تاریخ انتشار: شنبه 1403/03/19 - 17:19
کد خبر: 507099

چرا پروژه آبرسانی شمال سیستان و بلوچستان استراتژیک است

چرا پروژه آبرسانی شمال سیستان و بلوچستان استراتژیک است

کارشناس پروژه آبرسانی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اقدامات انجام شده، مسئله آب شرب در سیستان و بلوچستان از حقابه جدا شده و این مسئله هدف اصلی ما در این پروژه بوده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نشست فنی سلسله پروژه آبرسانی سیستان عصر امروز برگزار شد.

در ابتدای این نشست، محمد مسلمی، کارشناس پروژه با اشاره به ابعاد این طرح گفت: طرح‌های آبرسانی سیستان در شرایطی به پیش رفت که واقعا پیدا کردن یک قطره آب در گستره شمال استان کار بسیار دشواری بود.

این کارشناس پروژه تاکید کرد: چاه‌نیمه‌ها به عنوان مهمترین منبع تامین‌کننده آب شمال سیستان و بلوچستان روبه پایان بود و چشم‌اندازی از ورود حقابه هم نبود، با این شرایط از ابتدای تابستان یک قطره برای تامین حداقل آب شرب هم نداشتیم.

وی ادامه داد: در صورتیکه منطقه بی آب می‌شد، با یک بحران امنیتی مواجه بودیم، زیرا از مرز شرقی تا دشت سمنان دیگر شهر و روستایی وجود ندارد.

مسلمی بیان کرد: در این شرایط کار مطالعاتی برای پیداکردن راهکار پیگیری و زون‌های آب‌دار منطقه شناسایی شد، توجه کنید که هر آب با هر کیفیتی از هدف طرح‌های خارج نمی‌شد.
وی افزود: فلسفه اینکه در خشکی آب شیرین کن بزنیم، این بود که آب شور منطقه نیز یک ماده ارزشمند بود و چون هیچ راهکاری برای تامین آب شرب نیست، مجبوریم با هر اقدامی کیفیت آب را ارتقا داده و برای تامین به منطقه بفرستیم.

این کارشناس تاکید کرد: خوشبختانه با همکاری مجموعه همکارانمان در سیستان و بلوچستان و جمع بندی و شناسایی منابع آب زیرزمینی در دشت های حرمک، هامون و شیله کار بسیار فشرده را برای حفر و تجهیز چاه‌ها شروع کردیم، حدود ۷۳ حلقه چاه حفاری و همزمان با آن خطوط برق‌رسانی، نیرو رسانی و خطوط فشار قوی و متوسط در دستورکار قرار گرفت.

وی تاکید کرد: پس از آن به منظور کیفی سازی آب از طریق سامانه‌های آب شیرین کن اقدام و از تیر ماه سال گذشته مطالعات طرح آب شیرین کن شروع شد تا در بازه هشت ماهه این طرح به همت دستگاه‌های اجرایی و مهندسی کشور و با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی، پیمانکاران، مهندسان و مشاوران کشور توانستیم به مرحله اجرا در بیاوریم و این آب شیرین کن را به مردم منطقه سیستان و زاهدان هدیه کنیم.

مسلمی گفت: با وجود اعتبارات محدود؛ اما با توجه به نگاه ویژه رئیس جمهور شهید که جهادی و شبانه روز پای کار بودند طرح آب شیرین کن به طور مستمر از طریق وزیر نیرو پیگیری و اعتبارات خاص برای تمامی طرح‌های آبی از شمال تا جنوب سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شد؛ که تنها برای طرح آب شیرین کن ۴۰ هزار میلیارد ریال هزینه شد.

وی اظهار کرد: از این میزان اعتبار ۲۸ هزار میلیارد ریال برای مجموعه آب شیرین کن و ۱۲ هزار میلیارد ریال برای حفر، تجهیز و نیرو رسانی به چاه‌ها در این منطقه هزینه شد.

این مقام مسئول بیان کرد: آب شیرین کن در خشکی با این ابعاد در دنیا نظیر ندارد.

مسلمی در پایان گفت: با توجه به اقدامات انجام شده، مسئله آب شرب در سیستان از حقابه جدا شده و این مسئله تارگت اصلی ما در این پروژه بوده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
حسینیه معلی از ابتدای محرم پخش می شود
چرا مناظره زنده جلیلی و پزشکیان مهم است؟
تذکر نماینده مجلس به مسعود پزشکیان +فیلم
هشدار هواشناسی به کشاورزان کشور
جزئیات برگزاری مناظره‌ها مشخص شد +فیلم
وزیر صمت: خودروهای مشابه تولیدداخل وارد می‌کنیم
تولید نایلون
معاون وزیر نفت: شوک قیمتی بنزین راهکار رفع مشکل سوخت‌ نیست
سخنگوی شورای نگهبان: صحت انتخابات مرحله اول به تأیید شورای نگهبان رسید
جلیلی در جمع بازاریان: برای ۱۷ معضل اصلی بازار برنامه داریم
جدایی یک پرسپولیسی قطعی شد
پرسپولیس ۱۸۰ میلیارد تومان گرانتر از استقلال
مهاجم تیم ملی ایران در تور مورینیو
بیانیه جبهه پایداری درباره وحدت نیروهای انقلاب حول سعید جلیلی
اعتراض ایران به وزارت خارجه انگلیس +جزئیات
تصمیم باشگاه استقلال در مورد یامگا
جلیلی به بازار تهران رفت +فیلم
سریال معروف کره‌ای از سه‌شنبه در تلویزیون
چرا قالیباف امروز به مجلس نرفت؟
خواننده پاپ معروف از آمریکا به ایران بازگشت
وزیر آموزش و پرورش: مسمومیت سریالی دانش‌آموزان جنگ شناختی بود +فیلم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top