به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یادداشت کبری آسوپار*/// سال ۸۹ و در حالی که فضای رسانهای اپوزیسیون جمهوری اسلامی، متأثر از فتنه ۸۸ تندتر از قبل بود، عطاءالله مهاجرانی به عنوان یکی از خواص و لیدرهای آنچه جنبش سبز مینامیدند، یک سخنرانی در کتابخانه کنزینگتون لندن و در جمع براندازان داشت. آن روزها بهار عربی در مصر تازه در حال شروع بود و اپوزیسیون جمهوری اسلامی هم ذوق میکرد که در ایران هم براندازی اتفاق خواهد افتاد. همین سؤال و همسان دانستن ایران و مصر در آن نشست هم مطرح شد و عطاءالله مهاجرانی دو تفاوت عمده ایران و مصر را این گونه بیان کرد: «اول، استقلال بینظیر ایران و عدم هرگونه وابستگی در برابر وابستگی مصر به امریکا و دوم، عدم فساد اقتصادی آیتالله خامنهای در برابر فساد مبارک و خانوادهاش. خود من که از آغاز انقلاب در مجلس بودم و در دولت بودم و آیتالله خامنهای را میشناسم، به عنوان منتقد ایشان اقرار میکنم که یک نقطه خاکستری حتی نه تاریک در زندگی اقتصادی ایشان و خاندانشان نمیشود پیدا کرد.»
طبعاً این سخنان او در آن جمع و با آن هویت سیاسی مورد اعتراض واقع شد. اما مهاجرانی از موضع خود دفاع کرد و البته فیلم این بخش از سخنرانی او بسیار در فضای مجازی پر مخاطب شد. موضع ما در برابر مهاجرانی با آن سابقه وزارت ارشاد در دولت اصلاحات و بعد هم ایفای نقش لیدری برای فتنهگران ۸۸ روشن بود، اما نمیشد انصاف او را نادیده گرفت و همان زمان هم به دوستان گفتم که با همه حس منفی و مخالفتم با مهاجرانی، باید اذعان کنم این انصاف او درباره رهبری و بیانش در جمع ضدانقلاب، او را عاقبت به خیر خواهد کرد. گذر زمان نشان داد که مهاجرانی خود دریافت که به جبهه ضدانقلاب و برانداز تعلق ندارد و البته آنها هم او را طرد کردند و او هم باز به موضع حمایت از جمهوری اسلامی بازگشت.
روز گذشته سخنان رئیسجمهور مسعود پزشکیان درباره پرتاب موفق ماهواره تحقیقاتی «چمران - ۱» به مدار ۵۵۰ کیلومتری زمین با جملاتی حاوی انصافی زیاد بود. او در آغاز تشکر از همه دست اندرکاران این اتفاق مهم، اعم از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع، وزارت ارتباطات، وزارت علوم و شرکتهای دانشبنیان، گفت که «حق این است که بگوییم زحمات و تلاشهای اصلی برای آمادهسازی و پرتاب این ماهواره در دولت گذشته صورت گرفته است». در روزهای پس از شهادت شهید رئیسی، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت او در گفتوگویی تلویزیونی گفت که «در یک جلسه دانشجویی یکی از دانشجویان با اطلاعات نادرست انتقادی نسبت به دولتهای گذشته مطرح کرد. من نسبت به این قضیه پاسخی ندادم. حاج آقا بعداً پرسیدند که چرا به این مطلب پاسخ ندادی. من گفتم نقد به دولت دیگری وارد بود. ایشان فرمودند خیر آن اطلاعات غلط بود و نقد به کل نظام وارد میشد و باید پاسخ میدادی».
آن انصافی که شهید رئیسی در خصوص دولت قبل به خرج داد، حال رئیسجمهور پس از او، درباره او و دولتش به کار میبرد.
بیراه نیست بخشی از سخنان سال ۹۳ رهبر معظم انقلاب در دیدار هیئت دولت حسن روحانی با ایشان را یادآور شویم که با اشاره به برخی اظهارنظرهای مبالغهآمیز و غیر منصفانه در خصوص دولتهای گذشته فرمودند: «اگر در این اظهار نظرها بیانصافی شود، قطعاً در آینده نیز نسبت به عملکرد ما هم بیانصافی خواهد شد. اگر برخی سیاستها یا عملکردهای دوره گذشته را قبول نداریم، بهترین شیوه اصلاح آن در عمل است و این روش بهتر از اظهار نظر است.»
به نظر میرسد مسعود پزشکیان علاقهای به پیمودن آن مسیر بیانصافی دولت روحانی ندارد و از این منظر قرار نیست دولت سوم روحانی باشد.
*روزنامهنگاری