تاریخ انتشار: شنبه 1403/02/01 - 14:25
کد خبر: 502068

آیا رای دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض است؟ شکستن رای در تجدید نظر امکان دارد؟

آیا رای دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض است؟ شکستن رای در تجدید نظر امکان دارد؟

رأی قطعی به رأیی می‌گویند که امکان اعتراض نسبت به آن وجود نداشته باشد و بتوان آن را اجرا کرد. با توجه به این تعریف به‌خصوص احتمالاً تصور می‌کنید که به‌هیچ‌عنوان امکان تجدیدنظر در رابطه با چنین رأی خاصی وجود ندارد، اما حتی در این شرایط نیز راه چاره‌ای برای اعتراض به رای تجدید نظر پیش‌بینی شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نظر شما آیا به رای قطعی دادگاه تجدید نظر میتوان اعتراض کرد؟ این پرسش از جمله مواردی به شمار می‌آید که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده است. همان‌طور که می‌دانید، دادگاه‌های تجدیدنظر به‌منظور بررسی مجدد رأی صادرشده تشکیل می‌شوند و می‌توانند آن را تغییر دهند. البته این امر به‌سادگی صورت نمی‌گیرد و نیازمند شرایط مختص به خود است.

رای قطعی دادگاه تجدید نظر

رأی قطعی به رأیی می‌گویند که امکان اعتراض نسبت به آن وجود نداشته باشد و بتوان آن را اجرا کرد. با توجه به این تعریف به‌خصوص احتمالاً تصور می‌کنید که به‌هیچ‌عنوان امکان تجدیدنظر در رابطه با چنین رأی خاصی وجود ندارد، اما حتی در این شرایط نیز راه چاره‌ای برای اعتراض به رای تجدید نظر پیش‌بینی شده است. در واقع باید گفت که قانون آیین دادرسی مدنی به پرسش آیا به رای قطعی دادگاه تجدید نظر میتوان اعتراض کرد؟ پاسخ داده است و چنین موقعیتی را برای کلیۀ معترضان به رأی قطعی دادگاه تجدیدنظر، فراهم می‌کند.

از جمله روش‌هایی که در این راستا مورد استفاده قرار می‌گیرند می‌توان به واخواهی و فرجام‌خواهی اشاره کرد. در پاره‌ای از موارد، اعتراض به رأی دادگاه در شرایطی صورت می‌گیرد که شاهد غایب بودن یکی از طرفین باشیم که از آن به‌عنوان رأی غیابی یاد می‌کنند که باید در این حالت از  روش واخواهی کمک گرفت.

اگر پرونده‌ای که با آن روبرو شده‌ایم مربوط به مواردی همچون نکاح و طلاق باشد، نمی‌توان به واخواهی تکیه کرد و باید به سراغ فرجام‌خواهی رفت. این پرونده‌ها در دیوان عالی کشور مورد تجدیدنظر قرار می‌گیرند تا تشخیص داده شد که آیا رأی ابتدایی قابل‌قبولی بوده است یا خیر.

قبل از صحبت درباره اعاده دادرسی میتوانید به مطلب بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران مراجعه کنید

اعاده دادرسی

آیا رای دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض است؟ شکستن رای در تجدید نظر امکان دارد؟

علاوه بر دو روش واخواهی و فرجام‌خواهی، مادۀ 426 آیین دادرسی مدنی یک روش دیگر را پیش روی ما می‌گذارد. به این روش به‌خصوص اعادۀ دادرسی گفته می‌شود که شرایط خاص خود را دارد.

در سایت atras اعاده دادرسی به این شکل ذکر شده:

همان طور که بیان شد اعاده دادرسی صرفاً در مورد آرای قطعی قابل انجام است که در دعاوی حقوقی رای می بایست از نوع حکم بوده تا قابل اعاده دادرسی باشد. با این توضیح که رای دادگاه حقوقی یا حکم است یا قرار. در انتهای رای دادگاه حکم یا قرار بودن رای مشخص می گردد. پس دانستیم که اولین شرط جهت امکان انجام اعاده دادرسی آن است که رای دادگاه حقوقی، حکم باشد.

 چنانچه حکم ارائه‌شده از سوی دو دادگاه مختلف، با هم متفاوت باشند، می‌تواند از روش اعادۀ دادرسی کمک گرفت. افزون بر این، اگر تشخیص داده شود که حکم بیش از میزان خواستۀ طرف پیروز است، باز هم می‌توان از چنین راهکاری بهره برد، اما در آیا به رای قطعی دادگاه تجدید نظر میتوان اعتراض کرد؟‌ آن هم در شرایط مربوط به پرونده‌هایی که شخص ثالث در آ‌ن‌ها حضور دارد.

در کنار این مورد می‌توانیم به اعتراض شخص ثالث نیز اشاره کنیم. شخص ثالث به کسی گفته می‌شود که نه خواهان پرونده است و نه خواندۀ آن. اگر رأی صادرشده از سوی دادگاه به ضرر شخص ثالث باشد و وی به این رأی معترض شود، می‌تواند کلیۀ اقدامات مربوط به تجدیدنظر رأی قطعی را انجام دهد؛ بنابراین به افرادی که می‌پرسند آیا رای دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض است؟ باید گفت که این امر امکان‌پذیر است.

 

آیا به رای قطعی دادگاه تجدید نظر میتوان اعتراض کرد

تجدیدنظرخواهی را می‌توان از جمله مهم‌ترین راه‌های اعلام اعتراض به رأی صادرشده دانست. قانون‌گذار شرایطی را فراهم کرده است که افراد مختلف بتوانند در صورت برخورداری از شرایط لازم نسبت به رأی مدنظرشان اعتراض کنند. در حالت کلی، سه بار امکان تغییر رأی صادرشده از سوی دادگاه تجدیدنظر وجود دارد که به این کار شکستن رأی نیز گفته می‌شود.

باید به این نکتۀ بسیار مهم اشاره کنیم که افزون بر طرفین دعاوی حقوقی، وکلا و نمایندگان قانونی آن‌ها نیز می‌توانند درخواستی را مبنی بر تغییر رأی دادگاه تجدیدنظر ارسال کنند. افرادی که در داخل کشور هستند تا بیست روز فرصت اعلام اعتراض خود را دارند و این موضوع برای ساکنین خارج از کشور دو ماه تعیین شده است. در پاره‌ای از موارد، با وجود عذر موجه می‌توان این محدودیت را دور زد. با توجه به این موضوع می‌توان فهمید که چرا پاسخ این پرسش که آیا به رای قطعی دادگاه تجدید نظر میتوان اعتراض کرد؟ مثبت است.  

از جمله مهم‌ترین احکامی که می‌توان در مورد تجدیدنظر آن‌ها تصمیم‌گیری کرد باید به مواردی همچون دعاوی مالی (بیشتر از ۳۰۰۰۰۰ تومان) و تمامی احکام صادرۀ مربوط به دعاوی غیرمالی اشاره کرد. این در حالی است که احکام مستند به رأی کارشناسان قابل‌ تجدید نیست.

شکستن رای در تجدید نظر

شکسته شدن رأی در تجدیدنظر دارای شرایط مختص به خود است. یکی از مهم‌ترین مواردی که در این زمینه باید به آن توجه داشته باشید،‌ اعتراض به موقع محسوب می‌شود. از سوی دیگر، برخی از پرونده‌ها به‌طورکلی دارای حق اعتراض نیستند و در هیچ شرایطی امکان تجدیدنظر در آن‌ها وجود ندارد. شرط دیگری که باید از آن یاد کنیم، جمع‌آوری مدارک مناسب به‌منظور اثبات نادرست بودن رأی صادرشده است. طبیعتاً تا زمانی که چنین مدارکی را در اختیار نداشته باشید، نمی‌توانید اعتراض خود را دنبال کنید.

در سایت دادسان درباره این موضوع نقل شده:

دادگاه شکستن رای در تجدید نظر در زمان رسیدگی به درخواست، چنانچه دلایل شکایت را موجه تشخیص ندهد و رای صادر شده از دادگاه بدوی را صحیح بداند، رای را تایید کرده و برای اجرای آن به دادگاه صادرکننده ارجاع می دهد

بعد از به ثبت رساندن اعتراض در رابطه با رأی مدنظر،‌ مراجع قانونی دوباره پروندۀ شما را به جریان می‌اندازند. چنانچه دادگاه تجدیدنظر تأیید کند که رأی قبلی با قوانین تعیین‌شده هیچ تداخلی ندارد و یا قاضی مرتکب هیچ‌گونه اشتباهی نشده است، خبری از صدور یک رأی جدید نخواهد بود و همان رأی پیشین دوباره اعلام خواهد شد. در این شرایط نمی‌‌توان به پرسش آیا به رای قطعی دادگاه تجدید نظر میتوان اعتراض کرد؟ پاسخ مثبتی داد.

چنانچه عکس این موضوع به اثبات برسد و دادگاه تجدیدنظر، پروندۀ شما را مشمول شرایط صدور رأی جدید بداند، یک ابلاغیه دریافت خواهید کرد. در این ابلاغیه بیان می‌شود که رأی پیشین نقص شده است و باید به‌منظور رسیدگی مجدد به پرونده به دادگاه مراجعه کنید. در کلیۀ مراحل فوق میتوانید از بهترین وکیل کیفری تهران در اینجا https://vakilekhebreh.ir/best-criminal-lawyer-in-tehran به شما معرفی کردیم.

بهترین وکیل برای دادگاه تجدید نظر

تجدیدنظر کردن یک رأی امکان‌پذیر است، اما این امر نیازمند وجود یک سری شرایط ویژه است. چنین موضوعی باید در دادگاه‌هایی که بدین جهت تشکیل شده‌اند مورد بررسی قرار بگیرد. اگر قصد دارید نسبت به رأی خاصی که بر خلاف شما صادر شده است اعتراض کنید باید فرایند مشخصی را پشت سر بگذارید.

آیا رای دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض است؟ شکستن رای در تجدید نظر امکان دارد؟
پاسخ به این پرسش که آیا به رای قطعی دادگاه تجدید نظر میتوان اعتراض کرد؟ مثبت است، اما بدون بهره‌گیری از یک دانش و تخصص یک وکیل مجرب نمی‌توانید در این زمینه به موفقیت دست یابید.

اگر به دنبال بهترین وکیل پایه یک دادگستری تهران هستید، باید به سراغ آقای محمد عطاریان بروید. سابقه بی‌نظیر ایشان در زمینه پیگیری پرونده‌های گوناگون خیال شما را از بابت دستیابی به بهترین نتیجه ممکن راحت می‌کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
افتتاح ده ها پروژه عمرانی در پایتخت؛ به زودی
ایجاد ورودی‌های جدید برای ایستگاه‌های مترو
نوار نقاله‌های هوشمند: آینده حمل و نقل مواد در صنایع
باشگاه پرسپولیس از ایفمارک شکایت می کند
رهبر انقلاب: حکم اعدام نتانیاهو باید صادر شود
رونمایی از اطلس فرهنگی تهران تا پایان سال
به این بازیکن دل نبندید؛‌در حد پرسپولیس نیست
حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به جنوب فلسطین اشغالی
اسرائیل پیش از طوفان الاقصی قصد حمله به غزه را داشت
آکسیوس: اسرائیل و لبنان در آستانه توافق آتش بس هستند
سفر وزیر برکنار شده جنگ رژیم صهیونیستی به آمریکا
واکنش کاخ سفید به قتل خاخام صهیونیست در امارات
فرانسه: حمله به نیروهای یونیفل در لبنان محکوم است
دوره تخصصی نشریات قلم دانشجو در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار می‌شود
منابع صهیونیست: احتمال رسیدن به توافق صلح در لبنان وجود دارد
تشدید جنگ امنیتی میان نتانیاهو و مخالفان در هیئت حاکمه اسرائیل
مسکو: بایدن به دنبال تشدید تنش ها در اوکراین است
فرانسه: حمله به نیروهای یونیفل در لبنان محکوم است
منابع صهیونیست: احتمال رسیدن به توافق صلح در لبنان وجود دارد
حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به سرزمین‌های اشغالی
درخواست نمایندگان مجلس برای پاسخ مقتدرانه ایران به قطعنامه آژانس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top