تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/03/08 - 17:21
کد خبر: 506251

تبیین شخصیت انقلابی و مجاهد رئیس جمهور شهید در نشست «رئیسی عزیز»

تبیین شخصیت انقلابی و مجاهد رئیس جمهور شهید در نشست «رئیسی عزیز»

نشست «رئیسی عزیز» ویژه گرامیداشت شهدای خدمت و تبیین ابعاد شخصیت انقلابی و مجاهد رئیس جمهور شهید از منظر رهبر معظم انقلاب به همت موسسه پژوهشی انقلاب اسلامی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب برگزار شد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از فارس، نشست «رئیسی عزیز» ویژه گرامیداشت شهدای خدمت و تبیین ابعاد شخصیت انقلابی و مجاهد رئیس جمهور شهید از منظر رهبر معظم انقلاب به همت موسسه پژوهشی انقلاب اسلامی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب برگزار شد.

سید محمد حسینی مشاور فرهنگی ریاست جمهوری، غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر رئیس جمهور، محمد اسحاقی معاون آموزش موسسه پژوهشی انقلاب اسلامی، مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر رهبر انقلاب، موسی حقانی رئیس مؤسسه‌ی مطالعات تاریخ معاصر و  علیرضا معاف مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن حضور در این نشست به سخنرانی پرداختند.

محمد اسحاقی دبیر این نشست در ابتدا بیان کرد: در زمان حضرت رسول از همان اعراب جاهلی که تحت تعابیر پیامبر قرار می‌گیرند تعابیر بالا و والایی نسبت به آنها ذکر میشود که یکی از آنها آیه مِنَ المُؤمِنینَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَیهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن یَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبدیلًا است؛ صدقو ما عاهدو الله علیه به معنای اول این است که آنها راست گفتند و در ادامه به آن عمل کردند. 

وی ادامه داد: این آیه شریفه مصداق بارز پرواز شهدای خدمت هستند که رهبر انقلاب تعابیر بلندی برای این مجموعه شهدا ذکر کردند؛ دوران ارزشمند خدمت آیت الله رئیسی فرصت ویژه‌ای را از جنبه های مختلف در اختیار مردم و دولتمردان قرار میدهد؛ هم از منش و شیوه مدیریتی و هم شخصیت اخلاقی آنها میشود بهره برد.

اسحاقی افزود: همچنین در پیامی هم  که رهبر انقلاب به مجلس جدید ابلاغ کردند الگو گیری نمایندگان از سبک و سیره و رعایت فضائل اخلاقی یکی از نکاتی است که ایشان به آن اشاره میکنند .

اسحاقی: شخصیت آیت الله رئیسی یک شخصیت ذات انقلاب اسلامی بوده

وی با بیان اینکه شخصیت آیت الله رئیسی یک شخصیت ذات انقلاب اسلامی بوده، بیان کرد: اکنون وقتی که ما صحبت های ایشان را مرور میکنیم میتوانیم با دقت بیشتری این رعایت و شخصیت اخلاقی ایشان را درک کنیم.  

معاون آموزش و پزوهش موسسه پژوهشی انقلاب اسلامی تصریح کرد: جلسات مختلفی در این رابطه در مراکز مختلف در حال انجام است و ادامه پیدا می‌کند؛ اما ما در این مجموعه سعی میکنیم از یک زاویه ای به نوع نگاه رهبر انقلاب به شهدای خدمت بپردازیم و بازخوانی کنیم و از این منظر گام جدیدی در پردازش منظومه فکری و بیانات رهبر انقلاب داشته باشیم. 

وی در پایان خاطرنشان کرد: تراز ریاست جمهوری در دولت اسلامی را جایگاه شهید رئیسی و سبک مدیریتی ایشان خیلی بالا برده است و توقع مردم نسبت به رواسای جمهور آینده بیشتر شده است.

مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در ادامه این نشست اظهار داشت: بنده در ابتدا به چند نکته اشاره خواهم کرد، نکته اول این است که رهبر انقلاب یک شناخت دیرینه ای نسبت به آقای رئیسی داشتند و این شناخت در اوصاف خیلی مهم است که ایشان برای شهید رئیسی به کار میبرند. 

وی افزود: نکته دوم این است که شخصی دارد این تعابیر را در مورد شهید رئیسی به کار میبرد که یک سخنور و ادیب است، یعنی به ارزش واژگان کاملا واقف هستند و این کلمات به جا و به درستی استفاده میشود.

فضائلی: ویژگی‌هایی که رهبر انقلاب برای شهید رئیسی استفاده کردند، چراغ راهی برای آینده است

عضو دفتر حفظ و نشر رهبر انقلاب ادامه داد: نکته سوم که شاید مهمتر از همه اینها باشد، این است که حضرت آقا اهل سخنانل اغراق آمیز نیستند؛ یعنی تعابیر که به کار میبرند این نیست که قبول نداشته باشند و برای احساسات استفاده کنند؛ در پیام اولیه که برای این شهدای بزرگوار صادر کردند، ایشان فرمودند «درگذشت شهادت گونه» این ناشی از یک نگاه فقهی است که آقا به مقوله شهادت دارند.

اگر چه بعدا در تعابیر مختلف و پیام به مجلس تعابیر زیباتری را به کار بردند. 

فضائلی تاکید کرد: یک بخشی از این نوع دقت نظر ها و حساسیت در بکار بردن این واژگان، جهات مختلفی را میشود اشاره کرد که بنده به صدق آن اشاره میکنم که خیلی مبحث مهمی است؛ رهبر انقلاب بدون استثنا در بیانات‌شان یادداشت برداری میکنند و مرتبا یادداشت های خویش را می‌بینند و استفاده میکنند.

وی در ادامه گفت: سالها پیش در پیام نوروزی ایشان در صحبت‌شان یادداشت هایی را از قبل داشتند و به آنها مراجعه کردند. 

پیشنهادهای برای حذف نگاه بصری آقا به یادداشت ها پیشنهاد شد که آقا نپذیرفتند و گفتند بنده میخواهم همین که هستم مردم ببینید که این نشانگر صداقت ایشان است.
عضو دفتر حفظ و نشر رهبر انقلاب اظهار کرد: اولین مواجهه رسمی آقا با حادثه غم انگیز شهدای خدمت پیامی بود که ایشان صادر در روز دوشننبه صادر کردند و در این پیام حدودا ۱۶ ویژگی برای جناب آقای رئیسی بکار بردند؛ عالم مجاهد_رییس جمهور مردمی_ باکفایت_ پرتلاش_ خادم الرضا_ انسان بزرگوار_ فداکار _ تلاش بی وقفه در خدمت به مردم کشور و اسلام _ رئیسی عزیز، که حاکی از صمیمیت رابطه آقا با شهید رئیسی است که آقا برای شهید سلیمانی نیز این کلمه را بکار بردند _ خستگی نشناختن_ خدمت گذار صمیمی _ مخلص_  با ارزش_ کسی که رضایت مردم، حاکی از رضایت خدا میداند و بر همه چیز ترجیح میداد، این تعبیر که خدمت به مردم همان خدمت به خدای متعال است چندین بار در طول این چند ماه توسط رهبر انقلاب بیان شده که آخرینش در پیام به مجلس بود_ صبر در برابر طعنه بدخواهان.

اینها ویژگی هایی است که رهبر انقلاب در پیام‌شان در مورد شهید رئیسی بیان کردند. 

وی ادامه داد: بعد این پیام صحنه های متعددی اتفاق افتاد؛ از حضور ایشان در منزل خانواده شهید رئیسی، نماز بر پیکر شهدا و  آقا مواجهه قبل از آن با با خانواده شهید؛ در دیدار با مقامات خارجی هم ایشان بیاناتی داشتند که مهم‌ترینش دیدار با امیر قطر بود. 

فضائلی خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب در منزل شهید 2 نکته را بیان کردند که اولینش این بود که «خدمات شهید رئیسی به کشور بعد از حیاتش‌ ادامه دار است»،  و دیگری که خیلی مهم است این جمله خطاب به شهید رئیسی بود که ایشان مظهر شعار های انقلاب اسلامی بود. رهبر انقلاب سکاندار انقلاب و تبیین کننده این ارزش ها است و در اینجا این تعبیر را برایایشان بکار برده اند.

عضو دفتر حفظ و نشر رهبر انقلاب تصریح کرد: همچنین حضرت آقا قبل از اقامه نماز بر پیکر مطهر شهدا بیان کردند که یکی از بهترین عناصرمان در زیر این آسمان را از دست دادیم ودر دیدار امیر قطر هم فرمودند که از دست دادن رئیس جمهور جامع الاطراف سخت است. 

وی در ادامه با اشاره به خصوصیات بارز شهید رئیسی عنوان کرد: یک بعد و وجه مهم ایشان اجتهادشان بود؛ بعد دیگر این است که ایشان شخصیت دانشگاهی هم بودند؛ یعنی دارای تحصیلات دکتری دانشگاهی بودند. 

همچنین اشراف به مسایل قضایی، اخلاص، فداکاری و پرتلاش بودن از جمله ویژگی های دیگر شهید رئیسی بود که فضائلی به آنها اشاره کرد.

وی در پایان تاکید کرد: از دست دادن این شخصیت سخت است، با این ویژگی های که رهبر انقلاب برای شهید رئیسی استفاده کردند، خودش میتواند چراغ راهی برای آینده انتخابات ما شود.

همچنین موسی حقانی در این نشست ادامه داد:‌ مرحوم آقای رئیسی از همان ابتدا در این بحث تثبیت نظام نقش داشتند و نقششان ویژه و مهم است. 

این شهید عزیز از ۱۹ سالگی درگیر مسائل قضایی در شرایط بسیار حساس بوده اند.

وی ادامه داد: عبور نظام از آن شرایط که می‌توانست منجر به سرنگونی هر کشوری شود و مقابله حوزه قضا با این جریانات یک مجاهدت بزرگ بود که در کارنامه شهید رئیسی ثبت شد. 
حقانی افزود: کار جهادی به طور بی وقفه از ملاک‌های ایشان بود؛ حمایت از جریان مقاومت یک جلوه دیگر از شخصیت جهادی ایشان بود. 

وی با بیان اینکه ایشان دنبال اندوختن مال و پرکردن کیسه خود نبودند، ادامه داد: 

وقتی از ایشان پرسیدند که الگوی شما کیست از سه شخصیت نام میبرد؛ شهید بهشتی از جهت نظم، شهید رجایی از لحاظ مردمی بودن و شهید سلیمانی را از جهت مجاهدت و جمع این سه شخصیت اگر جمع شود می‌شود شخصی مانند آیت الله رئیسی.

سید محمد حسینی مشاور فرهنگی ریاست جمهوری در این نشست بیان کرد:‌ امام و رهبر انقلاب اهل اقراق و مبالغه نبودند، وقتی ایشان در رابطه با شهید رئیسی می‌فرمایند شخصیت برجسته معلوم می‌شود چه شخصیتی است.

وی افزود:‌ یک تعبیر دیگری که رهبر انقلاب در وصف ایشان به کار بردند برادر بسیار خوب بود که یاد حکمتی از حضرت امام علی(ع)‌ افتادم؛ یا تعبیر دیگری که فرمودند این بود که یکی بهترین‌های زیر آسمان را از دست دادیم و در آنجا هم به یاد وصف ابوذر از بیان پیامبر (ص) افتادم.

حسینی ادامه داد: همچنین صفت مسئولی کارآمد، با کفایت، صمیمی و جدی که شهید سلیمانی نیز اینگونه بودند؛ مردم همیشه ایشان را خوش رو میدیدند ولی در کار خود جدی بودند؛‌ آقای رئیسی نیز در کارشان بسیار جدی بودند.

غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر ریاست جمهوری در این نشست بیان کرد: یکی از کلید واژه‌هایی که برای وصف این شهید رهبر انقلاب به کار بردند، کلیدواژه رئیس جمهور با کفایت است؛ خیلی‌ها عهده دار سمت هایی شدن که کفایت لازم برای آن سمت را نداشتند اما رهبر انقلاب تایید فرمودند که ایشان کفایت لازم برای این منصب بسیار حساس و خطیر را دارا بودند. 

اسماعیلی افزود: این کار با این گستره و اهمیت، متولی و متصدی آن اگر بخواهد کار را درست انجام بدهد باید کفایت لازم برای سرپرستی این منصب را داشته باشد.

رئیس دفتر ریاست جمهوری با اشاره به خصایص و شاخصه های فردی شهید رئیسی و خصایل مدیریتی ایشان،‌ عنوان کرد: خدامحوری اولین ویژگی و شاخصه که برای تصدی بسیاری از امور است؛ در نظام اسلامی و جمهوری اسلامی اگر کسی خدامحور نباشد قطعا کفایت لازم را ندارد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دانشجوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزیده جایزه البرز نخبگانی شد
کارت آزمون‌های دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی پزشکی سال ۱۴۰۵ منتشر شد
جزئیات آزمون‌های مرکز وکلا اعلام شد
«مدال نانو» مشمول امتیاز نخبگی شد
احتمال وقوع امواج سرمای شدید و نوسانات بارشی در کشور
محکومیت اقدام غیرقانونی آمریکا علیه متقاضیان آزمون‌های بین‌المللی
مهلت انتخاب رشته آزمون کارشناسی‌ارشد سال ۱۴۰۵ تمدید شد
امروز ایران بیش از دشمن توانسته توان نظامی خود را بازسازی کند
خاموشی های برق کاهش می‌یابد
ترکیب احتمالی استقلال برای دیدار با پرسپولیس
تأمین ۱۸ میلیارد دلار ارز واردات
اگر نگران گرسنگی مردم‌ هستید، کارنامه خود در مجلس را ببینید
حمایت اجلاس شانگهای از تمامیت و وحدت اراضی ایران
وزیر خارجه پاکستان خواستار اجرای تفاهم‌نامه آمریکا و ایران شد
شی‌جین‌پینگ: جهان چندقطبی را جایگزین قانون جنگل و زورگویی کنیم
موضع گیری جدید اردوغان درباره صلح باکو و ایروان
خشم مردم فنلاند از تمدید مخفیانه توافق نظامی با اسرائیل
شمار شهدای غزه به ۷۳ هزار و ۴۶۲ نفر رسید
کالاس از کشورها خواست رهگیرهای در حال انقضا را به اوکراین بدهند
فوتبال در انتظار تغییرات بیشتر
۱۰.۲ میلیون تنی کالای اساسی از بنادر کشور جابه‌جا شد
اعتراض بسیج اساتید علم‌وصنعت به حواشی نشست سازمان امور دانشجویان
تقویم آزمون‌های علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ اعلام شد
۶۳ هزار استعداد برتر در ۲۳ طرح بنیاد ملی نخبگان شناسایی شدند
جهادگران نمونه دفتر مرکزی جهاددانشگاهی تقدیر شدند
هشدار دفاتر بسیج ۸ دانشگاه تهران به وزیر علوم درباره بازگشت دانشجویان اخراجی
عذر بدتر از گناه وزارت علوم برای یک برنامه مبتذل
آقای سیمایی صراف ورود دانشجویان هتاک به دانشگاه مساوی با خروج شما از وزارتخانه خواهد بود
اعطای بورس نخبگان به رتبه‌های برتر کنکور
وضعیت ارائه خوابگاه دانشجویی به قبولی‌های کنکور کارشناسی ارشد
انتخاب رشته ۱۰۰ هزار نفر در آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵/ فردا آخرین مهلت
بیانیه دانشگاهیان برای عبور از شرایط حساس کشور
سیمایی صراف: گزارش بررسی علمی حوادث دی ماه به رئیس جمهور ارائه می‌شود
مهلت ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری دانشگاه صنعتی خواجه نصیر تمدید شد
ارتقای خدمات رفاهی دانشجویان در اولویت سازمان امور دانشجویان
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top