تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/05/04 - 08:26
کد خبر: 511755

نتانیاهو در سفر به آمریکا به دنبال چیست؟

نتانیاهو در سفر به آمریکا به دنبال چیست؟

«نتانیاهو به واسطه رایزنی های آشکار و پنهان و البته با حمایت های لابی های صهیونیست از خود که از نفوذ بالایی در آمریکا برخوردارند، سعی دارد تا جای ممکن بر روند رقابت های انتخاباتی در آمریکا اثرگذار بگذارد و زمینه را برای اوج گیری نامزدی فراهم سازد که بیش از همه در راستای منافع رژیم اشغالگر قدس فعالیت دارد و دست به کنشگری خواهد زد.»

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس به تازگی در سفری عازم آمریکا شده است. موضوعی که با بازتاب های گسترده ای همراه شده و تحلیل و تفسیرهای مختلفی در مورد محرک های این سفر و پیام ها و پیامدهایش مطرح شده و می شود. نتانیاهو در شرایطی به آمریکا سفر کرده که کارزار قتل و نسل کشی رژیم متبوعش در نوار غزه همچنان ادامه دارد و البته که در مدت اخیر شاهد تشدید هر چه بیشتر تنش های منطقه ای و اوج گیری درگیری ها میان رژیم اشغالگر قدس با مقاومت اسلامی یمن و البته حزب الله لبنان نیز بوده ایم.

در عین حال، وضعیت داخلی اراضی اشغلی نیز به هیچ عنوان تعریفی ندارد و این رژیم با سیلی از بحران های سیاسی، اجتماعی، امنیتی و اقتصادی دست به گریبان است. از این رو، در تحلیل سفر نتانیاهو به آمریکا، توجه به 3 نکته ضروری به نظر می رسد.

یک: ایران و غزه محورِ گفتگوهای نتانیاهو در آمریکا

یکی از نکاتی که برخی منابع آگاه و البته جریان های رسانه ای و تحلیلی در رابطه با دستورکارهای سفر نتانیاهو به آمریکا مورد اشاره قرار داده اند این مساله است که نخست وزیر رژیم اشغالگرقدس در سفر به آمریکا، رایزنی‌های مبسوطی را با محوریت ایران و روند جنگ غزه و به طور کلی جریان تنش و درگیری رژیم اشغالگر قدس با محور مقاومت انجام می دهد. باید توجه داشته باشیم که رژیم صهیونیستی و مقام های ارشد آن در ماه های اخیر بارها و بارها از مشکلالت عدیده مالی و تسلیحاتی خود در زمینه ادامه دادن به کارزار جنگ و درگیریشان چه علیه غزه و  چه در سطح منطقه سخن گفته اند.

از این رو، نتانیاهو با سفر به آمریکا، آن هم در بحوحه رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به نوعی سعی در لابی‌گری و کسب امتیازات لازم برای رژیم صهیونیستی در حوزه های مذکور از دو حزبِ اصلی این کشور و نامزدهای مطرحِ آن در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا دارد.

دو: دلالی سیاسی نتانیاهو در آمریکا

یکی دیگر از نکاتی که در رابطه با دستورکارهای اصلی سفر نتانیاهو به آمریکا بایستی مد نظر باشد این است که وی به احتمال فراوان دستورکار دلالی سیاسی در بحبوحه رقابت های انتخاباتی در این کشور را دنبال می کند. البته که نتانیاهو پیشتر نیز بارها و بارها در بحبوحه انتخابات های ریاست جمهوری آمریکا دست به یکچنین اقدامی زده است. وی در سفر به آمریکا هم با بایدن دیدار می کند و هم قصد دارد با ترامپ دیدار داشته باشد. در عین حال، او در کنگره آمریکا نیز سخنرانی می کند.

گویی وی به واسطه رایزنی های آشکار و پنهان و البته با حمایت های لابی های صهیونیست از خود که از نفوذ بالایی در آمریکا برخوردارند، سعی دارد تا جای ممکن بر روند رقابت های انتخاباتی در آمریکا اثرگذار باشد و زمینه را برای اوج گیری نامزدی فراهم سازد که بیش  از همه در راستای منافع رژیم اشغالگر قدس فعالیت دارد و دست به کنشگری خواهد زد. این همان نکته ای است که حتی عده ای بر این باورند از آن بایستی به مثابه دستورکار اصلی نتانیاهو در جریان سفر به آمریکا یاد کرد.

سه: ترمیم روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی

روابط آمریکا و رژیم اشغالگر قدس در روزها و ماه های اخیر با چالش های جدی رو به رو شده است. به طور خاص دولت آمریکا به واسطه همدستی با جنایات صهیونیست ها در نوار غزه و در عین حال عدم توجه اسرائیل به خط قرمزهای واشینگتن، با تنگناهای جدی چه در داخل و چه در عرصه بین المللی رو به رو شده است. موضوعی که موجب شده تا در ماه های اخیر شاهد انفجار برخی تنش ها میان رژیم صهیونیستی و آمریکا باشیم. به طور خاص جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و بیامین نتانیاهو نخست وزیر صهیونیست ها در چندین نوبت اقدام به درگیری لفظی با یکدیگر کرده اند و حتی بایدن در چند نوبت ارسال محموله های تسلیحاتی به اراضی اشغالی را متوقف کرده است.

در کنار همه این ها باید توجه داشته باشیم که آمریکا به واسطه همراهی با جنایات اسرائیل در سطح منطقه، بهایی گزاف داده و بدنامی قابل توجهی را در عرصه بین المللی به جان خریده است. مسائلی که همه و همه تا حدی روابط تل آویو-واشینگتن را به سمت سردی سوق داده اند. از این رو، نتانیاهو در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان را مغتنم شمرده و از این رهگذر سعی در بهبود روابط رژیم متبوعش با آمریکا دارد. به یاد داشته باشیم که وقتی نتانیاهو نسخت وزیر صهیونیست ها شد، رئیس جمهور آمریکا تا ماه ها برای وی دعوتنامه‌ای برای سفر به این کشور نفرستاد. موضوعی که بازتاب های بین المللی گسترده ای پیدا کرد.

با این حال، در بحبوحه انتخابات آمریکا است که صهیونیست ها می توانند از درگیری‌های سیاسی و اجتماعی داخلی آمریکا استفاده کنند و تا جای ممکن منافع خود را تامین کنند. در این فضا، نتانیاهو ضمن بهره‌برداری از فضا، به نوعی سعی دارد تا روابط رژیمش با آمریکا را نیز تا حدی به ساحل آرامش هدایت کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
موسسات اعزام دانشجو در انتظار ارزیابی
مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی در ایستگاه تردید
عکس | جلسه فوری ستاره ایرانی با اسطوره منچستر و آرسنال
عموی حسن نصرالله هم به شهادت رسید
خبر مهم معاون رییس‌جمهوری برای کارمندان
انتقاد عراقچی از انفعال اتحادیه اروپا در برابر جنایات رژیم صهیونیستی
نتانیاهو با ترامپ تماس گرفت
به‌زودی از ایران بازدید می‌کنم
شمار شهدای لبنان به ۳۰۵۰ نفر رسید
دستپخت موسیمانه در گلوی استقلال؛ اشتباهی که دیده نشد
صحبت‌های اسکوچیچ درباره برد ۷ گله تراکتور
ستاره قرمزها دوباره مصدوم شد!
پیروزی ترامپ سوژه جلد مجله تایم شد/عکس
هلاکت سرباند اصلی سرقت‌های مسلحانه در جنوب سیستان و بلوچستان
۴۸عضو هیأت علمی علوم پزشکی کرمانشاه جزو ۲درصد دانشمندان برتر دنیا
رضایی: ترامپ از اشتباهات محاسباتی گذشته در قبال ایران درس بگیرد
هریس شکست را پذیرفت
آمادگی دانشگاه قم جهت همراهی با صنایع استان
۸۹ نفر مفقودی در سیل اسپانیا
دوره آموزش مجازی «نوجوان و سواد خبری» برگزار می‌شود
دیدار مدیر عامل و رئیس هیات مدیره بانک سپه با خانواده شهدا
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top