تاریخ انتشار: شنبه 1403/01/18 - 14:31
کد خبر: 500633

مبلغ فطریه امسال چقدر است؟

مبلغ فطریه امسال چقدر است؟

مراجع عظام تقلید میزان و مبلغ زکات فطریه رمضان (۱۴۴۵/ ۱۴۰۳) را اعلام کردند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای، آیت‌الله سیدعلی سیستانی، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، آیت‌الله حسین نوری همدانی، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی، آیت‌الله علوی گرگانی، آیت الله دوزدوزانی، آیت‌الله مظاهری و دفتر آیت‌الله صانعی تا بدین لحظه مبلغ زکات فطره را اعلام کرده اند که در ادامه به جزئیات آن به تفکیک هر مرجع خواهیم پرداخت.

ایسنا نوشت: میزان و مبلغ فطریه اعلام شده از دفاتر مراجع عظام تقلید به شرح زیر است:

دفتر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای

براساس نظر رهبر انقلاب اسلامی، میزان فطریه قیمت گندم برای هر نفر ۶۵ هزار تومان (شصت و پنج هزار تومان) و قیمت برنج برای هر نفر ۱۸۰ هزار تومان (یکصد و هشتاد هزار تومان) است.

همچنین لیست وجوهات شرعی که از سوی دفتر ایشان اعلام شده، به این شرح است:

یک سال نماز قضا: هشت میلیون تومان

یک ماه روزه: چهار میلیون تومان

کفاره یک روز روزه عمد: ۹۶۰ هزار تومان (نهصد و شصت هزار تومان)

کفاره یک روز روزه عذر: ۱۶ هزار تومان (شانزده هزار تومان)

حداقل فطریه هر نفر: ۶۵ هزار تومان (گندم)

کفاره عهد برای هر مورد (اطعام ۶۰ فقیر): ۹۶۰ هزار تومان (نهصد و شصت هزار تومان)

کفاره قسم یا نذر برای هر مورد (اطعام ۱۰ فقیر): ۱۶۰ هزار تومان (یکصد و شصت هزار تومان)

یک دوره ختم قرآن: یک میلیون تومان

قربانی: ۹ میلیون تومان

عقیقه: ۹ میلیون تومان

دفتر حضرت آیت‌الله سیستانی

دفتر این‌ مرجع تقلید نیز میزان زکات فطریه را بدین شرح اعلام کرده است:

از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد هفتاد (۷۰) هزار تومان و برای فطریه بدل از برنج ایرانی صد و هشتاد (۱۸۰) هزار تومان و فطریه بدل از برنج غیرایرانی، صد و بیست (۱۲۰) هزار تومان تعیین شده است.

دفتر حضرت آیت‌الله وحید خراسانی

متن اطلاعیه دفتر این مرجع تقلید شیعیان بدین شرح است:

باسمه‌تعالی
پیرو سوالات مکرر مؤمنین از دفتر حضرت آیت‌الله العظمی وحیدخراسانی مبنی بر میزان زکات فطره ماه مبارک رمضان ١٤٤٥ به اطلاع می‌رساند میزان زکات فطره برای هر نفر، یک صاع که تقریبا سه کیلوگرم گندم یا برنج و مانند اینها – از طعام های متعارف در محل – است که مکلّف می‌تواند پول یکی از اینها را طبق قیمتی که در محل خودش دارد محاسبه نموده و به فقیر بپردازد.

دفتر معظم له زکات فطره -به حساب گندم- را برای هر نفر به مبلغ ٧٠/٠٠٠ تومان قبول می‌کند.

دفتر حضرت آیت‌الله شبیری زنجانی

براساس نظر حضرت آیت‌الله شبیری زنجانی، شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نانخور او هستند، هر نفری یک صاع (تقریبا ۳کیلو و ۶۰۰گرم به حساب گندم) از خوراکی‌های رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و …) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد.

با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهرهای مختلف، ممکن است اندکی متفاوت باشد، لذا مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را بر طبق قیمت محل زندگی خود، محاسبه و پرداخت نمایند.

کفاره افطار غیرعمدی برای هر روز، یک مد طعام (حدود ۹۰۰گرم به‌حساب گندم) است که باید به مسکین (فردی که معیشتش سخت‌تر از فقیر می‌گذرد) پرداخت شود و در صورت اطمینان می‌توان قیمت آن را به مسکین داد تا برای خودش این مقدار طعام بخرد.

دفتر حضرت آیت‌الله‌ شبیری زنجانی، مبلغ ۸۰ هزار تومان را بابت زکات فطره هر نفر (به‌حساب قیمت گندم) و مبلغ ۲۰هزار تومان را برای کفاره افطار عذری دریافت می‌کند و به مصرف آن می‌رساند.

دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی

بر اساس نظر حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ شصت و پنج هزار تومان (۶۵٠.٠٠٠ ریال) و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ یکصد و هشتاد هزار تومان (١.٨٠٠.٠٠٠ ریال) است.

کفاره روزه غیرعمد مبلغ شانزده هزار تومان (١۶٠.٠٠٠ ریال) است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ نهصد و شصت هزار تومان (٩.۶٠٠.٠٠٠ ریال) می‌باشد.

لازم به ذکر است که براساس مسأله ۱۶۹۲ رساله توضیح المسائل آیت‌الله مکارم شیرازی، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ و عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع (نزدیک به سه کیلوگرم) از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از اینها را بدهد کافی است.

در ضمن بنابر فتوای ایشان، اگر کسی فقط در افطار شب عید فطر میهمان دیگری باشد فطریه او به عهده خودش می‌باشد.

دفتر حضرت آیت‌الله جوادی آملی

بنابر اعلام دفتر حضرت آیت الله جوادی آملی، مبلغ فطریه برای هر نفر بر مبنای قوت غالب منطقه، سه کیلو گندم، برنج و مانند آنها و یا معادل قیمت اینها به قیمت روز پرداخت گردد.

همچنین مبلغ مربوط به کفاره غیرعمد،به ازای هر روز ۱۶/۰۰۰ تومان (شانزده هزار تومان) و کفاره عمدی روزه به ازای هر روز ۹۶۰/۰۰۰ تومان (نهصد و شصت هزار تومان) تعیین شده است.

دفتر حضرت آیت‌الله نوری همدانی

دفتر حضرت آیت‌الله نوری همدانی اعلام کرد:

طبق نظر حضرت آیت‌الله نوری همدانی، زکات فطره هر فرد باید حدود سه کیلوگرم گندم یا برنج یا نظیر آن که در رساله عملیه ذکر گردیده و یا قیمت آن را پرداخت نمایند.

براین اساس قیمت قوت غالب گندم ۶۵ هزار تومان و قیمت قوت غالب برنج ۱۸۰ هزار تومان می‌باشد که عزیزان در پرداخت آن مخیرند، در ضمن اگر در منطقه محل سکونت اجناس ذکر شده قیمت دیگری دارد باید به قیمت منطقه خود که از آنجا خرید و استفاده می نمایند محاسبه کنند.

همچنین کفاره غیر عمد برای هر روز ۱۶ هزارتومان و کفاره عمد برای هر روز ۹۶۰ هزار تومان می‌باشد.

دفتر حضرت آیت‌الله مظاهری

در اطلاعیه دفتر آیت‌الله مظاهری آمده است:

با آرزوی قبولی عبادت‌های مؤمنین در ماه مبارک رمضان، نظر حضرت آیت‌الله العظمی مظاهری در خصوص «زکات فطره» و «کفّاره» به شرح ذیل اعلام می‌گردد:

۱) میزان زکات فطرۀ مکلّفینی که فقیر نیستند، برای خودشان و اشخاص تحت تکفّل، به‌ازای هر نفر، تقریباً سه کیلوگرم گندم یا جو یا خرما یا برنج و مانند آن است که باید به مستحق بدهند و اگر پول یکی از اینها را هم بر اساس قیمت رایج محلّ زندگی خود بپردازند کافی است.
این مبلغ، امسال، بنابر اعلام نظر کارشناسان مربوطه، برای گندم حدود شصت تا هفتاد هزار تومان، با توجه به اختلاف قیمت در مناطق مختلف کشور، برآورد شده است. در خصوص سایر مواد غذایی، با توجّه به اینکه قیمت آنها در شهرهای مختلف متفاوت است، مؤمنین می‌توانند معادل مقادیر مذکور را براساس قیمت محلّ زندگی خود بپردازند.

۲) کفّارۀ افطار غیر عمدی روزه، به ازای هر روزه، حدود ۷۵۰ گرم طعام نظیر گندم یا پول آن است و کفّارۀ عمدی افطار روزه، به‌ازای هر روزه، شصت برابر آن می‌باشد.
مبلغ کفّارۀ غیر عمد توسط کارشناسان برای هر روزه، حدود ۱۶ هزار تومان برآورد می‌شود.

۳) خرید سایر نیازمندی‌های متعارف فقرا، اعم از خوراکی و غیر خوراکی، با مبالغ زکات فطره یا با مبالغ کفّاره و تحویل به آنان جایز است و نیز انتقال مبالغ زکات فطره یا کفّاره به حساب آنان مانعی ندارد و لازم نیست عین پول به آنها پرداخت شود.

۴) زکات فطرۀ کسانی که در شب عید فطر مهمان هستند یا افرادی نظیر کارگران، کارمندان و سربازان که در محلّ کارشان غذای روزانه به آنها داده می‌شود، بر عهدۀ خودشان می‌باشد.

۵) کسی که نماز عید فطر می‌‏خواند، مستحب است زکات فطره را پیش از نماز عید بدهد و اگر نماز عید نمی‌‏خواند، می‏‌تواند ادای فطریه را تا ظهر عید به تأخیر اندازد.

دفتر حضرت آیت الله دوزدوزانی

متن اطلاعیه دفتر ایشان بدین شرح است:

به اطلاع مؤمنین می رساند؛ مبلغ فطریه امسال از سوی دفتر حضرت آیت الله دوزدوزانی تبریزی، هفتاد هزار تومان (۷۰.۰۰۰ تومان) بابت سه کیلوگرم گندم برای هر نفر اعلام شد.

لازم به ذکر است با توجه به تفاوت قیمت در مناطق مختلف باید به همان قیمت منطقه‌ای محاسبه گردد.

همچنین کفاره روزه غیر عمد مبلغ هجده هزار تومان (۱۸.۰۰۰ تومان) است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود و کفاره در صورتی واجب است که شخص نتواند تا یکسال قضای روزه را بجا بیاورد.

شایان ذکر است، زکات فطره را بنابر احتیاط واجب فقط به فقرای شیعه بدهند.

دفتر مرحوم آیت‌الله صانعی

دفتر مرحوم آیت الله صانعی اعلام کرد: «با توجه به فتوای آیت الله العظمی صانعی (قدس سرّه) مبنی بر کفایت و مجزی و مبری الذمه بودن پرداخت تقریباً سه کیلوگرم گندم، جو، خرما، کشمش و همچنین برنج که امروزه جزء قوت غالب مردم است که پرداخت قیمت هر کدام به قیمت بازار هم کفایت می کند، بنابراین با توجه به استعلام قیمت گندم و برنج توسط دفتر مرحوم آیت الله العظمی صانعی(ره) میزان مبلغ کفاره و فطریه در سال ۱۴۰۳ به شرح ذیل است:

فطریه برای هر نفر به قیمت گندم مبلغ ۶۵۰۰۰ تومان.

فطریه برای هر نفر به قیمت برنج ایرانی مبلغ ۲۵۰ هزار تومان و به قیمت برنج خارجی مبلغ ۱۳۵۰۰۰ تومان

کفاره غیر عمد برای هرروز مبلغ ۱۵۰۰۰ تومان

کفاره عمد برای هرروز مبلغ ۹۰۰ هزار تومان»

دفتر مرحوم آیت‌الله علوی گرگانی

بنابراعلام دفتر مرحوم آیت‌الله علوی گرگانی، امسال مبلغ فطریه برای هر نفر برمبنای گندم، حداقل ۶۵ هزار تومان و بر مبنای برنج بر اساس برنج مصرفی خانوار است و حد متوسط آن ۱۵۰ هزار تومان است.

همچنین مبلغ مربوط به کفاره غیرعمد،به ازای هر روز ۱۶ هزار تومان تعیین شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دختر نخبه‌ای که آمریکا به شهادت رساند
تاثیر ورزش سنگین پس از جراحی سرطان سینه
نقش زنان ایران در جنگ تحمیلی
مراکز مشاوره ازدواج روی ریل تحول عملیاتی
تاثیر رژیم غذایی گیاهی در کاهش خطر چاقی زنان یائسه
نکاتی برای پاک کردن انواع لکه های فرش
ریدیزاین سایت چیست و چه زمان به آن نیاز داریم؟
راهنمای ۰ تا ۱۰۰ یدک خودرو در جاده‌های اصفهان
سلاح الله اکبر، رمز پیروزی بر مستکبران دوران
ادعای نهاد تروریستی سنتکام درباره پاسخ موشکی ایران
ذخایر بنزین آمریکا به کمترین میزان ۱۲ سال اخیر رسید
نخستین پرواز از جده به تهران انجام شد
اختتامیه جشنواره «قهرمان ایران» +عکس
خانواده محیط امنی برای رشد روح و فکر است
حسین سیب سرخی به سوگ مادر نشست
لفاظی وزیر نزدیک به نتانیاهو علیه ایران
جام حذفی فوتبال برگزار نخواهد شد
اعلام زمان بازی تیم ملی فوتبال ایران و مالی
سهمیه هر تیم در فهرست نهایی تیم ملی فوتبال ایران
شعار مهمانی کیلومتری غدیر امسال: «بیعت در امتداد بعثت» / آمادگی برای میزبانی ۵ میلیون نفر
لیست تیم ملی برای جام جهانی ۲۰۲۶ آمریکا اعلام شد
۸۰ درصد تولید علم کشور در اختیار ۲۰ دانشگاه/ اختصاص ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی
آغاز ثبت‌نام آزمون دستیاری دندانپزشکی از ۱۸ خرداد +جزئیات
ضرورت توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به الزامات جدید حوزه آموزش عالی
در پی حادثه تیراندازی در دانشکده دندانپزشکی قزوین دو دانشجو کشته شدند!
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد بدون آزمون فرهنگیان تا ۱۵ خرداد
تقویم آموزشی و زمان‌بندی امتحانات دانشگاه شهید بهشتی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام کارشناسی ارشد پردیس بین‌المللی کیش دانشگاه صنعتی امیرکبیر تمدید شد
امتحانات دانشگاه الزهرا (س) حضوری برگزار می‌شود
اعلام نتایج اولیه دعوت به مصاحبه بدون آزمون دکترای تخصصی دانشگاه آزاد
احتمال تغییر در تقویم آموزشی دانشگاه‌ها برای مدیریت بحران انرژی
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
اعلام تسهیلات دانشگاه تربیت مدرس برای دانشجویان دکتری ورودی ۱۴۰۵
هزینه انجام پایان نامه با استفاده از Chatgpt Plus
راهنمای پذیرش و چاپ سریع مقاله
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top