تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/08/10 - 13:44
کد خبر: 521174

خریداران سکه احتیاط کنند؛ بازار به‌شدت حبابی است

خریداران سکه احتیاط کنند؛ بازار به‌شدت حبابی است

سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: وضعیت بازار سکه و طلا به شدت حبابی است و خریدارانی که قصد ورود به این بازار را داشته، باید احتیاط کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ اصغر بالسینی، با اشاره به افزایش اخیر قیمت سکه طلا و بیشتر شدن حباب سکه و طلا گفت: امروز مهم‌ترین عامل افزایش قیمت نرخ سکه در بازار ایران، تلاطم‌های بسیار شدیدی است که در قیمت اونس جهانی طلا رخ داده است. به طوری که امروز قیمت اونس جهانی طلا، دو هزار و ۷۷۸ دلار است که نشان از افزایش بیش از ۸۰۰ دلاری در یک سال گذشته دارد. به عبارتی در یک سال گذشته قیمت اونس جهانی طلا حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است.  

وی به تاثیر افزایش قیمت اونس جهانی طلا در بازار ایران اشاره و بیان داشت: این مسائل ناشی از ناامنی‌های شدید موجود در حوزه اقتصاد جهانی، مسائل بین‌الملل و ریسک‌های سیاسی امنیتی در مناطق مختلف است که در نهایت باعث شد اونس جهانی به شدت شاهد افزایش قیمت و جهش باشد و زمانی که قیمت اونس طلا با این شدت افزایش پیدا کند، بی شک آثار آن نیز بر بازار طلا و سکه در داخل کشور اثر گذار خواهد بود که یکی از این آثار به افزایش حباب سکه مربوط می‌شود.

افزایش حباب در قیمت سکه

سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران افزود: حباب سکه به معنای فاصله میان ارزش روز و قیمت روز سکه، منهای ارزش ذاتی یا ارزش طلایی که در ضرب سکه مورد استفاده قرار می‌گیرد، است. این تلاطم‌ها باعث شده که حباب بالایی در قیمت روز انواع سکه ایجاد شود، به طوری که به تاریخ امروز، پنج شنبه ۱۰ آبان ماه، حباب سکه امامی ۸.۶ میلیون تومان و معادل ۱۶ درصد، حباب سکه بهار آزادی چهار میلیون تومان و معادل هشت درصد، حباب نیم سکه ۵.۷ میلیون تومان و معادل ۲۰ درصد و حباب ربع سکه ۶.۹ میلیون تومان و معادل ۳۸ درصد است.

بالسینی ادامه داد: به عبارت دیگر، امروز قیمت روز ربع سکه بهار آزادی، ۳۸ درصد بیش‌تر از ارزش ذاتی و میزان طلایی است که در ضرب این سکه به کار رفته است که به اصطلاح به آن حباب گفته می‌شود.  بنابراین بیش‌ترین حباب سکه در ربع سکه وجود دارد و علت آن به قیمت پایین‌تر این سکه نسبت به قیمت انواع دیگر سکه و همچنین تقاضای بیشتر برای خرید و معامله این سکه باز می‌گردد.

امروز قیمت اونس جهانی طلا، دو هزار و ۷۷۸ دلار است که نشان از افزایش بیش از ۸۰۰ دلاری در یک سال گذشته دارد. به عبارتی در یک سال گذشته قیمت اونس جهانی طلا حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است.  

وی ضمن اشاره به تلاش مرکز مبادله در جهت تامین نیاز و تقاضای موجود در بازار خاطر نشان کرد: به همین دلیل است که در مرکز مبادله و از آنجایی که بیش‌ترین حباب در ربع سکه وجود دارد، تلاش شده تا بیشترین تخصیص سکه در بخش ربع سکه باشد و بر این اساس در مجموع ۲۸ جلسه حراج سکه برگزار شده در مرکز مبادله، در مجموع بیش از ۴۱۲ هزار قطعه انواع سکه تخصیص یافته که بیش از ۲۰۰ هزار قطعه تخصیص یافته مربوط به بخش ربع سکه بوده است.  

خریداران باید مراقب باشند

سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران گفت: شرایطی که بازار به اصطلاح حبابی است، خریدارانی که قصد ورود به بازار سکه را داشته، باید به شدت مراقب بوده و با دقت کافی وارد شوند؛ چراکه به همان میزانی که روند افزایش حباب، شکل می‌گیرد، به همان نسبت نیز احتمال سقوط و کاهش این حباب وجود دارد.  برای مثال در حالی که امروز حباب سکه امامی حدود ۸.۶ میلیون تومان است، در هفته‌های گذشته حباب این نوع سکه در مقاطعی به حدود ۱۳ میلیون تومان نیز رسید.  به همین دلیل مردم باید به شدت مراقب باشند تا در شرایطی که وضعیت بازار متلاطم به نظر میرسد، متضرر نشوند.  

زمان برگزاری حراج‌های هفته آینده

بالسینی در ادامه با اعلام زمان برگزاری پنج جلسه حراج‌ در مرکز مبادله در هفته آینده گفت: در هفته پیش رو، پنج جلسه حراج، شامل سه جلسه حراج سکه در روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه و دو جلسه حراج شمش طلا در روزهای یک شنبه و سه شنبه برگزار می‌شود که شیوه نامه آن در تارنمای رسمی مرکز مبادله به آدرس www.ice.ir منتشر می‌شود و متقاضیان شرکت در این حراج‌ها می‌توانند با مراجعه به این تارنما و مطالعه شیوه نامه مربوطه در حراج‌ها شرکت کنند.

امروز 10 آبان ماه، حباب سکه امامی ۸.۶ میلیون تومان و معادل ۱۶ درصد، حباب سکه بهار آزادی چهار میلیون تومان و معادل هشت درصد، حباب نیم سکه ۵.۷ میلیون تومان و معادل ۲۰ درصد و حباب ربع سکه ۶.۹ میلیون تومان و معادل ۳۸ درصد است.

۱۱.۵ تن شمش طلا و بیش از ۴۱۲ هزار سکه فروخته شد

وی با اشاره به حجم معاملات صورت گرفته در حراج‌های مرکز مبادله ایران گفت: از زمان برگزرای اولین جلسه حراج شمش طلا در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲، در مجموع ۶۳ جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، برگزار شده که در مجموع آن،  ۱۱ هزار و ۵۷۱ کیلوگرم شمش طلا به ارزش نزدیک به ۵۳ هزار میلیارد تومان به فروش رفته است.

سخنگوی مرکز مبادله در پایان با اشاره به میزان تخصیص سکه طلا در مجموع حراج‌های سکه گفت: از زمان برگزاری اولین حراج سکه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تاریخ ۱۳ اسفند ماه ۱۴۰۲ و طی ۲۸ جلسه حراج سکه در مجموع،  ۴۱۲ هزار و ۴۱۷ قطعه انواع سکه طلا به متقاضیان تخصیص داده شد که سهم ربع سکه از این حجم، تخصیص ۲۱۷ هزار و ۵۶۷ قطعه، نیم سکه ۷۸ هزار و ۳۶۸ قطعه و تمام سکه ۱۱۶ هزار و ۴۸۲ قطعه سکه طلا است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
اعطاء وام تسهیلات اشتغال زایی به سربازان ماهر منقضی خدمت
فرمانده پلیس راه: ترافیک در محورهای مازندران سنگین است
قالیباف: ثمره وحدت چشاندن طعم شکست به دشمن بود
وحدت بین مجلس و دولت، یک ضرورت راهبردی است/ رویای بازگشایی تنگه هرمز دشمن، محقق نخواهد شد
مجلس خبرگان: همه بخش‌های حاکمیت از رهنمودهای رهبری تبعیت محض داشته باشند
سرپرست وزارت دفاع: از ساختن قدرت دفاعی ایران دست نخواهیم کشید
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
طرح مخفی آمریکا برای لیبی؛ شکستی که در راه است
انتخاب اعضای هیات مدیره استقلال به تعویق افتاد
عرضه دلار در بانک‌ها ۲۵ برابر تقاضا/ بازار با کمبود عرضه مواجه نیست
سازمان بسیج مستضعفین: هم‌افزایی دولت، ملت و نهادها، کلید طلایی گشایش مشکلات کشور است
وزیر کشور: در تاریخ معاصر سندی مثل تفاهم‌ ایران و آمریکا به نفع مردم ما نیست
جدیدترین آمار گیشه ۳ میلیون نفری سینما در روزهای پایانی تابستان
مخبر: ملت استوار ایران، محاصره را به شکست محاصره‌گر بدل می‌کند
واکنش عراقچی به تلاش‌های بیهوده آمریکا برای دستکاری بازار جهانی انرژی
جهش ۱۳۰ هزار واحدی بورس در تعطیلات/ شاخص از ۶.۵ میلیون واحد گذشت
نیکزاد: مسئولیت ما، تقویت همدلی و اعتماد عمومی است
چاپ مقاله علمی پژوهشی؛ راهنمای کامل انتشار مقاله در مجلات معتبر داخلی
مدیریت هزینه‌های ساخت‌وساز با انتخاب هوشمندانه مقاطع فولادی
شاهنامه‌خوانی در خانواده؛ طرحی برای انتقال فرهنگ ایرانی
وال استریت ژورنال: روز دی اقتصادی آمریکا؛ بانک‌های ایران باز، تحریم‌ها بی‌اثر
مهلت ثبت‌نام آزمون صلاحیت حرفه‌ای مشاوران کسب و کار سال ۱۴۰۵ تمدید شد
آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد
آغاز پیش‌ ثبت نام خوابگاه‌های دانشجویی دانشگاه الزهرا (س) از امروز
زمان‌بندی انتخاب واحد نیم‌سال اول دانشگاه آزاد اسلامی اعلام‌ شد
رشته روابط بین المل و دیپلماسی با ۹۰ درصد تغییر به دانشگاه ها ابلاغ شد
۵ شهریور آخرین مهلت اعلام علاقه‌مندی به آزمون‌های عملی کنکور ۱۴۰۵
تقویم آموزشی ۱۴ دانشگاه برتر کشور/ شروع کلاس‌ها از اواخر شهریور
آغاز انتخاب رشته داوطلبان مجاز آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ از ۵ شهریور
اعلام نتایج تکمیل ظرفیت دوازدهمین امتحان مشترک دستگاه‌های اجرایی
افتتاح دفتر تبادل علم و فناوری جهان اسلام در دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نتایج اولیه آزمون کارشناسی‌ارشد ۱۴۰۵ منتشر شد
دستگیری ۸۴ متخلف و کلاهبردار کنکور سراسری/ شناسایی ۲ نفر پس از تصویربرداری از سؤالات کنکور
آغاز ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دکتری پیام نور از ۷ شهریور
قراردادهای بلندمدت دانشگاه‌ها برای حل مسائل کلان کشور
دفاع وزیر علوم از طرح جدید تغذیه/ دانشجو متوجه هیچ تغییری نمی‌شود
بزرگداشت شهیده سیده بشری خامنه‌ای در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top