تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/08/08 - 11:09
کد خبر: 520971

داستان زندگی پناهندگان فلسطینی در لبنان/ روایت زندگی‌، عشق‌، حسرت‌ و ناکامی

داستان زندگی پناهندگان فلسطینی در لبنان/  روایت زندگی‌، عشق‌، حسرت‌ و ناکامی

کتاب «یازده زندگی؛ روایت‌هایی از بود و باش آوارگان فلسطینی در لبنان» به کوشش محمدعلی خالدی و ترجمه حبیب یوسف‌زاده در انتشارات سوره‌مهر به چاپ رسید.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ زندگی آوارگان فلسطینی در اردوگاه داخل سرزمین‌های اشغالی و حتی خارج از مرزها و کشورهای همسایه و دور دست، همواره با سختی‌ها و مرارت‌های بسیاری همراه است که شرح گوشه‌هایی از این زندگی می‌تواند بیانگر شرایط زیستی سخت و دشوار در بحبوبه نبرد با دشمن صهیونیستی باشد. در این زمینه، مراکز فرهنگی متعددی در داخل و خارج از سرزمین‌های اشغالی کوشیده‌اند بخش‌هایی از این زندگی را مکتوب و منتشر کنند. کتاب «یازده زندگی؛ روایت‌هایی از بود و باش آوارگان فلسطینی در لبنان» حاصل یکی از این اقدامات است که شامل مجموعه شرح‌حال‌های خودنوشت آوارگان فلسطینی و کاری از موسسه مدرسه نوشتن، به کوشش محمدعلی خالدی، ترجمه حبیب یوسف‌زاده و مقدمه‌ای از پرلا عیسی است که اخیرا منتشر شده است.

این کتاب یازده روایت از زندگی یازده آواره فلسطینی در لبنان است که هر کدام زندگی، داستان و عقیده‌ای متفاوت را بازگو می‌کنند و از زندگی‌ها، عشق‌ها، حسرت‌ها و ناکامی‌های خود گفته‌اند. برخی روایت‌ها اعتراف‌گونه، برخی رسمی، برخی روایی و برخی دیگر خیال‌انگیزند که در کنار هم چشم مخاطب را به ابعاد مختلف «زندگی در تبعید فلسطینی‌ها» باز می‌کنند.

کتاب با مقدمه پرلا عیسی با عنوان «روایت زندگی در آوارگی» آغاز می‌شود و با عناوین «دیوارنگاره‌هایی از روزگار سپری‌شده» از سالم یاسین، «هنوز نمرده‌ام» از میرا صیداوی ، «غرغرهای یک آواره» از طه یونس، «از وقتی مادر شدم از زمستان متنفرم» از نادیه فهد، «گورستان دعوق» از یوسف نعنع، «طلسم چله‌ی زمستان» از یافا طلال المصری، «حنین یعنی اشتیاق» از حنین محمد رشید، «قلبم از درخت توت آویزان است» از وداد طه، «خدیجه، مادرِ مادرم» از انتصار حجاج، «رویا ادامه دارد» از ربا رحمه و «یک مهاجرت و دو تبعید» از محمود محمد زیدان ادامه پیدا می‌کند.

این یازده نویسنده از طریق فراخوان آزاد برای شرکت در کارگاه نویسندگی خلاق، زیر نظر نویسنده شهیر لبنانی، حسن داود، انتخاب شدند. این کارگاه نویسندگی خلاق با عنوان «فلسطینی‌های در تبعید» در مؤسسه مطالعات فلسطین و با حمایت بنیاد قطان فلسطین و مشارکت صندوق پرنس کلاوس هلند برگزار شد.

در این کارگاهِ دوازده جلسه‌ای که سال ۲۰۱۶ برگزار شد، قرار بود پناهندگان فلسطینی در لبنان، با راهنمایی یک مربی مجرب، بخش‌هایی از زندگیِ خود را به زبان عربی روایت کنند تا در نهایت «یازده زندگی» شکل بگیرد. متن‌ها همه به زبان عربی نوشته شده بودند که با کوشش محمدعلی خالدی به زبان انگلیسی برگردانده، ویرایش و تنظیم و در سال ۲۰۱۲ میلادی منتشر شد و نهایتا با ترجمه حبیب یوسف‌زاده به فارسی، کتاب فعلی متولد می‌شود.

چاپ اول کتاب«یازده زندگی» با شمارگان ۱۲۵۰ نسخه و با ۳۳۶ صفحه از سوی انتشارات سوره مهر در تهران چاپ و منتشر شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آغاز ثبت نام آزمون کارشناسی‌ ارشد سال ۱۴۰۵ از امروز
ثبت‌نام اعتکاف رجبیه قم از ۲۵ آذر آغاز می‌شود
انتقاد وزیر بهداشت به دور زدن کنکور پزشکی؛ من این عدالت را بلد نیستم
آغاز مراسم روز دانشجو با حضور رئیس جمهور
+فیلم| احترام نظامی ۱۰۰۰ نفری دانشجویان به یاد و احترام شهدای جنگ ۱۲ روزه و پرچم مقدس ایران در مراسم گرامیداشت روز دانشجو
نقش دانشگاه و تشکل های دانشجویی در ایران قوی
+فیلم|خضریان: تشکل‌های دانشجویی نیازمند ایجاد جذابیت‌های جدیدی برای حضور دانشجویان هستند
+فیلم| خضریان: فضای مجازی نحوه عملکرد جریان دانشجویی را دچار تحول کرده است
نماینده سازمان بسیج دانشجویی: دانشگاه باید در تقابل تمدنی با استکبار آرایش انقلابی بگیرد + فیلم
دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل: جنبش دانشجویی نباید نیروی منفعل منتظر فرمان باشد
+فیلم| موسوی: دانشجویان، پیشتازان تحلیل و پاسخ‌های چندوجهی هستند
+فیلم| جان نثاری: پرهیز از سیاست‌زدگی، ضامن پویایی جنبش دانشجویی است
کفش مناسب دانشگاه و استایل دانشجویی
تمام روش های استعلام نمره منفی گواهینامه
هوا در صنعت؛‌ صنایع مختلف چگونه از هوا به نفع خود استفاده میکنند؟
دستیار هوش مصنوعی کانوا چندزبانه شد: ۱۶ زبان جدید، بی‌نهایت امکان
مقایسه دانشگاه مدیپول با باهچه‌شهیر و آیدین در ۲۰۲۵
از قطعه ناسازگار خودرو چینی خسته شدی؟ آوتار جلوی اشتباه بعدیتو می‌گیره!
هشدار به مادران باردار، حتی بوی غذای چرب هم برای جنین مضر است!
آیا دوران طلایی شیبا اینو رو به پایان است؟ راهنمای تصمیم‌گیری برای فروش یا نگهداری
چگونه لکه داروی مایع خشک شده روی فرش را از بین ببریم؟
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top