تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/07/12 - 09:09
کد خبر: 518426

فرار ۴۰ میلیارد دلار سرمایه از اسرائیل پس از جنگ غزه

 فرار ۴۰ میلیارد دلار سرمایه از اسرائیل پس از جنگ غزه

از هنگام شروع جنگ با حماس، مؤسسات محلی اسرائیل ۴۰ میلیارد دلار از این رژیم خارج کرده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: این خبر را روزنامه تایمز اسرائیل منتشر کرد و نوشت: در طول جنگی که به درازا کشیده، سرمایه‌گذاران نهادی که ذخیره مالی شهروندان را مدیریت می‌کنند، سرمایه را به دارایی خارجی تبدیل کرده، اعتماد به توانایی دولت در پیشاهنگی بهبود مؤثر و ایجاد امکان رشد را کاسته‌اند. بنا به گزارشی که روزنامه مالی عبری، کاتالیست، منتشر کرد، از هنگام شروع جنگ با گروه حماس در ۷ اکتبر، سرمایه‌گذاران نهادی مبلغ هنگفت ۱۵۱ بیلیون شکیل (۴۰ بیلیون دلار) را از اسرائیل خارج کرده‌اند.

جنگ طولانی با حماس و ترس از تشدید نبرد با حزب‌الله در شمال، بهمراه کسری بزرگ بودجه و کُندی رشد اقتصادی، موجب شد کمپانی‌های بزرگ بیمه و مؤسسات سرمایه‌گذاری که مسئولیت مدیریت درازمدت ذخیره مالی اسرائیلی‌ها، از جمله حقوق بازنشستگی و تأمین اجتماعی را بعهده‌دارند، سرمایه را تبدیل به دارایی در کشورهای خارجی کنند.

طبق گزارش کاتالیست، میانگین مواجهه خارجی سهام، اوراق قرضه و دارایی‌های غیرقابل معامله با دارایی‌های خارجی توسط مؤسسات مدیریت آینده‌نگر مالی از ۵۱.۷٪ در آغاز اکتبر ۲۰۲۳ به ۵۶.۳٪ در پایان ماه ژوئیه رسید. میانگین مواجهه حقوق بازنشستگی با دارایی‌های کشورهای خارجی توسط مؤسسات مدیریت حقوق بازنشستگی از ۴۷.۶٪ در آغاز اکتبر به ۵۰٪ در ماه ژوئیه رسید.

دولت، که با تنزل نرخ‌های اعتباری و گسترش کسری بودجه به موازات تورم شدید هزینه‌های نظامی و غیرنظامی، در حالی‌که جنگ با حماس به یک سالگی خود نزدیک می‌شود رویارو است، برای مدیریت و حفظ مسئولیت‌های مالی و اعتباری همزمان با تأمین مالی هزینه‌های فزاینده نبرد تحت فشاری عظیم قرار دارد.

در گزارش مزبور آمده است: با شروع جنگ در ماه اکتبر، ابتدا مؤسسات محلی سرمایه‌های خود را در بازار محلی به‌کار انداختند، اما در ماه ‌آوریل، سلب اعتماد از توانایی دولت در بازگرداندن اقتصاد به مسیر رشد آینده، و کاهش کسری فزاینده بودجه، و کاهش تورم، این روند معکوس شد.

اقتصاددانان پیشرو، مقامات دولتی پیشین، و امیر یارون، رئیس بانک مرکزی همه در ماه‌های اخیر هشدار داده‌اند که دولت برای کاهش خطر بحران محتوم که احتمال دارد اقتصاد جنگزده اسرائیل را به رکود کشانده و امنیت ملی را به مخاطره بیندازد، تلاش کافی نمی‌کند.

رهبران مشاغل، سرمایه‌گذاران و نقش‌آفرینان بازار از مدتی پیش به سیاست‌گذاران توصیه کرده‌اند در راستای کاهش هزینه‌های مصرفی و اجرای مقررات اصلاحی و افزایش مالیات مسئولانه اقدام کند تا مسیری برای بهبود و انگیزش رشد اقتصادی پس از پایان جنگ مهیا شود.

تحلیلگران می‌گویند تنزل اطمینان به توانایی دولت در مدیریت قروض رو به افزایش ممکن است بر سرمایه‌گذاری تأثیر منفی داشته باشد و به این معنا باشد که نرخ بهره مدت طولانی‌تری بالا بماند و هزینه‌های اعتباری اقتصاد را گران‌تر سازد.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
نماهنگ جدید
تراکتور در خانه خاموش شد
ایران اقدام خشونت آمیز در آلمان را محکوم کرد
دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی
صالحی: مشکل برخی هنرمندان ممنوع الکار رفع شده است
بازیکنان و کادر فنی پرسپولیس جریمه شدند؛ تغییر قطعی شد
جریمه شرکت اسرائیلی به دلیل جاسوسی از واتس اَپ
رفیعی: باید به خودمان بیایم
وزارت کشور: به‌عنوان مجری انتخابات مشغول طی فرآیندها هستیم
تارتار: اگر VAR بود برنده بازی با سپاهان بودیم
گردهمایی تشکل‌های دینی کشور ساعتی پس از دیدار مدّاحان با رهبر انقلاب
باخت تلخ واترپلو ایران در رده‌بندی سطح ۲ کاپ جهانی
اطلاعیه سازمان بهشت زهرا(س) درباره تمهیدات ترافیکی روز مادر
«بایدن» لایحه موقت بودجه آمریکا را امضا کرد
عراقچی: همواره آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه هستیم
افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی تا سال ۱۴۰۴ به ۸۰ درصد
افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی تا سال ۱۴۰۴ به ۸۰ درصد
عارف: تغییر نرخ ارز نیمایی نباید تأثیری روی قیمت کالاها بگذارد
گاریدو: اشتباهاتی که مقابل مس مرتکب شدیم غیرقابل قبول هستند
پیروزی شیرین ذوب‌آهن مقابل ملوان
ایران اقدام خشونت آمیز در آلمان را محکوم کرد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top