به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در مسیر سخت، اما لذتبخش اربعین، زنان نیز همراه و همپای مردان، به راه میافتند؛ به عشق درک مسیر و به شوق دیدار حرم مولا، اما آنچه که مهم است، رعایت نکاتی ساده برای سلامت طیکردن این مسیر معنوی است؛ مسیری که سختیهای خود را دارد، ولی لازم است به بهترین شکل ممکن طی شود تا هم به راحتی به پایان شیرین خود برسد و هم حظ معنوی لازم از آن برده شود.
نکاتی که در ذیل بدان اشاره میشود نکاتی عمومی و بعضاً خاص زنان است که عمل به آن، طی این طریق را هموارتر خواهد ساخت.
نکات احتیاطی
- حتی الامکان بانوان «تنها» به عراق نروند و دستکم با یکی از محارم خود یا همراه با گروه در پیادهروی اربعین شرکت کنند.
- بانوان که قصد پیاده روی اربعین را دارند باید بدانند که بهترین مسیر حرکت، از کنار جاده و از مسیر غیر آسفالت است؛ با دمپایی یا کفش و حتی پابرهنه هم که باشید، مسیر خاکی کناره، خستگی کمتری خواهد داشت و پا کمتر اذیت میشوید.
- به هر شخصی اطمینان نکنید، وسایل همراه خود را به هر کسی ندهید، پیش از غروب به محل اسکان مراجعه کنید و پیادهروی را هنگام روز انجام دهید.
- از همراه داشتن وسایل زینتی و جواهرات خودداری کنید.
نکات بهداشتی
- با وجود سرویسهای بهداشتی فراوان در طول مسیر، خیلی وقتها آب برای شستن دستها سرد و مایع دستشویی کم است؛ بنابراین بهتر است تعدادی دستکش یکبار مصرف و صابون خمیری همراه داشته باشید.
- لباس زیر خود را از جنس نخی و سبک تهیه کنید. سعی کنید چند دست به همراه داشته باشید.
- از پدهای بهداشتی خیلی نازک که در داروخانهها به فروش میرسد استفاده کنید.
- اگر در بین راه دچار لکهبینی یا مشکلات مشابه شدید، بدون مشورت با پزشک داروی خود را کم یا زیاد یا قطع نکنید.
- رفتن به این سفر به خانمهای باردار، توصیه نمیشود.
- به خاطر شرایط، تغییر آب و هوایی و… گروهی از خانمها دچار عفونتهای ادراری و واژینال میشوند. برای پیشگیری از این امر:
قبل از رفتن به سفر به یک پزشک زنان مراجعه کرده و با او مشورت داشته باشید.
مایعات مخصوصاً آب زیاد مصرف شود.
از خوردن غذاهای کنسرو خودداری کنید.
اگر از توالت فرنگی استفاده میکنید، پدهای یک بار مصرف مخصوص آن را همراه داشته باشید.
قبل و بعد از دستشویی دستان خود را با مایع دستشویی کامل بشویید.
بعد از دستشویی با دستمال بدون پرز خودتان را خشک کنید.
زغال اخته از خوردنیهایی است که از عفونتهای ادراری پیشگیری میکند.
- اگر کمردرد، پادرد و یا مشکلی دارید، توجه کنید که در هر ۵ ساعت پیادهروی، ۸ مرتبه و هر بار ۱۵ دقیقه استراحت داشته باشید.
- به دلیل تابش شدید خورشید و منطقه جغرافیایی کشور عراق، کرم ضدآفتاب و نرم کننده همراه داشته باشید.
- بیشتر سرویسهای بهداشتی مسیر، آفتابه دارند؛ در صورتی که با این شیوه راحت نیستید، مقداری شلنگ به همراه سرشیری برای وصل کردن آن همراه خود داشته باشید.
- یک دمپایی در یک نایلون جداگانه ببرید تا زمان استفاده از سرویس بهداشتی، وضو گرفتن یا حتی برای رفع خستگی پا در حین راهپیمایی از آن استفاده کنید.
- در موقع استحمام مخصوصاً در بین راه اگر موهایتان بلند است و احتمال سردرد برای شما وجود دارد، میتوانید تنها بدنتان را شسته و پاهایتان را ماساژ دهید.
- مدت طولانی پیاده روی نکرده و هر زمانی که لازم بود استراحت کنید.
- اگر کمردرد، پادرد و یا مشکلی دارید، توجه کنید که در هر ۵ ساعت پیادهروی، ۸ مرتبه و هر بار ۱۵ دقیقه استراحت داشته باشید.
نکات پوششی
- بهتر است، پارچهی نرم مشکی مستطیل که جلوی صورت را بگیرد تهیه کرده و کش دوخته و چیزی شبیه پوشیه درست کنید تا در طول مسیر هم از گرمای آفتاب ظهر و هم از گرد و غبار و شرایط کرونایی در امان باشید.
- چادری سر کنید که بتوانید به همراه آن از کوله پشتی استفاده کنید. چادرهای لبنانی، ملی و دانشجویی برای این سفر مناسب است.
- از روسریهایی استفاده کنید که بلند بوده و لیز نباشد. روسریهای نخی و لطیف خیلی مناسب است. گیره روسری هم چند عدد بردارید که اگر گم شد سردرگم نمانید.
- لباسهای گرمی به همراه ببرید که سبک، دکمهدار یا زیپدار باشد که در پوشیدن و درآوردن آن راحت باشید.
اگر کودک دارید ...
- واکسنهای ضروری قبل از سفر را تزریق کنید.
- بازی و خوراکیهای مورد علاقه کودکتان را همراه داشته باشید. حواستان باشد که او زودتر از شما خسته و گرسنه میشود. در چنین حالتی صبور باشید و سفر و پیادهروی را طبق شرایط او تنظیم کنید.
- اگر با گروه یا کاروانی در حال پیادهروی هستید سعی کنید با گروهی باشید که مثل شما کودک داشته باشند و اگر چنین نبود، آدرس محل اسکان در کربلا را بگیرید و از آنها جدا شوید تا هم خودتان اذیت نشوید و هم کاروان معطل شما نماند.
- کمی لیموترش، نمک و عسل به همراه داشته باشید. چکاندن چند قطره آب لیمو بر روی غذاهای گوشتی تا حد زیادی از مسمومیت احتمالی جلوگیری میکند.
- اگر به خاطر حضور کودکتان مجبور هستید بار زیادی به همراه داشته باشید، بهترین راه این است که کالسکه کودک را همراهتان ببرید. با این کار هم مجبور نیستید مداوم کودک را بغل کرده و اذیت شوید، و هم مقداری از بار را بر روی کالسکه قرار میدهید.
- حتماً نام و نام خانوادگی کودک و والدین، نام کاروان و شماره تماسی از خود را در برگهای نوشته و به گردن کودک آویزان کنید.