتی اجرا شد
راز خواب رفتن دست‌ها در بارداری
ترامپ سی‌ان‌ان را به «جعل اخبار» درباره توافق با ایران متهم کرد
حمله پلیس هلند به همسر باردار مرد فلسطینی، نقض فاحش حقوق بشر است
شکاف بر سر جنگ علیه ایران / ونس حذف می‌شود؟
از هیچ خط قرمزی عقب‌نشینی نمی‌کنیم
حکم اعدام دو لیدر کودتای دی‌ماه ۱۴۰۴ در تهران اجرا شد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
حمایت از آزمایشگاه تحقیقاتی اساتید
تکلیف امتحانات دانشگاه شهید بهشتی مشخص شد
امتحانات پایان ترم دانشگاه شهیدبهشتی حضوری شد
ایران در میان ۲۰ قدرت علمی جهان، صدرنشین بهره وری پژوهشی
آمار ثبت نام در کنکور ۱۴۰۵ به حدود یک میلیون نفر رسید
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top