تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/07/26 - 09:29
کد خبر: 519903

مصرف شیر برای سلامت مفید است یا مضر؟

 مصرف شیر برای سلامت مفید است یا مضر؟

ایمی گلداسمیت، متخصص تغذیه و موسس موسسه Kindred Nutrition می‌گوید: شیر یک پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا است، به این معنی که حاوی تمام آمینو اسیدهای ضروری برای رشد، نگهداری و سلامتی مطلوب است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ شیر حیوانات برای هزاران سال یک بخش اساسی از رژیم غذایی انسان بوده است اما آیا شیر می تواند جزء یک رژیم غذایی سالم باشد؟

فواید شیر برای سلامتی چیست؟

یکی از ویژگی هایی که شیر لبنی را منحصر به فرد می کند این است که منبع پروتئین کامل است. ایمی گلداسمیت، متخصص تغذیه و موسس موسسه Kindred Nutrition می‌گوید: شیر یک پروتئین با ارزش بیولوژیکی بالا است، به این معنی که حاوی تمام آمینو اسیدهای ضروری برای رشد، نگهداری و سلامتی مطلوب است.

شیر همچنین می‌تواند چربی رژیمی را که جزء ضروری یک رژیم غذایی سالم است، ارائه دهد. درباره چربی‌های اشباع شده شیر همیشه از سوی کارشناسان هشدار داده شده ولی این هشدارها کمی اغراق آمیز هستند. برخی افراد نگران این هستند که این نوع چربی می تواند سطح کلسترول و خطر بیماری قلبی را افزایش دهد اما مطالعات جدید نشان می دهد که چربی لبنیات ممکن است آنطور که قبلاً فکر می کردیم مضر نباشد. شیر همچنین سرشار از ویتامین D است، ماده مغذی که بسیاری از مردم دچار کمبود آن هستند.

خطرات سلامتی مرتبط با نوشیدن شیر چیست؟

ممکن است بعضی مردم به ویژه کودکان، به پروتئین‌های موجود در شیر مانند کازئین حساسیت داشته باشند. برای این افراد، حتی مقادیر اندک لبنیات می تواند باعث واکنش های آلرژیک شود. گلداسمیت می‌گوید که یک شیر گیاهی غنی شده با پروتئین بالا گزینه بهتری برای کسانی است که آلرژی دارند.

حتی کسانی که توانایی مصرف شیر را دارند نیز باید آن را در حد اعتدال مانند سایر غذاها مصرف کنند. و اگر شرایط سلامتی خاصی دارید، متخصصان سلامت توصیه می‌کنند که در مورد شیری که می‌خرید و دفعات مصرف آن احتیاط کنید.

گلداسمیت می گوید: «اگر لبنیات زیادی مصرف می کنید و در معرض خطر بیماری قلبی هستید، باید به میزان مصرف چربی توجه کنید. او می گوید یک وعده هشت اونس شیر کامل حدود هشت گرم چربی دارد، در حالی که یک وعده بدون چربی فقط نیم گرم دارد.

برخی از افراد توانایی هضم لاکتوز، قند اولیه موجود در شیر را ندارند. کمبود آنزیم برای تجزیه لاکتوز می تواند باعث ناراحتی های دستگاه گوارش مانند نفخ، درد معده و گاز شود. اما این بدان معنا نیست که کسانی که عدم تحمل لاکتوز دارند باید به طور کامل لبنیات را کنار بگذارند. شیرهایی که شامل آنزیم لاکتاز هستند، در صورتی که این افراد بخواهند شیر لبنیات مصرف کنند، و همچنین قرص‌هایی که حاوی لاکتاز هستند در کنار وعده‌های غذایی یا نوشیدنی مصرف می‌شوند، در دسترس هستند، اگرچه اثربخشی آنها می‌تواند بسته به فرد متفاوت باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
حساب بازکردن اینزاگی روی طارمی
نخستین محله‌ زرتشتی‌نشین تهران کجاست؟
اهدای عبای رهبری برای همراهی با پیکر شهید نیلفروشان
در دیدار مهم عراقچی با بدر عبدالعاطی چه گذشت؟
پیکر شهید نیلفروشان در دل خاک آرام گرفت
شیوه دریافت حق کمیسیون معاملات مسکن تغییر می کند
فروش فوق العاده لاماری ایما با قیمت قطعی
قالیباف خطاب به اهل سنت: شما جان و برادر ما هستید
سپاه با اسرائیل جلسه داشت؟
اعلام موضع اتحادیه اروپا درباره غزه و لبنان
حزب‌الله ۲ تانک مرکاوا را منهدم کرد
شیوه دریافت حق کمیسیون معاملات مسکن تغییر می کند
۵ اختراع مهم انسان در طول تاریخ
مهمتربن علائم خرابی گیربکس خودرو
مستربچ افزایش دهنده، تحول در کیفیت تولیدات پلاستیکی
اتباع غیرمجاز را با این شماره‌ها به پلیس گزارش دهید
ستاره فوتبال ایران در زندان امارات!
شهادت تکاور جوان پلیس توسط قاچاقچیان
اخراج کارمندان واتس‌اپ و اینستاگرام
معاون وزیر نفت: از ظرفیت CNG غافل شده‌ایم
نتیجه بیست وپنجمین مرحله از حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳ و برگزاری حراج بیست وششم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top