تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/06/19 - 12:09
کد خبر: 515815

تحلیلی بر فضای سیاسی استان یزد در تغییرات استانداری دولت چهاردهم!

تحلیلی بر فضای سیاسی استان یزد در تغییرات استانداری دولت چهاردهم!

استان یزد از یک جهت در باب انتخاب استاندار جدید دچار چند دستگی‌های مختلفی شده است که در ادامه به مواردی از آن اشاره می‌کنیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ با سرکار آمدن دولت چهاردهم و انتخاب وزیر جدید وزارت کشور بیش باری دیگر باید شاهد تغییراتی در استاندار‌ی ها باشیم چیزی که در چندی پیش خبری منتشر شد که تا پایان شهریور استانداران تغییر خواهند کرد که البته سریع تکذیب شد.

به هرحال همانند بدنه دولت که تاکنون تغییرات زیادی به همراه داشته همه منتظر تغییراتی در استانداری‌ها نیز هستند.

 یکی از این استان‌ها که به نوعی زمین بازی برخی چهره‌های دولتی و نزدیک به دولت هست استان یزد است که در ادامه به تحلیل انتصاب استاندار درخصوص این استان می‌پردازیم.

می‌توان گفت استان یزد از یک جهت در باب انتخاب استاندار جدید دچار چند دستگی‌های مختلفی شده است که در ادامه به مواردی از آن اشاره می‌کنیم.

1)  یک جریان که به نوعی می‌توان گفت در این استان تلاش دارد در انتصاب استاندار جدید نقش ایفا کند جریان نزدیک به خاتمی است. خاتمی که در دولت‌های اصلاحات یا نزدیک به اصلاحات از نفوذ خوبی برخوردار است و از جهتی با اصالتی اهل استان یزد، جریان نزدیک به وی از جمله نمایندگان مجلس ششم و استانداران دولت‌های اصلاحات تلاش بر این دارند که نقش خوبی در استانداری جدید استان یزد ایفا کنند.

۲) جریان دوم را می‌توان جریان عارف، معاون اول ریاست جمهوری دولت چهاردهم دانست که باز هم با وجود اصالتی اهل استان یزد و نفوذ قابل توجهی در دولت چهاردهم بعنوان معاون اول بتوان جریان عارف در استان یزد را از جمله جریان‌های با نفوذ در انتصاب استاندار جدید به حساب آورد.

۳) جریان دیگری که تلاش خواهد داشت در این استان ایفای نقش کند جریان اصولگرایی و نمایندگان اصولگرای مجلس دوازدهم هستند که احتمالا تلاش دارند در تغییرات استانداری در دولت جدید نیز ایفای نقش داشته باشند.

۴) از طرفی نباید جریان اصلاحات و نمایندگان اصلاح طلب مجلس که دولت چهاردهم به آن‌ها نیز نزدیک است را نادیده گرفت و احتمال می‌رود که این جریان نیز در تغییرات جدید استان یزد اعمال نفوذ خواهند کرد.

۵)  شنیده‌ها حاکی از آن است که عده‌ای بعنوان جریان طرفداران گزینه غیربومی، انتخاب یک استاندار غیربومی را مهر پایانی بر اختلافات می‌دانند که البته با اقبال عمومی استان نیز همراه نیست و نخبگان سیاسی استان معتقد این اتفاق در دولت روحانی نیز باعث سرخوردگی جامعه و عدم موفیقت‌های کافی دولت در استان گردید.

۶) یک جریان که در انتخاب استاندار جدید می‌توان بعنوان جریان قانونی از آن نام برد جریان وزارت کشور است که می‌توان تغییرات در استانداری‌ها را وظیفه آن دانست و به نوعی فشارهای خارج از وزارتخانه نباید مانعی برای اجرای این وظیفه قانونی ایجاد کنند.


با این حال باید دید سرانجام تغییرات در استان یزد چه خواهد شد و کدام جریان در تغییرات دولت چهاردهم بیشترین نقش را در این استان بازی خواهند کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
لطفا دست از تخریب شهید مظلوم بر دارید!
پیام سردار موسوی در آستانه دویستمین شب بعثت ملت
ابرپروژه عربستان تکه‌تکه شد
کنکوری متفاوت در راه است
موضع دوباره زلنسکی علیه ایران
تراکتور از روی پرسپولیس پرواز کرد
قهرمان‌سازی از خلبان آمریکایی، سفارشی بود
احسان خاندوزی رئیس جدید کارگروه بررسی‌های اقتصادی معاونت بررسی دفتر رهبر انقلاب اسلامی شد
حملات یمن فرودگاه ابها را به تعطیلی کامل کشاند
انهدام چهارمین فروند MQ-۱ در تنگه هرمز
حقوق اعضای هیئت‌علمی دانشگاه صنعتی شریف افزایش یافت
بانک مرکزی باید برای مهار نوسانات ارزی از انفعال خارج شود/ هیچ خلا قانونی برای کنترل نرخ ارز وجود ندارد
سازمان ملی هوش مصنوعی موانع فعالیت کسب و کارهای داده محور را رفع می‌کند
پرمصرف‌ها نباید سهم بیشتری از یارانه انرژی ببرند
تداوم الگوی فعلی تغذیه در دانشگاها
دویست شب گذشت، اما این قرار تمام نشد
سوریه بعد از براندازی نظام اسد
حجاب در حاشیه
کامران قدکچیان: قبل انقلاب سانسور نمی‌گذاشت آمریکایی‌ها را منفی نشان دهیم
ذخایر نفت آمریکا به مرز بحرانی رسید
فاتحان باب‌المندب اراده خود را بر جهان تحمیل می‌کنند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top