به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سال آبی جاری که از ابتدای مهر ۱۴۰۲ شروع شده، یک هفته دیگر به پایان خواهد رسید. سال آبی جاری گرچه از نظر بارشی وضعیت خوبی داشت، اما به دلیل سالهای زیاد خشکسالی این بارشها نتوانست آنچنان که بایدوشاید اثرگذار باشد.
بر اساس گزارش تازه دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور میزان بارشهای از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۴ شهریور به ۲۵۰.۳ میلیمتر رسید که در مقایسه با ۲۴۶.۵ میلیمتر دوره بلندمدت ۲ درصد رشد را نشان میدهد.
مجموع بارشهای سال آبی جاری در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته که ۲۱۱.۴ میلیمتر بارش داشتهایم رشد ۱۸ درصدی یافته است.
وضعیت بارشهای ۱۰ استان کشور نسبت به دوره بلندمدت همچنان با کاهش همراه است.
«فیروز قاسمزاده» سخنگوی صنعت آب در باره ابعاد و اثرات تغییرات اقلیمی بر منابع آبی کفت: در شهریور ۱۴۰۲ بحث فعالشدن «النینو» و اثر آن بر بارشهای ایران و شکلگیری پاییز پربارش برای کشورمان توسط مراجع ملی و بینالمللی مطرح شد؛ اما پاییزی که اتفاق افتاد، یکی از خشکترین پاییزهای نیمقرن اخیر بود؛ بهطوریکه از سهم ۲۵ درصدی پاییز از بارش سالانه، حدود ۱۶ درصد بارش تحقق یافت و به عبارتی کشور وارد چهارمین سال خشک متوالی با شرایط نامطمئن از نظر ذخایر سدهای کشور شد.
وی این پدیده را بهنوعی رهآورد تغییرات اقلیمی و افزایش عدم قطعیت در وقایع اقلیمی دانست و ادامه داد: اما ماجرا به اینجا ختم نشد و وقایع حدی ناشی از تغییر اقلیم، باعث وقوع سیلابهای مهیب در نقاط مختلف کشور شد، سیلابهایی که بعضاً حجم آورد آنها در یک واقعه از آورد کل سال آبی حوضه آبریز مربوطه بیشتر بود و امکان مهار آنها فراهم نبود.