تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/08/15 - 10:32
کد خبر: 521554

ایران جزو ۱۲ کشور با راندمان نیروگاهی بالا

ایران جزو ۱۲ کشور با راندمان نیروگاهی بالا

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی با بیان اینکه به لحاظ راندمان نیروگاهی ایران جزو ۱۲ کشور جهان است، گفت: ۸۲ درصد از ظرفیت نیروگاهی کشور مربوط به نیروگاه‌های حرارتی است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ ابوالفضل موتابها پیرامون صنعت نیروگاه حرارتی کشور و تلاش‌های صورت گرفته برای افزایش راندمان این نیروگاه‌ها گفت: بار اصلی تأمین و تولید برق کشور بر دوش نیروگاه‌های حرارتی قرار دارد که این مهم توسط ۱۴۶ نیروگاه و در قالب ۶۲۹ واحد نیروگاهی انجام می‌شود.

وی در همین رابطه ادامه داد: اگرچه ۸۲ درصد از ظرفیت نیروگاهی کشور به نیروگاه‌های حرارتی اختصاص دارد، اما به طور کلی بیش از ۹۴ درصد از سهم تولید و تأمین برق پایدار کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی انجام می‌شود.

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی قزوین در پاسخ به این سوال که وزارت نیرو برای ارتقا راندمان و ظرفیت تولید نیروگاه‌های حرارتی چه اقداماتی انجام داده است، افزود: در سال‌های اخیر وزارت نیرو از طریق رفع محدودیت، ارتقا توان عملی و به مدار آوردن واحدهای جدید نیروگاهی با تکنولوژی کلاس اف که جدیدترین و به‌روزترین تکنولوژی‌های دنیا در آن استفاده شده است، متوسط راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور را به ۳۹.۵ درصد رسانده است که در مقایسه با میانگین جهانی راندمان نیروگاهی جایگاه ممتازی را داراست.

موتابها اظهار داشت: در سال‌های اخیر وزارت نیرو با احداث و راه‌اندازی نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی کلاس اف که راندمان بالای ۵۸ درصدی دارند، گام‌های بلندی در راستای افزایش متوسط راندمان نیروگاهی کشور برداشته است که این حرکت رو به جلو با پشتیبانی دولت جدید و تأمین سوخت کافی استمرار خواهد داشت.

وی با تأکید بر اینکه وزارت نیرو تمایلی به مصرف سوخت مازوت در واحدهای نیروگاهی ندارد، گفت: مصرف سوخت مازوت در بخش نیروگاهی علاوه بر افزایش ۵۰ درصدی هزینه‌های مربوط به سرویس و نگهداری نیروگاه‌ها، همچنین امکان تأمین برق پایدار و مستمر را با چالش جدی مواجه می‌کند و به همین دلیل وزارت نیرو تمایلی به مصرف سوخت مازوت در واحدهای نیروگاهی ندارد.

مدیرعامل نیروگاه شهید رجایی در همین رابطه یادآور شد: بیش از ۹۰ درصد نیروگاه‌های کشور اصلاً قابلیت مصرف مازوت ندارند و از بین ۱۴۶ نیروگاه کشور تنها ۱۴ نیروگاه امکان مصرف مازوت به عنوان سوخت جایگزین دارند.

موتاب‌ها در بخش پایانی سخنان خود به ضرورت انجام تعمیرات دوره‌ای و اساسی در واحدهای نیروگاهی در فصل سرد سال اشاره کرد و یادآور شد: هر ساله نیروگاه‌های کشور پس از پایان اوج بار مصرف برق تابستان در بازه زمانی بین مهرماه تا اردیبهشت سال بعد پس از هماهنگی با مدیریت شبکه برق ایران و در قالب یک جدول زمان‌بندی شده اقدام به بازدیدهای دوره‌ای و تعمیرات اساسی واحدهای نیروگاهی می‌کنند که تمام این اقدامات با توانمندی متخصصان داخلی صورت گرفته و بیش از ۹۰ درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز از طریق ساخت داخل تأمین می‌شود تا نیروگاه‌ها برای تأمین برق کافی فصل سرد و فصل گرم سال بعد آماده شوند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
عیب‌یابی و تعمیر اجاق گازهای رومیزی شیشه‌ای و استیل
بهترین روش‌های سمپاشی منازل برای مقابله با حشرات
چندین راهکار طلایی جهت نگهداری از قالی و قالیچه‌ها
مبین هاست، ارائه‌دهنده پایدارترین سرورهای مجازی برای آموزش آنلاین
راهنمای تصویری جعبه فیوز پراید و وظیفه هر فیوز
بروکر ITBFX با دو برابر کردن سرمایه کاربران ایرانی حاشیه‌ساز شد!
چرا شارژ کپسول آتش نشانی ضروری و مهم است؟
چرا مشاوره حقوقی مهم است؟
آیا لیزر موهای زائد دائمی است؟ بررسی تخصصی توسط کلینیک آلند
وضعیت نظام وظیفه مشمول یعنی چه؟
معرفی رشته معماری، رشته ای که فقط از دور زیباست!
فروشگاه اینترنتی دیجی فوم عرضه کننده انواع فوم سرد، فوم پلی اتیلن، اسفنج و ابر مبل و ابزار مبلمان
فیلم عملیات پاندا دوبله فارسی
معرفی بهترین آموزشگاه زبان تهران و ایران (بزرگسالان، نوجوانان و کودکان)
تعمیر و سرویس سریع لوازم خانگی در تهران
رژیم صهیونیستی جزئیات بیشتری از عملیات طوفان الاقصی را منتشر کرد
ارتش رژیم صهیونیستی دستور بازداشت «حریدی‌ها» را صادر کرد
تأکید وزیر خارجه آمریکا بر دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک در لبنان
نفوذ پهپاد به منطقه اشغالی «بحرالمیت»
قیمت نفت روز سه‌شنبه پانزدهم آبان
۴۵ استاد دانشگاه تهران در میان یک درصد دانشمندان پراستناد جهان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top