تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/06/26 - 00:40
کد خبر: 516455

معاون دانشجویی وزارت بهداشت خبرداد؛

طراحی برنامه غربالگری سلامت روان

طراحی برنامه غربالگری سلامت روان

معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت آموزش سبک زندگی «ایرانی – اسلامی»، طراحی برنامه غربالگری سلامت روان، ایجاد فرصتهای تفریحی – آموزشی ویژه دستیاران را از برنامه ها این معاونت عنوان کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از سومین همایش علمی پیشگیری از خودکشی، دکتر مسعود حبیبی، معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سومین همایش علمی پیشگیری از خودکشی در سالن همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران، با بیان اینکه خودکشی در حال حاضر سومین علت مرگ و میر در رده سنی ۱۴ تا ۲۴ سال است، در ادامه اظهار کرد: در برخی جوامع شاهد افزایش روزافزون این پدیده مذموم هستیم.

وی با اشاره به مولفه های اجتماعی سلامت گفت: پزشکان اجتماعی باور دارند ۷۰ درصد پیامدهای سلامت خارج از سیستم سلامت است و به عواملی چون آلودگی هوا، محیط زیست، حوادث اجتماعی، مسایل اقتصادی و رفتارهای خارج از سلامت وابسته است و نظام سلامت تنها نتایج آنها را رسیدگی می کند.

معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با تأکید بر ضرورت حفظ بهداشت روان در پیشگیری از پدیده خودکشی، در ادامه افزود: اگر برای سلامت روان جامعه برنامه و مداخله ای نداشته باشیم با افزایش این پدیده مواجه می شویم.

حبیبی، با اشاره بار بزرگ بیماری های روان نظیر افسردگی، اضطراب، یأس و نا امیدی در جامعه در ادامه بر ضرورت مداخله سلامت پیش از رسیدن به مرحله نهایی تأکید کرد و افزود: اغلب مهاجرتهای قشر تحصیل کرده به علت نداشتن امنیت روان، اجتماعی، اقتصادی، دیده نشدن ها، شنیده نشدنها و ... است.

وی با بیان اینکه همه این عوامل میزان تاب آوری را کاهش و منجر به خودکشی می شود، در ادامه خاطرنشان کرد: زمانی خودکشی در جامعه پزشکی نمود پیدا می کند که فارغ التحصیل این رشته در می یابد پس از ۲۰ تا ۲۵ سال تحصیل گذراندن طرح ضریب کا هنوز قادر به برطرف کردن نیازهای خود نیست.

معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با بیان اینکه توانمندی فردی برای کسب مهارت جهت افزایش تاب آوری باید از کودکی در مهدهای کودک و مدارس آغاز شود، در ادامه تصریح کرد: باید توانمندی های فردی برای حل مسایل در افراد افزایش یابد ما نیز در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می کوشیم با گسترش مشارکت اجتماعی میزان تأثیرگذاری دانشجویان در امور خودشان را افزایش دهیم.

حبیبی افزایش احساس ارزشمندی، دیده و شنیده شدن را در دانشجویان ضروری برشمرد و افزود: از برنامه های دفتر مشاوره معاوت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شناسایی زودهنگام اختلالات روان افسردگی، دو قطبی، افزایش مهارتهای زندگی برای حل مسأله تفکر خلاق و افزایش تاب آوری است.

وی آموزش سبک زندگی «ایرانی – اسلامی»، طراحی برنامه غربالگری سلامت روان، ایجاد فرصتهای تفریحی – آموزشی ویژه دستیاران را از دیگر برنامه ها این معاونت برای ارتقاء سلامت روان دانست و اظهار امیدواری کرد که فرصت های اجرای این مجموعه فعالیت ها در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فراهم شود.

دکتر سیدکاظم ملکوتی، دبیر علمی سومین همایش علمی پیشگیری از خودکشی، با بیان اینکه این همایش تنها به دنبال بیان مطالب علمی نیست، افزود: می کوشیم علم را در عمل پیاده کنیم و یاریگر کسانی باشیم که در رنج روان بسر میبرند.

وی، با تأکید بر ضرورت تقویت همکاری های بین بخشی برای دستیابی به اهداف گفت: خودکشی یک موضوع پیچیده اقتصادی، اجتماعی، شخصی، خانوادگی و روانی است و پیشگیری از آن هم پیچیدگی های خاص خود را دارد.

این روانپزشک، با بیان اینکه در پیشگیری از خودکشی باید نهادهای علمی، اجرایی، قضایی، انتظامی با یکدیگر همکاری و مشارکت داشته باشند، در ادامه خاطرنشان کرد: بدون همکاری نمی توان به کاهش میزان خودکشی دست یابیم.

ملکوتی، با بیان اینکه خودکشی در محیطهای جمعی چون دانش آموزی، دانشجویی، محیط های کاری و کارگری و سربازخانه ها افزایش یافته است، گفت: اتفاقا شایعترین رده سنی برای خودکشی در این محیطهای جمعی دیده می شود.

وی، با تأکید بر ضرورت آموختن با موارد اقدام به خودکشی در مواقع اورژانس گفت: در این همایش پنلی برای استفاده از تجربیات زیسته دانشجویان در نظر گرفته شده است.

دکتر عبدالوهاب برادران، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی ایران، هم با تأکید بر ضرورت مثبت اندیشی حتی با هدف کاهش بیماریهای قلب و عروقی گفت: باید از منفی نگری پرهیز کرد.

وی، گفت: به تجربه ثابت شده است افراد حتی بدون داشتن عوامل خطر برای گرفتگی عروق به علت داشتن زندگی پراسترس، مشکلات روحی روانی و مضطرب با بیماری های قلب و عروقی مواجه می شوند.

سومین همایش پیشگیری از خودکشی، به همت جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی، مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز جامع خدمات رون شناختی آزاده روزهای ۲۵ و ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ در سالن همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
نماهنگ جدید
تراکتور در خانه خاموش شد
ایران اقدام خشونت آمیز در آلمان را محکوم کرد
دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی
صالحی: مشکل برخی هنرمندان ممنوع الکار رفع شده است
بازیکنان و کادر فنی پرسپولیس جریمه شدند؛ تغییر قطعی شد
جریمه شرکت اسرائیلی به دلیل جاسوسی از واتس اَپ
رفیعی: باید به خودمان بیایم
وزارت کشور: به‌عنوان مجری انتخابات مشغول طی فرآیندها هستیم
تارتار: اگر VAR بود برنده بازی با سپاهان بودیم
گردهمایی تشکل‌های دینی کشور ساعتی پس از دیدار مدّاحان با رهبر انقلاب
باخت تلخ واترپلو ایران در رده‌بندی سطح ۲ کاپ جهانی
اطلاعیه سازمان بهشت زهرا(س) درباره تمهیدات ترافیکی روز مادر
«بایدن» لایحه موقت بودجه آمریکا را امضا کرد
عراقچی: همواره آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه هستیم
افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی تا سال ۱۴۰۴ به ۸۰ درصد
افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی تا سال ۱۴۰۴ به ۸۰ درصد
عارف: تغییر نرخ ارز نیمایی نباید تأثیری روی قیمت کالاها بگذارد
گاریدو: اشتباهاتی که مقابل مس مرتکب شدیم غیرقابل قبول هستند
پیروزی شیرین ذوب‌آهن مقابل ملوان
ایران اقدام خشونت آمیز در آلمان را محکوم کرد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top