به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ دستور ساخت این استخرها را اربابها و ملاکان ده میدادند و هرکدام از تقسیمکنندگان آب این استخرها میان اهالی، از اربابها پول دریافت میکردند و البته فقط اهالی حق استفاده از این آبها را داشتند و ورود به این استخرها برای غریبهها ممنوع بود. عبدالسعید فدایی این استخرهای مهم و تامینکننده آب ده پونک را معرفی میکند.
استخر باغچهگیلاسی: این استخر در کوچه پونه دوم واقع بود. در زمینهای پایین استخر، باغ گیلاس و بالای آن درختان توت کاشته شده بود.
استخر کنار گلپولکه: یکی از قدیمیترین استخرهای ده پونک که در کوچه پونه پنجم ساخته شد و هنوز هم گهگاه آبی در آن جریان پیدا میکند استخر کنار گلپولکه است. این استخر بزرگ و قدیمی محله پونک امروزی در نزدیک باغ گلپولک فرمانفرما ساخته شد؛ فرمانفرما ۳ دانگ آن را به یکی از همسرانش، بتول احشمی، بخشیده است.
باغ دکتر غفار فرمانفرما: بعد از فوت فرمانفرمای بزرگ، پسرش، دکتر غفار فرمانفرما، ارباب ده پونک میشود. ویلای این پسر و مادرش در کوچه پونه یکم، از ویلاهای زیبا و دیدنی این روستا محسوب میشد. استخر داخل این خانهباغ به استخر اندرونی معروف بود و آب آن از قنات پونک گرفته میشد.
استخر باغ سلیمون: یکی از معروفترین باغهای ده پونک باغ سلیمان در کوچه امامزاده عینعلی(ع) و زینعلی(ع) است. سلیمان یکی از باغداران قدیمی ده پونک بود. داخل این باغ استخر بزرگ و پرآبی قرار داشت. در اطراف این استخر حوضچههایی با پلهای چوبی بود که آب آن از یونجهزار کنار امامزاده داوود سر چشمه میگرفت.
استخر دره سنجک: آب این استخر از اراضی فرحزاد سر چشمه میگرفت و همیشه پرآب بود. یک رودخانه و چشمه هم در جوارش بود و باغها و مزارع اطراف را آبیاری میکرد. چون در محدودهای قرار داشت که درختان سنجد زیادی کاشته شده بود به استخر دره سنجک معروف بود.
استخر باغ میونه: این استخر در مسیر خاکی حرکت چهارپایان، کنار باغی پر از درختان توت، حد فاصل باغ میونه تا دره سنجک، ساخته شده بود، اما هنگام ساخت بزرگراه نیایش از میان رفت.
استخر باغخرابه: این استخر دقیقاً در کوچه امامزاده و خیابان دانشگاه امروزی قرار داشت و اگر کسی حوصله میکرد و سر صبح به آن سر میزد حتماً فرصت شکار اردک برای خوردن یک شام خوشمزه هم نصیبش میشد.
همچنین استخرهای باغ منوچهر قرهگوزلو و باغ سیروسیه از دیگر استخرهای معروف روستای پونک در تهران قدیم بودند.