تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/03/20 - 10:06
کد خبر: 507176

سیستم‌های دفاع هوائی ناتو ناتوان از مهار پهپادهای ایران است

سیستم‌های دفاع هوائی ناتو ناتوان از مهار پهپادهای ایران است

دویچه‌وله در گزارشی اذعان کرد: پهپادهای ایران قادر به غلبه بر سیستم‌های دفاع هوائی غربی (ناتو) هستند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: رسانه دولت آلمان در تحلیلی نوشت: بنا بر یک گزارش تحقیقی، حمایت نظامی ایران از روسیه افزایشی بی‌سابقه یافته است. در پایان ماه مه، مردی ناشناس از روسیه ویدئویی را در فضای مجازی منتشر کرد که در آن یک هواپیمای بدون سرنشین سقوط کرده و او ادعا کرد که این پهپاد متعلق به اوکراین است که «موشک» حمل می‌کند. اما این یک پهپاد مهاجر-۶ ساخت ایران و مجهز به بمب‌های گلاید بود. جولیان روپکه، مسئول سیاست امنیتی در رابطه با این ویدیو هشدار می‌دهد که «حمایت تسلیحاتی ایران از روسیه» به «سطح جدیدی» رسیده است. تهران این پهپادها را همراه با پهپادهای شاهد که ارزان‌تر و کندترند، گلوله‌های توپخانه و احتمالاً موشک‌های بالستیک در اختیار مسکو می‌گذارد. به گفته ناظران، این تسلیحات در ازای حمایت بین‌المللی روسیه و ارائه تسلیحات بسیار پیشرفته‌تر روسی به ایران تحویل داده می‌شوند.

از سال ۲۰۲۲ پهپادهای شاهد «جانشین موشک‌های کروز» شده‌اند که به مسکو امکان می‌دهد حملات گسترده و مکرری را به زیرساخت‌های اوکراین انجام دهد. روس‌ها در پاییز این سال توانستند با چنین پهپادهایی تقریباً کل اوکراین را در تاریکی فرو ببرند.

این پهپادها قادر به غلبه بر سیستم‌های دفاع هوائی غربی (ناتو) هستند. روسیه بلافاصله به دنبال هر حمله پهپادی با موشک‌های کروز که سریع‌تر و بسیار مخرب‌ترند حمله می‌کند. به نوشته روزنامه اسرائیلی‌ هاآرتص، چندی پیش اسنادی منتشر شد که نشان می‌داد روسیه از زمان آغاز جنگ در اوکراین حداقل ۶۰۰۰ پهپاد شاهد ۱۳۶ خریداری کرده است. مسکو همچنین کمک گسترده‌ای در راه‌اندازی خطوط تولید محلی برای پهپادها دریافت کرده است. برخی از این معاملات با چندین تن شمش طلا پرداخت شده‌اند. وال‌استریت ژورنال گزارش داده که با وجود تحریم‌های گسترده، پهپاد مهاجر-۶ حاوی قطعات بسیاری از فناوری غربی است. برخی از قطعات الکترونیکی به شرکت ژاپنی «تونگاوا سیکو» (Tonegawa-Seiko Co) نسبت داده شد، در حالی که برخی دیگر متعلق به شرکت آلمانی «اینفینئون» (Infineon) است.

این شرکت آلمانی اما تأکید می‌کند که با ایران مبادلات تجاری ندارد. بسیاری از اجزای کالاهای غربی تحت هیچ‌گونه کنترل صادراتی قرار ندارند. به عبارتی ایران می‌تواند به راحتی قطعات خاصی را از طریق وب‌سایت‌هایی مانند «علی‌بابا» خریداری کند. این کار اگرچه ناقض قوانین است، اما ردیابی و نظارت بر آن دشوار است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
ماتزاری تا فردا سرمربی پرسپولیس می‌شود؟
بمب غیرمنتظره و تاریخی پرسپولیس!
نماینده بانوان مسعود پزشکیان نیامد
تصمیم کانادا برای خارج کردن ۴۵ هزار شهروند خود از لبنان
فیلم/ حال و هوای بارانی حرم رضوی در روز ولادت امام هادی(ع)
واگذاری استقلال و پرسپولیس مورد تأکید شهید رئیسی بود
آمار وحشتناک از ۲۶۰ روز وحشی‌گری صهیونیست‌ها در نوار غزه
اجرای برنامه هفتم توسعه با مدیریت قوی قالیباف امکان‌پذیر است
پای وظیفه‌مان می‌مانیم
واکنش طباطبایی به پیشنهاد سرپرستی تیم استقلال
جریمه نقدی باشگاه استقلال و حامدی‌فر
جلیلی: از برجام چیزی ک گفته می‌شود، با چیزی که نوشته شده است تفاوت دارد +فیلم
جلیلی: قصد کناره گیری ندارم و تا آخر ایستاده‌ام +فیلم
فلسفه‌ی انتخابات
پروژه‌های منطقه ۲۲: نگین غربی پایتخت
چگونه یک وکیل دادگستری خوب انتخاب کنیم؟
دانشحویان خطاب به جلیلی: به جنگ با جریان وابستگی بروید دروغ‌هایشان را رسوا کنید +فیلم
شعار دانشجویان شریف؛ "ظریف منفور علیه جمهور +فیلم
دانشجویان خطاب به جلیلی: با انصراف شما کنار نمی‌آییم +فیلم
در دولت من هر دانشگاه یک دولت سایه است/ قصد کناره گیری ندارم و تا آخر ایستاده ام
دلیل بیرانوند برای فسخ با پرسپولیس چیست؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top