تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/02/16 - 10:03
کد خبر: 503634

کیمیاگری در صنعت نفت با تبدیل متانول به بنزین

کیمیاگری در صنعت نفت با تبدیل متانول به بنزین

طبق برنامه وزارت نفت، احداث واحدهای MTG و تبدیل مستقیم محصول نیمه‌خام و کم‌ارزش متانول به بنزین با فناوری چینی، می‌تواند بخش قابل توجهی از ناترازی بنزین در کشور را رفع کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛  همه ما تجربه ایستادن در صف نانوایی در دقایق پایانی پخت نان را داشته‌ایم، شرایطی که گاها به چند نفر آخر صف نان نمی‌رسید و آنها احتمالا مجبور به جایگزین کردن نان بسته‌بندی بودند. با روند فعلی در دهه آتی همین اتفاق برای بنزین خواهد افتاد، با این تفاوت که نه فقط چند نفر آخر صف بلکه بنزین به نیمی از مردم نمی‌رسد درحالی که جایگزینی برای آن نیز وجود ندارد.

«تولید بنزین از متانول کلید خورد»، این خبری بود که وزیر نفت هفته گذشته در جمع خبرنگاران اعلام کرد. به گفته جواد اوجی، تفاهمنامه‌های خوبی با پتروشیمی‌های متانول‌ساز امضا شده تا بخشی از تولید متانول کشور به سمت تولید بنزین سوق داده شود؛ اتفاقی که چینی‌ها در آن سرآمد هستند و می‌تواند به رفع ناترازی بنزین کمک کند.

یکی از فناوری‌هایی که می‎تواند در مقیاس بالا متانول را به محصولات ارزشمند تبدیل کند، فناوری تبدیل مستقیم متانول به بنزین (MTG) است. اصل این لایسنس متعلق به شرکت امریکایی EXXON بوده اما اکنون چینی‌ها نیز به آن دست یافته و بیش از 12 پروژه صنعتی در ظرفیت 3 میلیون تن بنزین از خوراک متانول احداث کرده‌اند و مسیر دسترسی به آن برای ایران فراهم است.

سقوط آزاد قیمت متانول در بازار جهانی

متانول یک محصول نیمه‌خام در صنعت پتروشیمی است که هم‌اکنون ظرفیت تولید آن در ایران سالانه 14 میلیون تن است؛ محصولی که قیمت آن از قیمت خوراک گاز تحویلی ارزان‌تر بوده و به دلیل بازار محدود و شرایط تحریمی، در بازار چین با تخفیف فروخته می‎شود.

هم‌اکنون ایران حدود 10 درصد از بازار متانول دنیا را در اختیار دارد و البته ناگریز، برنامه توسعه قارچگونه واحدهای متانولی برای رساندن ظرفیت تولید به 32 میلیون تن در سال 1406 و 40 میلیون تن در سال 1411 در حال اجراست؛ اتفاقی که در آینده‌ای نزدیک باعث سقوط آزاد قیمت جهانی متانول می‌‎شود.

پیشنهاد هدفگذاری تولید روزانه 8 میلیون لیتر بنزین از متانول

طبق آمار شرکت ملی صنایع پتروشیمی هم‌اکنون، سهم متانول در سبد پتروشیمی ایران 41 درصد است درحالیکه سهم این محصول نیمه‌خام در سبد پتروشیمی دنیا بیشتر از 15 درصد نیست. حال این توسعه نامتوازن و غیربهینه، فرصتی برای افزایش تولید بنزین ایجاد کرده است.
طبق برآوردها هر واحد متانولی 1.6 میلیون تنی می‌تواند روزانه بیش از 2.5 میلیون لیتر بنزین تولید کند. کارشناسان معتقدند که با هدفگذاری ساخت 3 واحد MTG و تولید روزانه 8 میلیون لیتر بنزین، می‌توان بخش زیادی از ناترازی بنزین کشور را رفع کرد؛ ناترازی‌ که در سال گذشته 3 میلیارد دلار از منابع کشور، معادل یک ماه درآمد فروش نفت را را صرف واردات بنزین کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
پزشکیان سه‌شنبه راهی روسیه می‌شود
اسلامی شهادت یحیی السنوار را تسلیت گفت
تاکید اردوغان بر گسترش روابط با ایران
ظریف: نباید منتظر دستور از تهران باشیم ؛ دستور از مردم می‌رسد
پیراهن قرن؛ امضای مسی تاریخی شد
خبری که سنوار به مادرش داد
نخستین زن فرماندار در کردستان منصوب شد
جانور منقرض شده به طبیعت بازگشت!
تهران سرد می شود
زلنسکی: یا دنبال سلاح اتمی می‌رویم یا ...
حرف‌های جالب حامد بهداد درباره دوران دانشجویی اش
واکنش فرهاد مجیدی به سرمربی جدید استقلال
حملات سنگین موشکی حزب الله به عکا
راهکار جدید بریکس برای دلار زدایی تحقق می‌یابد؟
داتیس پرو؛ مرجع اخبار و آموزش‌های تکنولوژی و فناوری اطلاعات
بررسی مزایا و معایب استفاده از فویل آلومینیوم در خانه
نصرتی ، رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها شد
نظارت بر تاکسی‌ها هوشمند می‌شود
ایرج طهماسب به تئاتر برگشت
لیلا حاتمی و محمدرضا فروتن در یک فیلم جدید
قاشق هخامنشی با طراحی پیچیده الهام‌گرفته از اساطیر کهن ایران!
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top