تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/08/13 - 23:24
کد خبر: 521450

اورژانس بانوان برای کدام بیماران اعزام می‌شود؟

اورژانس بانوان برای کدام بیماران اعزام می‌شود؟

طی یکسال اخیر ۱۷ پایگاه اورژانس بانوان در کشور راه‌اندازی شده و ماموریت‌های اورژانسی زنان هم مورد استقبال قرار گرفته است. به همین دلیل سازمان اورژانس کشور و اورژانس استان تهران به دنبال توسعه این پایگاه‌ها هستند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، تقریبا یکسالی می‌شود که بخشی از ماموریت‌های اورژانس شکل زنانه به خود گرفته است. زنانی که عمدتا فارغ‌التحصیلان فوریت‌های پزشکی و آموزش‌دیده همین حوزه هستند و در تماس‌های اورژانسی راهی محل حادثه می‌شوند تا جان بیماران و مصدومان زن را نجات دهند. آمارشان طی یکسال اخیر به ۱۵۳ نفر در ۱۷ پایگاه رسیده و فضای فعالیت‌شان هم فعلا شهرهای بزرگ کشور است.

حالا فضای کاملا جدیدی در ماموریت‌های اورژانسی شکل گرفته و استقبال بیماران از حضور امدادگران زن اورژانس هم جالب است و بازخورد مناسبی هم داشته. به همین دلیل است که سازمان اورژانس کشور و اورژانس استان تهران به دنبال توسعه این پایگاه‌ها هستند که توسعه نیروی انسانی در حوزه زنان هم صورت بگیرد. جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور و اسماعیل فراهانی، معاون فنی و عملیات اورژانس استان تهران در گفتگو با همشهری نکات جالبی از این ماموریت‌های زنانه اورژانس مطرح می‌کنند.

به گفته آنها اکنون ۱۷ پایگاه اورژانس بانوان در شهرهای بزرگ کشور فعال است و در هر یک از این پایگاه‌ها تقریبا ۹ کارشناس فوریت‌های پزشکی زن فعالیت دارند ۶ پایگاه اورژانس بانوان هم در تهران فعال است و قرار است طی یک ماه آینده یک پایگاه هم در شهرک غرب راه‌اندازی ‌شود. در پایگاه‌های اورژانس بانوان استان تهران ۷ دستگاه آمبولانس مستقر است و ۵۶ ماموریت روزانه را پوشش می‌دهند. یعنی هر پایگاه حدود ۸ ماموریت در طول شیفیت ۱۲ ساعته (۸ صبح تا ۸ شب). ۱۵۳ نفر در هم پایگاه‌های اورژانس بانوان کشور مشغول به خدمت هستند که از این تعداد ۳۵ کارشناس در تهران حضور دارند.

پراکندگی اورژانس بانوان در تهران

اسماعیل فراهانی، معاون فنی و عملیات اورژانس استان تهران درباره ظرفیت زنان کارشناس فوریت‌های پزشکی که به ماموریت‌های اورژانس اعزام می‌شوند به همشهری می‌گوید: پایگاه‌های اورژانس بانوان در برخی استان‌های کشور راه‌اندازی شده و بیشترین پایگاه هم در کلانشهر تهران قرار دارد. این پراکندگی در پایتخت اکنون در جنوب، غرب، شمال، شرق و حوزه مرکزی ایجاد شده و در تمامی این مناطق پایگاه بانوان داریم.

البته به گفته فراهانی پیگیری‌ها برای راه‌اندازی پایگاه‌های اورژانس بانوان در سایر شهرستان‌های استان تهران هم در حال انجام است و در صورت مهیا شدن شرایط در این مناطق هم چنین ظرفیتی ایجاد خواهد شد.
برای کدام بیماران، اورژانس بانوان می‌آید؟

فراهانی در پاسخ به این سوال که اورژانس بانوان برای چه بیمارانی اعزام می‌شوند، توضیح می‌دهد: اولویت اعزام اورژانس بانوان برای مددجوهای خانم است، یعنی بیماران و مصدومانی که زن هستند. این افراد زمانی که ۱۱۵ تماس می‌گیرند، اطلاعاتشان ثبت می‌شود و در یک شعاع عملیاتی کارشناسان خانم برای این بیماران اعزام می‌شوند.

اورژانس بانوان برای کدام بیماران اعزام می‌شود؟

او ادامه می‌دهد: البته چنین موقعیت‌هایی اورژانسی است و زمان رسیدن اهمیت زیادی دارد. البته اگر در همین محدوده هم بیمار با وضعیت وخیم وجود داشته باشد، اعزام کارشناس با موتولانس صورت می‌گیرد چون باید به سرعت بر بالین بیمار حاضر شوند. این افراد هم قاعدتا مردان هستند. برای ما جان بیماران مهم است و تصمیم‌گیری برای اعزام کارشناسان با توجه به دقایق طلایی حفظ سلامت بیمار صورت می‌گیرد.

به گفته معاون فنی و عملیات اورژانس استان تهران یکی از روتین‌ترین ماموریت‌های اورژانس بانوان، در مناسب‌ها و ایامی است که در طول سال برگزار می‌شود، از جمله اعیاد و مراسم سوگواری و... در این رویدادها از همکاران خانم استفاده می‌کنیم و حضور پرشوری دارند. نکته جالب این که مورد استقبال زنان شرکت‌کننده در این مراسم هم قرار می‌گیرد و زمانی که با کارشناس اورژانس خانم مواجه می‌شوند، تمایل بیشتری به دریافت خدمات دارند.

تیم زنان به تنهایی اعزام نمی‌شود

استقبال خوبی از سوی زنان کارشناس اورژانس برای اعزام به ماموریت‌ها وجود داشته است. این نکته دیگری است که معاون فنی و عملیات اورژانس استان تهران به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: دلیل این استقبال، هیجانی است که در شغل فوریت‌های پزشکی و همچنین تنوع در ماموریت‌ها وجود دارد. آنها نقش موثر و لحظه‌ای خود را در حفظ جان یک مددجو یا مصدوم احساس می‌کنند. افرادی که در حوزه فوریت‌های پزشکی فارغ‌التحصیل می‌شوند، رنج سنی ۲۳ تا ۲۵ سال دارند و مایل به ورود به این حوزه هستند.

البته به گفته فراهانی یک امدادگر یا کارشناس اورژانس مرد هم در کنار زنان به ماموریت می‌رود که در مدیریت صحنه، نقل و انتقالات بیماران و رانندگی آمبولانس نقش دارد.

بازخورد خوب از مردم

فراهانی درباره میزان استقبال مردم از اورژانس بانوان هم توضیح می‌دهد: واکنش مردم نسبت به اعزام زنان کارشناس اورژانس خوب است، البته ما نظرسنجی مجزایی در این باره نداشته‌ایم اما بازخوردهای خوبی دریافت کردیم.

به گفته این مسئول، اینطور نیست که مردم در تماس با اورژانس درخواست امدادگر زن داشته باشند چون در این تماس‌ها بیمار یا اطرافیان آنها آنقدر استرس دارند که در برخی موارد حتی قادر به آدرس دادن درست هم نیستند. اینکه کارشناسان زن یا مرد به محل حادثه اعزام شود، توسط کارشناسان اتاق دیسپچ تشخیص داده می‌شود و اولویت سریع‌تر رسیدن اورژانس به بالین بیمار است.

تعداد پایگاه‌ها بیشتر می‌شود

به گفته معاون فنی و عملیات اورژانس استان تهران به جز پایتخت در استان‌های دیگر از جمله گیلان، کرمان، خوزستان، فارس و... هم پایگاه اورژانس بانوان راه‌اندازی شده و در حال توسعه هستند. چالش اصلی در این حوزه فضای فیزیکی پایگاه‌هاست که باید قابلیت اسکان و استقرار نیروهای زنان را هم داشته باشد. البته رشد پایگاه‌ها در حال انجام است و تلاش می‌کنیم که سایر شهرستان‌های استان‌ تهران هم به این پایگاه‌ها مجهز شوند.

جذب بیشتر زنان در حوزه اورژانس

جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور هم از توسعه اورژانس بانوان در کلانشهرها خبر می‌دهد و به همشهری می‌گوید: در کنکور سهمیه‌ای را برای جذب خانم‌ها قرار داده‌ایم تا آنها جذب رشته فوریت‌های پزشکی شوند. این دانشجوها در اولین مرحله فارغ‌التحصیل‌ها وارد بازار کار و مجموعه اورژانس خواهند شد. در استخدام جدید هم بخشی از سهمیه استان‌ها و دانشگاه‌ها را برای خانم‌ها در نظر گرفته‌ایم. ما برای تمام شهرهای بزرگ این پیش‌بینی را انجام داده‌ایم تا بانوان استخدام شوند. اگر هم استخدام نشوند در دو سال ابتدایی باید طرح بگذرانند که فضای کار از همان اول برایشان فراهم است.

به گفته میعادفر طی یکسال گذشته ۱۷ پایگاه اورژانس بانوان در برخی شهرهای بزرگ کشور راه‌اندازی شده و در تلاش هستیم تا این تعداد افزایش پیدا کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
این نامزد ریاست جمهوری آمریکا پیش افتاد
عراقچی وارد اسلام‌آباد شد
ولودین: تلاش‌ها برای منزوی کردن روسیه با شکست مواجه شد
افزایش میزان خودکشی نظامیان صهیونیست/ ۲ خودکشی تنها در سه روز
حملات شدید حزب‌الله به اسرائیل/ ۹۰ موشک از لبنان شلیک شد
ویژه نامه ۱۳ آبان منتشر شد!
ویژه‌نامه بی‌تعارف منتشر شد +دانلود
مصدومیت دست موسیمانه را خالی‌تر کرد
گل اول پرسپولیس به الغرافه +فیلم
چرا روایت آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها از حمله به ایران فرق دارد؟
گل اول الغرافه به پرسپولیس +فیلم
مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر نکرده است
درخواست ایران از گروه‌های حقوق بشری برای اقدام علیه اسرائیل
روایت میثم مطیعی از لبنان
ادعای رسانه‌های صهیونیستی: ایران آماده حمله است
دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی وزارت بهداشت منصوب شد
خسروپناه: راهپیمایی ۱۳ آبان نشان داد گسست نسلی وجود ندارد
ترکیب تیم فوتبال استقلال برای دیدار با الهلال اعلام شد
رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی منصوب شد
پناهیان: شیشه عمر استکبار جهانی زیر پای بچه‌های لبنان قرار گرفته است
مشاور دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی منصوب شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top