تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/04/03 - 16:17
کد خبر: 508547

ایران محکوم به خشکی و غیرقابل سکونت شدن نیست

 ایران محکوم به خشکی و غیرقابل سکونت شدن نیست

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: برخلاف برخی گفته‌ها، ایران محکوم به خشکی و غیرقابل سکونت شدن نیست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در مراسم بزرگداشت روز مقابله با بیابان‌زایی و خشکسالی اظهار داشت: در حال حاضر چالش‌های مهم منابع طبیعی در جهان، نوسانات اقلیمی و تغییرات جوی، کمبود آب شیرین و پدیده بیابان‌زایی است.

وی افزود: پدیده بیابان‌زایی در قالب خشک شدن پوشش گیاهی و سفره‌های آب زیرزمینی، منجر به فقر و مهاجرت اکولوژیکی شده و پدیده‌های از قبیل سیل و فرسایش خاک را به دنبال خواهد داشت.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: ایران بیابان زدایی را از سال 1338 آغاز کرده است و پس از انقلاب روی بیابان زدایی حدود 1.4 میلیون هکتار کار شده و 280 هزار هکتار از اراضی نیز مالچ پاشی شده است.

وی با تاکید بر اینکه بر خلاف گفته‌ها، ایران محکوم به خشکی و غیر قابل سکونت شدن نیست، گفت: با دانش امروز و بهره‌گیری از هوش مصنوعی مشخص شده است که فقط در 4 استان حاشیه خلیج فارس و دریای عمان در کشور، در صورت توسعه جنگل کاری امکان افزایش 20 درصدی رطوبت و کاهش میانگین دمای 3 درجه سانتیگراد وجود دارد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه در حال حاضر 160 میلیارد متر مکعب به آبخوان‌های کشور بدهکاریم، افزود: اقدامات خوبی در زمینه آبخیزداری و آبخوان داری در کشور انجام شده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: امروز با انجام اقدامات آبخوان داری در بالادست 10 هزار رشته قنات، افزایش آب قنوات، مهاجرت معکوس و توسعه کشاورزی در حوزه این قنوات محقق شده است که در صورت ادامه این فعالیت‌ها می‌توان این دستاورد را به 30 هزار رشته قنات دیگر نیز توسعه داد.

نوبخت در پایان عنوان کرد: از 165 میلیون هکتار اراضی وسعت کشور، 125 میلیون هکتار در قلمرو فرسایش خاک قرار دارد که 120 میلیون هکتار آن در حوزه آبخیزداری و 14 میلیون هکتار آن در حوزه آبخوان داری قرار می‌گیرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مهلت ثبت‌نام آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵ تمدید شد
اثرگذاری زنان در سیاست پدیده‌ای نوین در تاریخ معاصر است
بازرسان آژانس در ایران حضور دائمی ندارند
بهترین عکس‌های هوایی‌ سال ۲۰۲۵
صدور هشدار نارنجی هواشناسی تهران
واکنش «دنیس» به حضور در تیم ملی فوتبال ایران
پذیرش دانشجوی مشترک توسط دانشگاه های ملی مهارت و شهید رجایی
مجلس به موضوع افزایش تعرفه خدمات گمرکی ورود خواهد کرد
رتبه بیستم دنیا همچنان در اختیار تیم ملی ایران
معاون آموزش ابتدایی در فهرست پژوهشگران پراستناد جهان اسلام
لگوی هوشمندسازی کلاس‌های درس به تأیید رئیس‌جمهور رسید
به نوبت‌بندی آب نخواهیم رسید
نصب توربین باد در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف
نظر رنجبر در مورد حذف آزمون جامع
از ضرورت توجه به بازار ارز تا تذکر به برخی مسئولین بانک مرکزی
ابلاغ اجرای دور جدید عملیات روانی رژیم اسرائیل درباره حمله به ایران
اعزام ۵۲ نفر از مدیران و معلمان به کشور چین با هدف توانمندسازی حرفه‌ای
چهار بازی تیم ملی فوتبال ایران قطعی شد
تصویر زن در مطبوعات دهه شصت
میانگین بارش‌های کل کشور تا نیمه بهمن به وضعیت نرمال می‌رسد
ثبت‌نام بیش از یک میلیون نفر در سامانه اشتغال بهزیستی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top