تاریخ انتشار: شنبه 1403/05/20 - 10:06
کد خبر: 513475

نگاهی بر سوابق وزرای احتمالی علوم؛

گزینه‌های محتمل تصدی وزارت علوم

گزینه‌های محتمل تصدی وزارت علوم

سه نفر اصلی معرفی برای تصدی وزارت علوم براساس شنیده‌ها محمود نیلی‌احمدآبادی، جعفر توفیقی و رضا فرجی‌دانا هستند. 

به گزارش سرویس صنفی و آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ آخرین اخبار حکایت از معرفی وزرای دولت چهاردهم تا اواخر این هفته یا شنبه آینده به مجلس دارد و قرار است پس از آن درطول یک هفته، برنامه وزرا در کمیسیون‌های تخصصی مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد تا درنهایت رای نمایندگان در صحن علنی، تکلیف اعضای هیات دولت چهاردهم را مشخص کند.

گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره وزرای دولت جدید تاکنون مطرح شده اما در بین وزارتخانه‌ها، کمتر به گزینه‌های وزارت علوم پرداخته شده است.

تنها اظهارنظر رسمی از سمت کمیته‌های انتخاب وزرا مربوط به غلامرضا ظریفیان است که هفتم مرداد گفت بررسی گزینه‌های پیشنهادی برای وزارت علوم توسط کمیته موردنظر به پایان رسید و از بین ۱۲۰ گزینه ۱۵ نفر به شورای راهبری دولت چهاردهم معرفی شدند. او گفته در مرحله بعدی از میان آنها، شورا سه تا پنج نفر را انتخاب کرده و به رئیس‌جمهور معرفی می‌کند. 

سه نفر اصلی معرفی برای تصدی وزارت علوم براساس شنیده‌ها محمود نیلی‌احمدآبادی، جعفر توفیقی و رضا فرجی‌دانا هستند. 

نیلی‌احمدآبادی؛ جدی‌ترین گزینه وزارت علوم

محمود نیلی‌احمدآبادی مهم‌ترین گزینه وزارت علوم دولت چهاردهم محسوب می‌شود که پیش‌تر او را به‌عنوان رئیس دانشگاه تهران می‌شناختیم. او استادتمام گروه آموزشی فرآیندهای ساخت دانشکده فنی دانشگاه تهران است که دوران کارشناسی خود را در دانشگاه شیراز و دوران ارشدش را نیز در دانشگاه صنعتی شریف گذرانده است. نیلی‌احمد‌آبادی مدتی نیز در ژاپن برای تحصیل در مقطع دکتری به دانشگاه توهوکو رفته بود، در دولت اول حسن روحانی به ریاست دانشگاه تهران منصوب شد و تا 30 شهریور 1400 نیز در همین مسند ماند. او پیش‌تر سابقه ریاست پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران هم داشته و زمانی معاون نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.

مدتی مسئولیت انجمن مهندسی متالوژری را در کارنامه خود دارد و تدریس در دانشکده فنی از سال 1373 تاکنون، عضو هیات تحریریه نشریه مهندسی متالورژی، نایب‌رئیس انجمن مهندسی متالورژی، معاون پژوهشی دانشکده فنی، رئیس پردیس دانشکده‌های فنی، استاد نمونه دانشگاه تهران 1382 و رتبه دوم پژوهش کاربردی جشنواره بین‌المللی خوارزمی 1383 بخش دیگری از سوابق اوست. او مسئول بخش مهندسی جهاد دانشگاهی دانشگاه شیراز (1358 تا 1360)، مسئول صنایع سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران (1360 تا 1362) و مجری ساخت دستگاه شیلد در واحد مهندسی سپاه در منطقه عملیاتی جنوب (1362 تا 1364) هم بوده است. 

نیلی‌احمدآبادی پیش از این در دومین‌سال دولت یازدهم برای تصدی وزارت علوم و جلب‌نظر نمایندگان به مجلس معرفی شده بود که در کسب آرای موافق ناموفق بود. ریاست او بر نماد آموزش عالی ایران چه در زمان آغاز و چه در پایان دوران مسئولیت بدون‌حاشیه نبود و در هریک از این دو برهه به بهانه‌های مختلف خبرساز شد. 

جعفر توفیقی؛ از حضور در کسوت وزیر تا سرپرست وزارتخانه

جعفر توفیقی نیز امروز یکی از اساتید دانشگاه تربیت مدرس به‌شمار می‌رود و به‌عنوان یکی از اعضای پیوسته فرهنگستان علوم هم شناخته می‌شود. او مدرک کارشناسی‌ارشد خود را از دانشگاه شیراز و دکتری مهندسی شیمی‌اش را نیز از دانشگاه پلی‌تکنیک بخارست گرفته است. توفیقی یک بار در دولت دوم خاتمی طی سال‌های 82 تا 84 توانست در قامت وزیر علوم حاضر شود. البته در دولت یازدهم 67 روز به‌عنوان سرپرست وزارتخانه فعالیت کرد و سکان هدایت وزارتخانه را به دست فرجی‌دانا، نخستین‌وزیر علوم دولت روحانی سپرد. 

عمر کوتاه فرجی‌دانا در وزارت علوم دولت حسن روحانی

رضا فرجی‌دانا، استادتمام دانشکده مهندسی برق دانشگاه تهران یکی دیگر از گزینه‌های جدی وزارت علوم دولت چهاردهم است. او در رشته مهندسی برق دانشگاه شیراز پذیرفته شد اما بعد از ماجرای انقلاب فرهنگی و بازگشایی دوباره دانشگاه‌ها، به دانشکده فنی دانشگاه تهران آمد و توانست از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شود. بعد از آن به کانادا رفت و تا مقطع دکتری در دانشگاه واترلوی این کشور تحصیل کرد. فرجی‌دانا در سال‌های 81 تا 84 ریاست دانشگاه تهران را عهده‌دار بوده است.

فرجی‌دانا تاکنون دوبار برای اخذ اعتماد نمایندگان مجلس در مسیر تصدی مسئولیت وزارت علوم به مجلس رفته است؛ اولین‌بار شهریور سال 1382 بود که از سوی محمد خاتمی برای رسیدن به این وزارتخانه به مجلس ششم معرفی شد اما نتوانست از نمایندگان این دوره رای اعتماد بگیرد. بعد از آن یک‌بار دیگر با روی کار آمدن دولت روحانی، او به‌عنوان وزیر پیشنهادی علوم در 27 مهر 1392 به مجلس معرفی شد و این بار توانست برای مدتی کوتاه در کسوت وزیر علوم حاضر شود اما عمر حضورش در ساختمان هرمزان به یک‌سال قد نداد و با استیضاح نمایندگان مجلس جای خود را به محمدعلی نجفی داد. 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تهران-نجف ۱۴ میلیون تومان شد
گزینه‌های محتمل تصدی وزارت علوم
اعلام زمان چهل و دومین جلسه حراج شمش طلای مرکز مبادله
کوچک‌ترین کامپیوتر اپل راهی بازار می‌شود
محدودیت دامنه نوسان بورس ادامه دارد
این سمعک با هوش مصنوعی کار می‌کند
دفاع جانانه میهمان بی بی سی از ایران
دستور رهبری برای مجازات شدید اسرائیل، اجرایی خواهد شد
اعتراف رقیب حسن یزدانی؛ این پیروزی برایم شیرین نیست
ارزیابی جدید اطلاعاتی آمریکا درباره برنامه‌ ایران برای ساخت سلاح هسته‌ای
احتمال خداحافظی حسن یزدانی از کشتی
اربعین مقدمه ساز و تمرین ظهور امام زمان (عج) است
صهیونیست‌های وحشت زده همچنان در آماده باش
۱۰۰ شهید در جنایت جدید رژیم صهیونیستی در غزه
حمله پهپادی به پایگاه نظامیان آمریکا در شرق سوریه
هوای تهران در مرز آلودگی
هشدار آمریکا به رژیم صهیونیستی
گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و اردن
رگبار باران و رعدوبرق در ۳ استان
پنج نماینده ایران در روز پانزدهم به‌ میدان می‌روند
شهردار حیفا: از ترس حمله ایران خوابم نمی‌برد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top