تاریخ انتشار: جمعه 1403/06/09 - 16:22
کد خبر: 514964

کشف نقش «دوپامین» در پویایی حافظه و درمان زوال عقل

کشف نقش «دوپامین» در پویایی حافظه و درمان زوال عقل

محققان دانشگاه واشنگتن با بررسی مغز مگس میوه موفق به شناخت نقش میانجی «دوپامین» بین حافظه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت شدند که می‌تواند مدارهای مشابه در پستانداران را شناسایی کرده و به درمان بیماری‌های مرتبط با زوال عقل در انسان یاری برساند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در یک مطالعه اخیر منتشر شده در نشریه نیچر، محققانی از دانشگاه استنفورد و دانشگاه ییل ارتباط بین حافظه کوتاه‌مدت و بلند مدت در حیوانات را بررسی کرده‌اند.

یادگیری و حافظه در حشرات توسط یک ساختار موسوم به بدن قارچ (mushroom body) مشابه هیپوکامپ (hippocampus) در پستانداران کنترل می‌شود. در حالی که مطالعات قبلی این موضوع را در حشرات بررسی کرده است؛ محققان خواستند بفهمند پاسخ‌های از پیش موجود و درونی به محرک‌ها چگونه بر یادگیری ارتباطات جدید تاثیر می‌گذارد و این حافظه‌ها چگونه در طول زمان شکل می‌گیرند و حفظ می‌شوند.

چنگ هوانگ استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در خصوص انگیزه او برای این تحقیقات گفت: من از بچگی شیفته این مساله بودم که خاطرات ما تا چه حد می‌توانند شفاف باشد و چگونه می‌تواند بر رفتار و شخصیت هر فرد تاثیر بگذارد. محققان در این زمینه بر مغز مگس میوه یا دروزوفیلا تمرکز کردند و با استفاده از ترکیب روش‌های تصویربرداری تجربی و مدل‌سازی محاسباتی، فعالیت عصبی در مگس‌های میوه را در زمان آزمایش‌های بویایی مشاهده کردند.

دوپامین و حافظه

آزاد کردن دوپامین با تجربیات پاداش‌دهی مرتبط شده و موجب می‌شود یاد و خاطره آن تجربه تقویت شود. در واقع دوپامین به عنوان سیگنال از یک رویداد خوب عمل و به خاطر سپردن آن را آسان‌تر می‌کند. این مساله به کدگذاری خاطرات جدید و تقویت رفتارهای یاد گرفته شده کمک و در شکل‌گیری حافظه کوتاه‌مدت و بلندمدت نقش ایفا می‌کند. این همچنین به ذخیره‌سازی و بازیابی خاطرات کمک و در طول زمان خاطرات را تثبیت می‌کند.

پروفسور هوانگ و همکارانش می‌گویند نورون‌های دوپامین در مغز مگس میوه، اطلاعات از پاسخ‌های درونی و تجربیات آموخته را با محرک حسی یکپارچه‌سازی می‌کند. به بیان دیگر، دوپامین به پردازش و یک کاسه کردن اطلاعات به دست آمده از دو منبع کمک می‌کند و از این طریق به چگونگی پاسخ مغز به محرک حسی تاثیر می‌گذارد.

یافته‌های این مطالعه فاش می‌کند چگونه بخش‌های مختلف از «بدن قارچ» با یکدیگر کار می‌کنند تا حافظه کوتاه‌مدت و بلندمدت را شکل بدهند. آنها یک شناخت مکانیستی (mechanistic) از چگونگی تعامل و تراکنش اطلاعات درونی و آموخته در درون مغز برای شکل دادن به رفتار فراهم می‌کنند. علاوه بر این، نقش دوپامین در میانجی‌گری تراکنش بین حافظه کوتاه‌مدت و بلندمدت نیز فاش شده است.

به گفته هوانگ، این مکانیسم می‌تواند دانشی برای شناسایی مدارهای مشابه در پستانداران فراهم کرده و در نهایت برای ابداع اقدامات درمانی در درمان بیماری‌های مرتبط با زوال عقل در انسان‌ها سودمند باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
عارف: زهرا رحیمی و همه دختران ایران شایسته بهترین‌ها هستند
افزایش ۵۰ کیلومتری خطوط متروی پایتخت
تزریق ۵ همت نقدینگی به حوزه دارو
پارالمپیک پاریس؛ والیبال نشسته ایران با پیروزی استارت زد
انتخاب رشته داوطلبان مجاز کنکور ۱۴۰۳ از ۱۳ شهریور آغاز می‌شود
آمار مجازین انتخاب رشته آزمون سراسری اعلام شد
ولایتی با عراقچی دیدار کرد
خبر خوش برای گندمکاران کشور
انتشار کارنامه و رتبه داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ تا صبح فردا
توضیحات وزیر اقتصاد درباره پیشنهادش برای وام ازدواج غیر نقدی
کاهش نرخ تورم تولید برق طی یک سال
مصرف برق دوباره صعودی شد/ قطع برق در انتظار مشترکان پر مصرف
ماجرای موافقت بانک مرکزی با واردات همه‌ خودروها با ارز سپرده خود چیست؟
مهاجرانی: امیدوارم با سخنانم جوانان کشور را امیدوارتر کنم
آمادگی ایران برای ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در عراق
۱۲ هزار دانش آموز هرمزگانی مهر امسال در مدارس جدید درس می‌خوانند
نتایج کنکور ۱۴۰۳ امشب منتشر می‌شود
صدور کارت ملی در بدو تولد برای افراد/ در دفاتر پیشخوان باید با دقت بیشتری عکاسی شود
کشف نقش «دوپامین» در پویایی حافظه و درمان زوال عقل
هفت هزار همت مجموع ارزش صنایع بورس تهران در بهار امسال
احتمال نوسان جزئی قیمت طلا و سکه در هفته آینده
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top