تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/06/19 - 09:29
کد خبر: 515782

اولین بیمار مبتلا به آبله ‌ام در هند شناسایی شد

اولین بیمار مبتلا به آبله ‌ام در هند شناسایی شد

وزارت بهداشت هند روز یکشنبه اعلام کرد یک مورد مشکوک به ابتلا به «آبله‌ ام» (آبله میمونی) را در مردی اخیرا بازگشته از کشوری با شیوع اعلام شده این بیماری ثبت کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ وزارت بهداشت هند می‌گوید این بیمار ایزوله شده و در وضعیت پایداری قرار دارد. مقامات بهداشتی هند می‌گوید آزمایش‌ها برای تأیید عفونت بر روی این مرد در حال انجام است، اما مشخص نکرده‌اند که این بیمار به کدامیک از سویه‌های ویروس «آبله ‌ام» (Mpox) مبتلا شده است.

ویروس آبله‌ ام می‌تواند از طریق تماس‌های نزدیک میان انسان‌ها سرایت کند. بیماری آبله‌ ام معمولاً خفیف است، اما در موارد نادری کشنده است.

این بیماری علائمی شبیه آنفلوانزا یعنی تب، سردرد، درد عضلانی و خستگی در فرد ایجاد می‌کند و سپس باعث ایجاد تاول‌های پوستی چرکی می‌شود. دوره بیماری ممکن است ۲ تا ۴ هفته به طور انجامد. ویروس عامل بیماری از طریق تماس‌های اتفاقی با حیوانات مبتلا (جوندگان آفریقایی)، تماس‌ پوستی نزدیک با انسان‌های بیمار یا اقلام آنها که با ترشحات تاول‌ها آلوده شده‌اند و نیز از طریق آمیزش جنسی منتقل می‌شود.

وزارت بهداشت هند می‌گوید تدابیر درمانی برای این مورد بیماری بر اساس پروتکل‌های تعیین‌شده در حال انجام است و ردیابی افراد در تماس با بیمار برای شناسایی منابع بالقوه عفونت و ارزیابی تأثیر اقدامات در داخل کشور ادامه دارد.

روزنامه‌های هند ماه پیش گزارش کردند که دولت این کشور از هنگام ظهور یک سویه جدید خطرناک‌تر ویروس آبله‌ا م در حالت آماده‌باش قرار گرفته است.

سازمان جهانی بهداشت پس از شناسایی سویه جدیدی از ویروس آبله‌ ام شیوع این بیماری را یک «وضعیت اضطراری بهداشتی عمومی با جنبه بین‌المللی» اعلام کرد.

هند در هنگام نخستین همه‌گیری خارج از آفریقای آبله ام در فاصله سال‌های ۲۰۲۲ تا اوائل ۲۰۲۴ سی مورد عفونت با سویه قدیمی‌تر ویروس آبله ‌ام (دسته یا کلاد دو Clade II ) را شناسایی کرد.

آفریقا در حال حاضر با یک شیوع عمده آبله ام دست و پنجه نرم می‌کند که باعث بیمار شدن هزاران نفر و مرگ بیش از ۵۰۰ نفر شده است. این شیوع ناشی از یک سویه بیماری‌زاتر ویروس آبله ام است که دسته یک‌بی (Clade 1b) نامیده شده است.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید این سویه جدید تا مرگباری در حد ۳.۶ درصد مبتلایان دارد و کودکان د رمعرض خطر بیشتر ابتلا و مرگ ناشی از آن قرار دارند.

آبله ام که قبلا آبله میمونی نامیده می‌شد، یک بیماری مشترک میان حیوانات و انسان‌هاست. ویروس آبله ام به دو دسته یا Clade تقسیم می‌شود: دسته یک (Clade I) در کشورهای مرکز آفریقا شیوع بومی یا آندمیک دارد و دسته دو (Clade II) عمدتا در کشورهای غرب آفریقا شیوع دارد. هر کدام از این دسته‌ها به زیردسته با پسوند a و b تقسیم می‌شوند. ویروس دسته دو-بی (Clade Iib) عامل شیوع سال ۲۰۲۲ بیماری بود که به بسیاری از کشورها در خارج از آفریقا گسترش یافت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
جدیدترین آمار انتخاب رشته در کنکور سراسری سال ۱۴۰۳
پذیرش بدون آزمون دانشجوی ارشد و دکتری در رشته‌های راهبردی
انتخاب رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد تا شنبه ادامه دارد
بهره‌مندی بیش از ۲۳هزار استاد و دانشجو از یارانه خدمات آزمایشگاهی
دانشگاه الزهرا در رشته مهندسی کامپیوتر دانشجو می‌پذیرد
تمام معلمان باید شناسنامه علمی و اخلاقی داشته باشند
ایران از خونخواهی شهید هنیه منصرف شده است؟!
متقاضیان تسهیلات ازدواج امسال چقدر افزایش داشتند؟
تنها کشور با «فضای مجازی ول» هستیم
فضای مجازی؛ پنجمین قلمرو حکمرانی/ مطالبات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم در زمینه حکمرانی مجازی
نکونام تا کی در استقلال ماندگار شد؟
قرارگاه مسکن تهران چه می‌کند؟
مدافع فیکس استقلال، مازاد شد
راهنمای انتخاب رشته ریاضی
بهزاد خسروی تحویل دستگاه امنیتی ایران شد
اعلام زمان آغاز پروازهای حج عمره
گزینه عجیب برای جانشینی نکونام/ از ایشان صالح‌تر نبود؟
واکنش قوه قضاییه به ادعای مرگ علیرضا گلی‌پور در زندان اوین
غروب چهره محبوب پرسپولیسی‌ها در چین!
حضور جنجالی وحید شمسایی در یک برنامه شعبده بازی تلویزیون
پیامدهای ورود ترکیه به بریکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top