به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اصغر کشتکار معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به بحث مهارتمحوری دانشگاهها اشاره کرد و گفت: حدود 12-10 سالی است دغدغه ماهر شدن دانشآموختگان و حضور آنها در بازار کار به یک جو و فضای عمومی در مجلس و دولت تبدیل شده و آموزش عالی نیز به شدت پیگیر این موضوع است.
وی افزود: در حال حاضر عنوان میشود حدود 44 درصد از فارغالتحصیلان دانشگاهی بیکار هستند؛ اما همهجا اینطور نیست.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی عنوان کرد: در دانشگاه علمی کاربردی 72 درصد از فارغالتحصیلان ما مشغول به کار هستند؛ اما طبق آمار وزارت کار 92 درصد از فارغالتحصیلان شاغل هستند؛ یعنی تقریباً فارغالتحصیل بیکار نداریم.
کشتکار به چگونگی بیکاری برخی فارغالتحصیلان اشاره کرد و گفت: این فارغالتحصیلان در دانشگاهها برای بازار کار تربیت نشدهاند و اشتغالشان دیده نشده و درنهایت میتوان گفت براساس آمایش آموزش عالی آموزش ندیدهاند.
وی یادآور شد: البته وزارت علوم مدتی است در راستای مهارتافزایی، اشتغالافزایی و اشتغالپذیری دانشجویان دورههای کاربینی، کارآموزی، کارآفرینی و تعدادی دروس اشتغال را برای ورودیهای 1400 به بعد ایجاد کرده تا دانشجویان مقداری مهارت بیاموزند.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی اضافه کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی هم جزئی از وزارت علوم است که در هیأت دولت طرح آباد را تصویب کرده؛ این طرح آموزش برای اشتغال دانشآموختگان است و به دانشآموختگان با آموزشهای مهارتی پودمانی در محیط کار آماده ورود به بازار کار میشوند.
کشتکار عنوان کرد: وقتی به اسم رشتههای دانشگاه جامع نگاه کنیم، میبینیم که اسم یک شغل است؛ بنابراین ما دانشجویان را برای شغلها آموزش میدهیم و اگر اشباع شوند تعطیلشان میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه جامع 4 هزار کد رشته از 8700 کدرشتهای که مورد نیاز بازار کار نبود و مردم از آن استقبال نمیکردند را تعطیل کرده و حدود هزار کدرشته جدید تحت عنوان نیازآفرینی در 127 رشته ایجاد کرد، که عمدتاً در زمینه IT است و مربوط به مشاغل نوظهور است.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: این دانشگاه حدود 500 مرکز خصوصی و غیردولتی دارد که 27 دانشگاه آن جزو مراکز بسیار پیشرفته و مجهز جدید هستند و با تضمین اشتغال، دانشجو پذیرش میکنند.