تاریخ انتشار: جمعه 1403/02/21 - 10:31
کد خبر: 504161

رئیس ستاد انتخابات: آرای مردم در صندوق های الکترونیکی مخفی است

رئیس ستاد انتخابات: آرای مردم در صندوق های الکترونیکی مخفی است

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: صندوق الکترونیکی اخذ آرا مزیت‌های دارد از جمله اینکه رأی مخفی است و در آخر هم وقتی دستگاه با حضور ناظر باز می‌شود، آرا استخراج شده و برگه‌های رأی که در داخل صندوق افتاده داخل پاکتی نگهداری می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سید محمد تقی شاهچراغی رئیس ستاد انتخابات کشور با حضور در پای صندوق‌های الکترونیکی ستاد مرکزی انتخابات کشور، رأی خود را در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه تهران به صورت الکترونیکی ثبت و وارد صندوق کرد.

وی پس از ثبت رأی خود، در جمع خبرنگاران گفت: جمع‌بندی نظرات مردم، مجریان و ناظران، چند شاخصه ویژه را برای انتخابات مجلس دوازدهم ترسیم می کرد، شامل؛ صرفه‌جویی در وقت و هزینه، سهولت رأی دادن، دقت بالا که همه این شاخصه ها در برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی وجود داشت.

معاون سیاسی وزیر کشور اضافه کرد: به همین دلایل مقرر شد در مرحله دوم نیز انتخابات الکترونیکی، در حوزه انتخابیه تهران ( که دارای قریب به ۳۷۰۰ شعبه دارد )، شیراز، کرمانشاه، ملایر، آبادان، تبریز و قائمشهر برگزاری شود. فلذا به‌صورت طبیعی چنین ظرفیتی در وزارت کشور و ستاد انتنخابات وجود دارد که می‌توانیم در دوره آینده به این سمت برویم که از این تکنولوژی و فناوری استفاده کنیم.

شاهچراغی با بیان اینکه گاهی شمارش آرا در تهران بیش از ۳ روز طول می‌کشید، گفت: به دلیل اینکه رأی امانت مردم است این دقت باید وجود داشته باشد. صندوق الکترونیکی اخذ آرا مزیت‌های دارد از جمله اینکه رأی مخفی است و در آخر هم وقتی دستگاه با حضور ناظر باز می‌شود، آرا استخراج شده و برگه‌های رأی که در داخل صندوق افتاده داخل پاکتی نگهداری می‌شود. ان شا الله بتوانیم با استفاده از توان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان این تجربه را کامل کنیم.

امروز مردم کشورمان با حضور در پای صندوق های رای در ۲۲ حوزه انتخابیه شامل تبریز، شبستان، میانه، پارس‌آباد، سمیرم، لنجان، کرج، تهران، ورامین، بیرجند، مشهد، آبادان، رامهرمز، خدابنده، زنجان، شیراز، مرودشت، خرم‌آباد، قائمشهر، ملایر، کرمانشاه و گنبدکاووس، سرنوشت ۴۵ کرسی باقیمانده قوه مقننه را تعیین می کنند.

بر اساس اعلام ستاد انتخابات کشور، حدود ۱۱ هزار ۵۰۰ شعبه برای مرحله دوم در سراسر کشور در نظر گرفته شده است و انتخابات در این مرحله در ۸ حوزه انتخابیه تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر به صورت تمام الکترونیکی برگزار می‌شود.

در حوزه انتخابیه تهران نیز طبق اعلام وزارت کشور تعداد رأی صحیح مأخوذه در مرحله اول یک میلیون و ۵۶۹ هزار و ۸۵۷ رأی بود و از بین نامزدها ۱۴ نفر به طور مستقیم وارد مجلس شدند و ۳۲ نفر دیگر نیز به مرحله دوم انتخابات راه یافتند که امروز برای تصدی ۱۶ کرسی باقی مانده بهارستان به رقابت می پردازند.

طبق قانون کسانی می‌توانند در انتخابات یک حوزه انتخابیه در دور دوم شرکت کنند که در دور اول در همان حوزه انتخابیه رأی داده اند. همچنین افرادی که در دور اول رأی نداده اند می‌توانند در این دوره رأی دهند.

رأی‌دهندگان الزاما با پنج سند هویتی کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه و کارت پایان خدمت می توانند رای خود را به صندوق بیندازند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
رکورد فروش محصول در هلدینگ خلیج‌فارس شکست
ساعت کاری ادارات تغییر نکرد/ تمدید بخشنامه قبلی تا پایان شهریور
ضرورت تشکیل کارگروه ویژه در وزارت نفت برای حل مشکلات سوخت کرمان
برگزاری رقابت دوی ۱۰ کیلومتر در پارک ولایت تهران
تامین هزینه‌های تحصیل دانش‌آموزان دهک‌های اول تا چهارم توسط بنیاد مستضعفان
بهره‌برداری از بازارچه جنت تا یک ماه آینده/ اخد تأییدیه ایمنی بازارچه از آتش نشانی
مصطفی طغانی قهرمان کشتی پهلوانی شد
محکومیت ۱۸۰ هزار دلاری مهدی قایدی در کمیته تعیین وضعیت
تیراندازی به چند کشتی تجاری در خلیج فارس و دریای عمان
سندرز: هم‌اکنون باید به جنگ علیه ایران پایان دهیم
۸ هزار پیکر همچنان زیر آوارهای غزه قرار دارد
دومین جلسه شورای سیاستگذاری «نظام ملی پیشنهادات» برگزار شد
تلگراف: عروسی کوهستک با بمب هدایت‌شونده دقیق آمریکایی هدف قرار گرفت
عضو کمیسیون برنامه: داروسازان واکسن آنفولانزا را بسازند
ادامه یورش نظامیان صهیونیستی به جنوب سوریه
مرشایمر: شکست عظیم آمریکا در جنگ ایران کاملا برای من واضح است
هشدار آمریکا به شهروندان خود در غرب آسیا نسبت به احتمال وقوع تنش
چرا دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند؟
تفاوت مذهبی در زندگی مشترک؛ چالش یا فرصت؟
هر آنچه که برای تمیز و سالم نگه داشتن فرش خود باید بدانید
طلاق در دوران عقد چگونه است؟ شرایط مهریه و حقوق زن
تامین هزینه‌های تحصیل دانش‌آموزان دهک‌های اول تا چهارم توسط بنیاد مستضعفان
بررسی همکاری دانشگاه شریف و دانشگاه الزهراء عراق در حوزه هوش مصنوعی
برخورداری دانشجویان شاهد و ایثارگر از خدمات رفاهی در «سنوات اضافی»
ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه علوم قضائی ۱۸ شهریور انجام می‌شود
دانشگاه خوارزمی دانشجوی مهمان می‌پذیرد
کارنامه نهایی و دفترچه انتخاب رشته پنجاه‌وسومین آزمون دستیاری منتشر شد
ظرفیت ۱۴۶ هزار نفری پذیرش در کنکور ارشد ۱۴۰۵؛ زمان احتمالی اعلام نتایج
تمدید انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آزمون کاردانی مهارتی ۲۰ شهریور برگزار می شود
بیش از ۲۱۰ هزار نفر فرم انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۵ را تکمیل کردند
دانشگاه علم و فرهنگ در مسیر جهانی‌شدن؛ رتبه ۱۰۳۹ جهان در RUR ۲۰۲۶
وزیر علوم احتمال غیرحضوری شدن دانشگاه‌های جنوب کشور را رد کرد
دانشگاه صنعتی امیرکبیر میزبان نخستین هکاتون ملی کوانتومی ایران
زمان فراخوان جذب هیئت علمی وزارت علوم اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top