تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/07/15 - 09:33
کد خبر: 518699

بررسی نحوه پاسخ ایران درصورت حمله اسرائیل؛

زیرساخت‌های استراتژیک رژیم صیهونیستی در تیررس ایران

زیرساخت‌های استراتژیک رژیم صیهونیستی در تیررس ایران

ایران بنا دارد در حملات آتی خود به رژیم صهیونیستی زیرساخت‌های نظامی و اقتصادی صهیونیست‌ها - به‌ویژه در حوزه انرژی - این رژیم را به مرور منهدم کند. 

به گزارش گروه سیاسی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ منابع صهیونیستی روز گذشته از آمادگی ارتش رژیم صهیونیستی برای حمله به ایران خبر داده‌اند. آنها می‌گویند در پاسخ به عملیات «وعده صادق 2»، برخی مراکز در ایران را هدف قرار می‌دهند.

عملیات «وعده صادق 2» واکنش قانونی ایران به نقض حاکمیت ملی ایران توسط رژیم صهیونیستی و ترور فرماندهان مقاومت بود، بنابراین هر نوع حمله رژیم صهیونیستی به ایران به بهانه پاسخ به این عملیات، به معنی نقض حاکمیت ملی و حمله به خاک ایران تلقی می‌شود و ایران از حیث قانونی می‌تواند بار دیگر به رژیم صهیونیستی حمله کند.

البته در ایران، موضوع پاسخ محکم به هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی، تبدیل به یک تصمیم ملی و حاکمیتی شده است. «وعده صادق 2» نشان داد ایران دیگر «خویشتن‌داری» را گزینه‌ای برای تامین امنیت ملی خود نمی‌پندارد و راهبرد بازسازی قدرت بازدارندگی خود را بر وارد کردن ضربات محکم به مراکز و منافع رژیم صهیونیستی قرار داده است.

حضور کم‌نظیر

حضور کم‌نظیر مردم در نماز جمعه نصر و همراهی کم‌سابقه گروه‌ها و طیف‌های مختلف سیاسی با عملیات «وعده صادق 2» نشان می‌دهد در ایران اجماع ملی لازم برای تنبیه جدی رژیم متجاوز صهیونیستی ایجاد شده است. در کنار همراهی مردمی و گروه‌های مختلف سیاسی، دستگاه‌ها و قوای سه‌گانه نیز در هماهنگی کامل به سر می‌برند. این اجماع ملی و حاکمیتی در تعیین راهبرد جدید نظامی ایران علیه رژیم صهیونیستی بسیار مهم است. این راهبرد البته یک «روند» است و متناسب با الزامات موجود، می‌تواند دچار تغییراتی نیز شود. این تغییرات شامل ابعاد حملات و میزان خسارات آن به رژیم صهیونیستی است.

زیرساخت‌های رژیم صهیونیستی

ایران بنا دارد در حملات آتی خود به رژیم صهیونیستی زیرساخت‌های نظامی و اقتصادی صهیونیست‌ها - بویژه در حوزه انرژی - این رژیم را به مرور منهدم کند. 

در راس مراکز نظامی رژیم صهیونیستی که هدف مشروعی برای موشک‌ها و پهپادهای ایران به شمار می‌رود، نیروگاه هسته‌ای دیمونا است. رآکتور دیمونا دارای 9 ساختمان است که سالانه 40 تن پلوتونیوم برای مصارف نظامی رژیم صهیونیستی تهیه می‌کند.

بر اساس آخرین اطلاعات، مراحل جداسازی پلوتونیوم در دیمونا، روی زمین قرار دارد و با وجود مراقبت‌های حفاظتی مهم از این رآکتور اما به راحتی در دسترس موشک‌ها و پهپادهای ایرانی قرار دارد. در کنار دیمونا، رژیم صهیونیستی چند مرکز نظامی هسته‌ای دیگر نیز از الجلیل تا تل‌آویو دارد که این مراکز جزو بانک اهداف ایران است. 

پایگاه‌های هوایی رامات دیوید، رامون، نتساریم، نواتیم و رافائل هم جز مهم‌ترین پایگاه‌های هوایی رژیم صهیونیستی هستند که بخش عمده‌ای از حملات صهیونیست‌ها به نوار غزه و لبنان، از این مراکز انجام می‌شود. پایگاه رافائل که حزب‌الله اخیرا حملاتی را علیه آن انجام داده، هدف مهمی در بانک اهداف ایران به حساب می‌آید.

نکته قابل تامل این است که پس از عملیات «وعده صادق 2»، بخش مهمی از فعالیت‌های پایگاه‌های نظامی رژیم صهیونیستی مختل شده و حملات آنان به غزه و لبنان نیز کاهش چشمگیری داشته است. این موضوع نشان می‌دهد حملات موشکی سه‌شنبه شب گذشته ایران، بخش مهمی از ظرفیت پایگاه‌های هوایی رژیم اشغالگر قدس، مانند پایگاه‌های نواتیم و نتساریم را از بین برده است.

البته در راهبرد ایران برای انهدام زیرساخت‌ها و مراکز مهم نظامی رژیم صهیونیستی، یک تاکتیک مهم نیز در نظر گرفته شده است. بر اساس این تاکتیک، هدف‌های ایران در سرزمین‌های اشغالی باید به گونه‌ای انتخاب شوند که تاثیر آن به صورت مستقیم در جبهه‌های لبنان و غزه نمودار شود. در واقع حملات انتقام‌جویانه ایران علیه رژیم صهیونیستی، بخش مهمی از استراتژی مقاومت در میدان نبرد علیه صهیونیست‌ها خواهد بود. 

فردای عملیات موشکی «وعده صادق 2» به 4 پایگاه هوایی اصلی رژیم صهیونیستی که عملا بی‌دفاع بودن تمام نقاط حیاتی اسرائیل در مقابل قدرت موشکی مقاومت را برملا ساخت، برخی تحلیلگران اقتصادی به این موضوع اشاره کرده بودند که زیرساخت‌های انرژی رژیم که عمدتا در امتداد ساحل غربی فلسطین اشغالی در فاصله بندر حیفا (نزدیک لبنان) تا عسقلان و اشدود (در جوار نوار غزه) قرار گرفته‌اند، کاملا آسیب‌پذیرند.

نفت و گاز در خطر 

بر اساس برآورد تارنمای اس‌اندپی گلوبال، یکی از معتبرترین رسانه‌های بررسی ریسک سرمایه‌گذاری در جهان، رژیم صهیونیستی 2 پالایشگاه بزرگ نفت دارد که هر دو می‌توانند تحت تاثیر افزایش تنش تل‌آویو با کشورهای منطقه در خطر قرار بگیرند.

طبق گزارش این موسسه تجاری آمریکایی مستقر در نیویورک، 2 پالایشگاه نفتی اصلی اسرائیل، یکی در بندر حیفا به ظرفیت 197 هزار بشکه نفت در روز به مالکیت گروه بازان واقع شده و دیگری پالایشگاه اشدود - در کریدور راهبردی  فلسطین اشغالی در جنوب تل‌آویو - است به ظرفیت 110 هزار بشکه نفت در روز که متعلق به گروه انرژی پاز، بزرگ‌ترین شرکت حوزه انرژی اسرائیل است. 

طبق دیدگاه کارشناسان اس‌اندپی گلوبال، هر دوی این پالایشگاه‌ها که تا 70 درصد سوخت مورد نیاز رژیم را تامین می‌کنند، حتی در صورت اوج‌گیری جنگ با فقط یک جناح مقاومت یعنی حزب‌الله لبنان - و نه حتی ایران، یمن و عراق - اهداف بالقوه خواهند بود. 

وضعیت مشابهی درباره تاسیسات گازی اسرائیل وجود دارد. بر اساس گزارش موسسه آمریکایی، رژیم صهیونیستی با سالانه 24.7 میلیارد متر مکعب تولید گاز مایع، یک صادرکننده مهم در حوزه شرق مدیترانه محسوب می‌شود. این تولید از ۳ میدان گازی تامار، لویاتان و اخیرا کاریش - در مرز آبی با لبنان - به دست می‌آید. با این حال طی گسترش درگیری‌ها با حماس و حزب‌الله و بر اثر حملاتی که توسط انصارالله یمن به جنوب فلسطین اشغالی انجام شد، تاسیسات فراساحلی میدان گازی تامار، بزرگ‌ترین منبع گاز طبیعی در جنوب سرزمین‌های اشغالی طی یک سال اخیر گاه و بی‌گاه تعطیل شده است. 

تحلیلگران چه می‌گویند؟

تحلیلگران اقتصاد انرژی در نیویورک اما معتقدند انجام ۲ عملیات «وعده صادق 1 و 2» طی ۶ ماه اخیر، بیش از هر چیز امنیت زیرساخت‌های انرژی رژیم صهیونیستی را شکننده ساخته است.

وقتی حفاظت‌شده‌ترین نقاط نظامی و امنیتی رژیم که پایگاه‌های هوایی راهبردی مثل نواتیم  و مراکز جاسوسی و ترور مثل یگان 8200 هستند، توسط ایران و حزب‌الله هدف قرار می‌گیرند، هیچ‌یک از زیرساخت‌های انرژی رژیم در امان نخواهند بود.

این شامل ۲ نیروگاه اصلی برق که بیش از ۴۰ درصد برق فلسطین اشغالی را تامین می‌کنند نیز می‌شود که می‌توانند از جمله اهداف مشروع هر یک از جناح‌های مقاومت باشند. جالب اینکه رژیم صهیونیستی برای احتیاط، این نیروگاه‌ها را همچنان متکی به سوخت زغال‌سنگ نگاه داشته است اما حالا آنچه ثبات انرژی اسرائیل را تهدید می‌کند، نه تامین سوخت لازم برای آنها، بلکه حفاظت از خود تاسیسات و شبکه انتقال برق است.

نیروگاه روتنبرگ در بندر عسقلان و نیروگاه اوروت رابین در شمال تل‌آویو در نزدیک پالایشگاه‌های یادشده در کریدور انرژی سواحل غربی قرار دارند و  روی هم رفته چیزی حدود 5 هزار مگاوات برق تولید می‌کنند که انهدام و حتی اختلال در روند کار آنها رژیم را دچار بحرانی حیاتی خواهد کرد. 

به هر حال ایران با عملیات بزرگ به تل آویو اعلام کرد راهبرد برخورد سخت و محکم با رژیم صهیونیستی را در پیش گرفته است. اینکه اتاق جنگ تل‌آویو قصد دارد چه واکنشی نشان دهد، هیچ تاثیری بر عزم ایران برای حمله مجدد به رژیم صهیونیستی ندارد. ایران اگرچه ابتدا تلاش کرد نسبت به جنگ مستقیم اجتناب کند اما ترورهای ناجوانمردانه سران مقاومت و تشدید جنایت‌های رژیم صهیونیستی، مقامات ایران را به این باور رساند که باید هرچه سریع‌تر جلوی وحشی‌گری حیوان خشن آمریکا در منطقه گرفته شود.

ایران به این تصمیم رسیده که برای یک بار هم که شده، باید همه در منطقه و دنیا با این واقعیت مواجه شوند که قدرت برتر در غرب آسیا، ایران است و نه رژیم صهیونیستی.

گزارش از عرفان عباسی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
وقتی موقعیت اجتماعی افراد متفاوت باشد تکالیفشان هم متفاوت است و علامه مصباح به خوبی تکلیف خود را شناسایی کرده بود... +فیلم
ابتکار مهم علامه مصباح در ایجاد ساختار فکری برای پاسخ به شبهات +فیلم
التهاب بازار ارز
آبان ۹۸ حادثه نبود
دیوان عدالت مصوبه دانشگاه شریف را باطل کرد
گفتمان دانشگاه نباید بر اساس دو قطبی زن و مرد باشد
موافقت عراق با انتقال ۱۳۰ زندانی ایرانی
تأکید سردار رادان بر جمع‌آوری اتباع بیگانه غیرمجاز
جلیلی: تهدید فلج‌کننده بدتر از تحریم فلج‌کننده است
جلسه فوق‌العاده امروز فرزین با پتروشیمی‌ها برای تزریق ارز به بازار
صفر تا صد ارز واردات خودرو و مخالفت مجمع تشخیص با ارقام لایحه بودجه ۱۴۰۴
ایران به طالبان اخطار داد؛ درخواست مذاکره فوری در مورد احداث سد پاشدان
رئیس جمهور الجزایر: فلسطین را رها نخواهیم کرد
۶۸ درصد اهداف طرح جهش تولید در دیمزارها محقق شد
درخواست مدیر ورزشگاه آزادی از فدراسیون و استقلال و پرسپولیس
مرگ صادرکننده دستور براندازی در ایران +جزئیات
اعلام نتایج پرونده‌های تجدیدنظر آزمون استخدامی آموزش و پرورش
مراسم شصتمین سالگرد تاسیس دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد
قیمت انواع میوه و صیفی در بازار/ میزان عرضه و تقاضا مناسب است؟
عذرخواهی بابت کندی عملیات در پروژه یادگار امام(ره)
معرفی داوران بخش مستند فجر
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top