تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/03/10 - 08:00
کد خبر: 506381

نگاهی بر اطلاعات کارنامه کارشناسی ارشد؛

تفسیر کارنامه کنکور کارشناسی ارشد

تفسیر کارنامه کنکور کارشناسی ارشد

کارنامه ارشد ۱۴۰۳ حاوی درصد دروس امتحانی، رتبه و تراز داوطلب حدود سه ماه پس از برگزاری آزمون و در نیمه خرداد ماه منتشر خواهد شد. داوطلبان برای دریافت کارنامه اولیه کارشناسی ارشد ۱۴۰۳ می بایست در بازه زمانی تعیین شده به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند. توضیحات مندرج در نمونه کارنامه اولیه ارشد وضعیت داوطلب را در انتخاب رشته ارشد سراسری و آزاد مشخص می کند.

به گزارش سرویس صنفی و آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ همزمان با اعلام نتایج اولیه کنکور کارشناسی ارشد، کارنامه ای حاوی اطلاعات علمی داوطلبان منتشر می شود. به بیان دیگر داوطلبانی که پس از ثبت نام و دریافت کارت ورود به جلسه کنکور کارشناسی ارشد 1403 در این آزمون شرکت می کنند، می بایست برای مشاهده جزئیات نتایج، به سایت سازمان سنجش مراجعه کرده و کارنامه اولیه کنکور کارشناسی ارشد خود را دریافت نمایند.

کارنامه ارشد علاوه بر اعلام نتیجه آزمون، اطلاعاتی را در اختیار داوطلبان قرار می دهد که بر اساس آن می توانند در انتخاب رشته کارشناسی ارشد و انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد ۱۴۰۳ شرکت کنند. با توجه به این که بررسی درست و دقیق کارنامه کارشناسی ارشد تاثیر بسزایی در مرحله انتخاب رشته خواهد داشت در این مقاله به توضیحات کارنامه اولیه کارشناسی ارشد 1403 بر طبق نمونه آن پرداخته شده است.

مشخصات ثبت نامی داوطلب در کارنامه کارشناسی ارشد ۱۴۰۳

در بخش ابتدایی کارنامه ارشد اطلاعات شخصی داوطلب که در زمان ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد در فرم اینترنتی وارد کرده قابل مشاهده می باشد. شماره پرونده، نام و نام خانوادگی، جنس، شماره شناسنامه، سال تولد، سهمیه، ارگان سهمیه، نام رشته و موسسه فارغ التحصیلی کارشناسی، ماه و سال فراغت از تحصیل و معدل کاردانی و کارشناسی جزو مواردی است که طبق اطلاعات ثبت نامی در این قسمت مشاهده می شود.
 
معدل درج شده در این قسمت، بر اساس معدل اعلام شده توسط داوطلب در فرم ثبت نام اینترنتی و یا اصلاحات داوطلب در مراحل ویرایش پس از ثبت نام می باشد. داوطلبان هنگام ثبت نام در دانشگاه محل قبولی می بایست مدارکی را که نشانگر این معدل است به دانشگاه ارائه نمایند، در غیر این صورت، از ثبت نام آن ها جلوگیری خواهد شد.
 
با توجه به اهمیت این موضوع، حتما این بخش مهم کارنامه کارشناسی ارشد را با دقت بررسی کرده و در صورت وجود مغایرت از طریق سایت سازمان سنجش نسبت به اصلاح آن اقدام نمایید. ملاک عمل معدل برای فارغ التحصیلان کارشناسی، معدل درج شده در مدرک فارغ التحصیلی و برای دانشجویان سال آخر کارشناسی، میانگین معدل واحدهای گذرانده شده تا تاریخ 30 بهمن سال گذشته می باشد. در شکل زیر، ردیف مشخصات ثبت نامی یک نمونه کارنامه کارشناسی ارشد را مشاهده می کنید.

در زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد سازمان سنجش لینک دانلود دفترچه انتخاب رشته ارشد 1403 را بر روی سایت خود منتشر می نماید تا داوطلبان ارشد جهت دانلود این دفترچه به سایت سنجش مراجعه نموده و پس از مطالعه دفترچه انتخاب رشته ارشد نسبت به تکمیل فرم انتخاب رشته ارشد اقدام نمایند.

اطلاعات رشته امتحانی اول در کارنامه کارشناسی ارشد 1403

مطابق با دفترچه ثبت نام کارشناسی ارشد، کلیه داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد می توانند در صورت تمایل در دو رشته امتحانی اصلی و یا رشته های شناور ارشد شرکت نمایند. در این قسمت از کارنامه ارشد ۱۴۰۳، اطلاعات مربوط به رشته امتحانی اول یا اصلی قرار گرفته که به تفکیک به توضیح آن ها می پرداخته شده است.
 
۱- شماره داوطلبی: این شماره نشان دهنده شماره داوطلب در رشته امتحانی اول بوده و توسط سازمان سنجش تعیین می گردد.
 
۲- علاقه مند پیام نور و غیرانتفاعی: در سال های گذشته برای داوطلبانی که در زمان ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد نسبت به شرکت در گزینش رشته های پیام نور و غیرانتفاعی اعلام علاقه مندی کرده و کارت اعتباری مجزا خریداری کرده بودند، کلمه "بلی"  و برای سایر داوطلبان " خیر " درج شده بود. در سال جاری این روند در زمان ثبت نام حذف گردیده و داوطلبان برای شرکت در دانشگاه پیام نور و غیر انتفاعی هزینه ای جداگانه در زمان ثبت نام نمی پردازند. داوطلبان به گزینش این دانشگاه ها می بایست در زمان انتخاب رشته به انتخاب کد رشته های مربوط به دانشگاه پیام نور و غیر انتفاعی اقدام نمایند.
 
نکته : داوطلبانی که حداقل نمره علمی لازم برای انتخاب رشته های این دانشگاه ها را کسب کرده باشند، در مرحله انتخاب رشته دانشگاه پیام نور و غیر انتفاعی نیز فرصت خواهند داشت با خرید کارت اعتباری نسبت به اعلام علاقه مندی به انتخاب این دانشگاه ها و موسسات اقدام نمایند.
 
۳- وضعیت انتخاب رشته داوطلب: در این ردیف، در صورتی که داوطلب با توجه به رتبه و تراز اکتسابی در هر کد ضریب و سایر ضوابط و شرایط مندرج در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد، مجاز به شرکت در مرحله انتخاب رشته باشد، عبارت "مجاز می باشید" و در غیر این صورت عبارت "مجاز نیستید" درج می شود.
 
۴- معدل موثر: طبق مصوبه شورای برنامه ریزی تحصیلات تکمیلی، به دلیل اختلاف سطح علمی دانشگاه ها، معدل دوره کارشناسی متقاضیان را تراز کرده و از آن به عنوان معدل موثر یاد می کنند. عوامل مختلفی چون رشته، دانشگاه و نمره علمی در محاسبه این معدل تاثیرگذار می باشند. داوطلبان دقت کنند که این معدل با معدل ثبت نامی که در قسمت اول کارنامه کارشناسی ارشد توضیح دادیم، متفاوت بوده و تاثیر 20 درصدی در گزینش نهایی بر اساس این معدل صورت می گیرد.
 
۵- کد و نام رشته امتحانی اول: این ردیف نشان دهنده نام رشته امتحانی است که در آزمون مربوط به آن شرکت کرده اید.
 
۶- نمرات اکتسابی: در این ردیف از کارنامه اولیه کارشناسی ارشد می توانید نام دروس مجموعه امتحانی اول را به همراه نمره هر درس مشاهده نمایید. پس از محاسبه نمرات مثبت و منفی، نمره خام داوطلب در هر درس محاسبه شده و به صورت درصد و در فاصله ( 100 و 33/33- ) در اختیار داوطلبان قرار می گیرد. در واقع نمره هر درس بیان کننده آن است که داوطلب چند درصد از نمره یک درس را پس از کسر نمرات منفی پاسخ های غلط کسب کرده است.
 
۷- وضعیت داوطلب در هر کد ضریب در رشته امتحانی اول: این بخش از کارنامه کنکور کارشناسی ارشد به داوطلب برای داشتن انتخاب رشته ای دقیق و حساب شده کمک می کند. برای درک بیش تر تعابیر به کار رفته در این ردیف، دراین قسمت به صورت تصویری به بررسی آن پرداخته شده است.

7-1 . کد ضریب: کد ضریب در کنکور ارشد نشان دهنده رشته گرایش های مختلف مجموعه امتحانی است. گرایش هایی که ضرایب دروس امتحانی آن ها یکسان می باشد در یک کد ضریب قرار می گیرند. داوطلبان برای مشاهده گرایش های رشته امتحانی و ضرایب دروس آن ها می توانند به دفترچه ثبت نام کارشناسی ارشد مراجعه کنند. به طور مثال همان طور که در کارنامه کارشناسی ارشد بالا مشاهده می کنید، مجموعه حسابداری دارای 3 کد ضریب می باشد. طبق دفترچه ثبت نام این کد ضریب ها به ترتیب به رشته گرایش حسابداری، حسابرسی و حسابداری مدیریت تعلق دارد.
 
7-2 . نمره کل: نمره کل یا تراز، تابعی است از اختلاف نمره داوطلب با میانگین جامعه آماری. این نمره بر اساس ضرایب دروس در هر گرایش و تاثیر 80 درصد نمره علمی و 20 درصد معدل موثر داوطلب در فرمول آماری محاسبه می شود. هر چه تراز بالاتر باشد، احتمال بیش تری برای قبولی در کد رشته های مربوط وجود دارد. داوطلبی که کارنامه بالا برای او منتشر شده در کد ضریب 2 تراز بالاتر و نتیجه بهتری کسب کرده است.

7-3 . رتبه داوطلب در سهمیه: برای محاسبه رتبه ارشد، تراز داوطلبان دارای سهمیه یکسان را با یک دیگر مقایسه کرده و به داوطلبی که بالاترین تراز را کسب کرده رتبه 1 اختصاص داده می شود. سپس با توجه به تراز هر فرد، رتبه سایر داوطلبان محاسبه می شود. طبق کارنامه بالا، این داوطلب در بین داوطلبانی که دارای سهمیه آزاد بوده و در مجموعه امتحانی حسابداری شرکت کرده اند، رتبه 359 را در کد ضریب 1 به دست آورده است.
 
7-4. رتبه داوطلب بدون سهمیه: در این ستون رتبه داوطلب بدون در نظر گرفتن سهمیه ثبت نامی درج شده است. به عبارت دیگر برای محاسبه این رتبه، تراز داوطلب با تراز کلیه داوطلبان شرکت کننده در رشته امتحانی مربوطه و در هر کد ضریب مقایسه خواهد شد.
 
7-5 . آخرین رتبه مجاز در سهمیه در دوره روزانه: در این ستون آخرین رتبه مجاز در رشته های تحصیلی دوره روزانه، در هر کد ضریب با توجه به سهمیه درج شده است. در کارنامه کارشناسی ارشد 1403 تقریبا به اندازه 3 برابر میانگین رتبه آخرین نفرات قبولی دوره روزانه در گرایش های مربوط به هر کد ضریب را به عنوان آخرین رتبه مجاز در همان کد ضریب در نظر می گیرند.
 
برای آن که این موضوع برای شما روشن شود، نمونه بالا در این قسمت مورد بررسی قرار گرفته است. همان طور که مشاهده می کنید، آخرین رتبه مجاز در سهمیه روزانه رشته حسابداری 1226 می باشد. این بدان معنی است که محدوده رتبه آخرین نفرات قبولی دوره روزانه در کد ضریب 1 رشته حسابداری  تقریبا 400 فرض شده است که بعد از 3 برابر شدن عدد 1226 به دست آمده است. بنابراین داوطلبان دارای رتبه 400 به پایین (مانند این داوطلب که رتبه 359 را کسب کرده) شانس بسیار خوبی برای قبولی خواهند داشت.
 
7-6 . نتیجه در دوره روزانه: دو حالت مجاز و غیر مجاز برای این قسمت وجود دارد. وضعیت مجاز بودن داوطلب برای انتخاب رشته محل های دوره روزانه طبق ضوابط دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد و مقایسه رتبه داوطلب با آخرین رتبه مجاز در دوره روزانه به دست می آید.
 
7-7 . رتبه داوطلب در سهمیه در دوره های غیر روزانه و دانشگاه آزاد اسلامی: در این ستون رتبه داوطلب در سهمیه و در میان علاقه مندان به رشته های تحصیلی غیر روزانه شامل دانشگاه های شبانه، پیام نور، غیر انتفاعی و پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد اسلامی درج می شود.
 
7-8 . آخرین رتبه مجاز در سهمیه در دوره های غیر روزانه و دانشگاه آزاد اسلامی: آخرین رتبه مجاز برای رشته های تحصیلی غیر روزانه و دانشگاه آزاد در هر کد ضریب و با توجه به سهمیه مربوطه در این قسمت قابل مشاهده است. با توجه به ادغام ثبت نام کارشناسی ارشد سراسری و ثبت نام کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد، برای محاسبه این رتبه، محدوده رتبه آخرین نفرات قبولی دوره های غیر روزانه دانشگاه سراسری و دانشگاه آزاد در هر کد ضریب را در نظر گرفته و 3 برابر این رتبه را به عنوان آخرین رتبه مجاز در نظر می گیرند.
 
7-9 . نتیجه در دوره های غیر روزانه و دانشگاه آزاد اسلامی: این ستون نیز نشان دهنده مجاز یا غیر مجاز بودن داوطلب برای انتخاب رشته محل های دوره غیر روزانه و دانشگاه آزاد در آن کد ضریب می باشد.
 
متقاضیان کارشناسی ارشد می بایست علاوه بر علاقه فاکتورهای دیگری ازجمله سطح علمی دانشگاه و مسافت و ... را درنظر بگیرند.

سایر توضیحات کارنامه کارشناسی ارشد ۱۴۰۳

داوطلبانی که علاوه بر کد رشته امتحانی اول در کد رشته امتحانی دوم (شناور) نیز ثبت نام و در آزمون آن شرکت کرده باشند، در کارنامه کارشناسی ارشد صادر شده، اطلاعات این مجموعه امتحانی را نیز مشاهده خواهند کرد. اطلاعات درج شده در این قسمت نیز بر اساس آزمون مربوط به مجموعه امتحانی دوم و نمرات اکتسابی داوطلب در آن مجموعه درج شده است. این داوطلبان توجه داشته باشند که در مرحله انتخاب رشته کارشناسی ارشد مجاز به انتخاب رشته محل های مربوط به هر دو مجموعه می باشند.
 
در انتهای کارنامه ارشد 1403 یک شناسه با عنوان کد دسترسی به انتخاب رشته دانشگاه آزاد قرار داده شده است. با توجه به این که انتخاب رشته کارشناسی ارشد سراسری و دانشگاه آزاد به صورت جداگانه انجام می شود، داوطلبان متقاضی ادامه تحصیل در رشته محل های دانشگاه آزاد می بایست با توجه به این کد و لیست رشته محل های موجود در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد برای انتخاب رشته اقدام نمایند.
 
 توضیح برخی علائم موجود در کارنامه کارشناسی ارشد 1403

ممکن است برخی داوطلبان در کارنامه ارشد ۱۴۰۳ با علائمی مواجه شوند که برای آن ها مبهم باشد. بنابراین در این قسمت برای متقاضیان ارشد توضیحاتی در خصوص این علائم ارائه شده است.
 
علامت سوال: این علامت در کارنامه اولیه کارشناسی ارشد داوطلبانی که در رشته های دارای آزمون تشریحی و عملی شرکت کرده اند، مشاهده شده و به این معنی است که رتبه های مندرج فقط بر اساس نمرات تستی بوده و پس از اعمال نمرات تشریحی تغییر خواهد کرد.

علامت تعجب: در صورتی که داوطلب حد نصاب نمره علمی لازم در سهمیه ثبت نامی را کسب نکرده باشد رتبه او در سهمیه آزاد محاسبه شده و این علامت در کنار آن درج می شود. به طور مثال داوطلب زیر دارای سهمیه ایثارگر بوده و طبق ضوابط دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1403 می بایست 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد را به دست آورد تا این سهمیه برای او اعمال شود و از آن جا که موفق به کسب نمره لازم در زیر گروه 2 نشده رتبه او در سهمیه آزاد محاسبه و درج شده است.
 
گزارش از عرفان عباسی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
استقبال مردم پایتخت از مهمانی باشکوه ۱۰ کیلومتری عید غدیر
مراسم چهلمین روز شهادت امیرعبداللهیان در حرم حضرت عبدالعظیم
عید غدیر، میهمان موکب‌های دانشگاهی باشید
گزارش تصویری پنجمین مناظره نامزدهای چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری
اهدای عیدانه رهبر انقلاب به دریادلان حاضر در جزایر نازعات
قاضی‌زاده‌ هاشمی به نامزدهای ریاست‌جمهوری عیدی داد +فیلم
رهبر انقلاب: مهمترین اثر مشارکت بالا که به آن اصرار داریم سرافرازی جمهوری اسلامی است
از واقعه غدیر چه می‌دانیم؟!
میراحمدی: وزارت کشور برای برگزاری انتخابات آمادگی کامل دارد
قالیباف در مناظره پنجم: باید دقت کنیم که در نقشۀ دشمن حرکت نکنیم
جلیلی در مناظره پنجم: نباید روستا را به یک جایی که فقیر و محروم است نگاه کنید
زاکانی در مناظره پنجم: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را انجام می‌دهیم
قاضی‌زاده در مناظره پنجم: ۱۴ اقدام اجرایی را با قوت انجام می‌دهم
رهبر انقلاب: کسی که توانایی استفاده از فرصت‌ها را داشته باشد اصلح است
رهبر انقلاب: برخی با لبخند دشمن خاطرشان جمع و با لالایی دشمن خوابشان می‌برد+فیلم
فرد اصلح از نظر رهبر انقلاب کیست +فیلم
عکس| دیدار هزاران نفر از اقشار مختلف مردم در روز عید غدیر
نامزدها در راه برگزاری آخرین مناظره
نرخ تورم نزولی میراث شهید رئیسی برای دولت آینده
رهبر انقلاب: مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح در انتخابات مهم است
بیانیه ۳۰۰ نفر از اساتید، فارغ‌التحصیلان، دانشجویان دانشگاه شریف در حمایت از جلیلی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top