تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/08/20 - 16:35
کد خبر: 522024

قطع مازوت نیروگاه منتظرقائم

قطع مازوت نیروگاه منتظرقائم

مصوبه مهم دولت چهاردهم برای قطع سوخت مازوت در تعدادی از نیروگاه‌های کشور از جمله نیروگاه منتظر قائم استان البرز موجب شده تا از امروز یکشنبه، دود و غبار از آسمان رخت بر بسته و ساکنان منطقه و اطراف نفس راحتی بکشند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، ساکنان استان پرجمعیت البرز در این سال‌ها افزون بر آلاینده های متحرک از دود ناشی از برخی صنایع و تاسیسات صنعتی مانند نیروگاه منتظر قائم شهرستان فردیس رنج می‌بردند که اقدام به موقع دولت چهاردهم یکی از منافذ مهم آلاینده را بست.

این نیروگاه با چهار واحد بخار، 6 واحد گازی و سه واحد سیکل ترکیبی با ظرفیت تولیدی معادل هزار و 800 مگاوات برق، تامین کننده سه درصد برق کشور است و سوخت مصرفی نیروگاه منتظر قائم از ابتدا مازوت سوز بوده که بعدها با همکاری یک شرکت داخلی از سال 77 تاکنون سوخت گاز نیز در جریان سوخت‌رسانی نیروگاه قرار گرفته است، اما مشکل از زمانی حاد شد که در فصول سرد سال به دلیل نیاز مبرم شهری به گاز طبیعی و عدم تکافوی سهمیه گاز طبیعی تخصیص یافته برای همه مصارف خانگی، صنعتی و تجاری، نیروگاه مجبور به استفاده از سوخت‌های جایگزین مازوت و گازوئیل شده که سهم بسزایی در آلودگی محیط زیست دارد.

گرچه تا کنون اقدامات موقتی برای کاهش آلایندگی نیروگاه تدبیر و اجرا شده، اما نتوانسته از مشکلات بزرگ موجود بکاهد و آلایندگی نیروگاه تا جایی پیش رفت که اواخر دی ماه سال گذشته شیر مازوت این نیروگاه پلمب شد تا دی اکسید گوگرد ناشی از سوخت مازوت آسیب کمتری به سلامت شهروندان وارد کند.

اگر نسبت به فعالیت این نیروگاه در همان سال‌های اولیه و سهیم شدنش در آلودگی هوای استان البرز سخت‌گیری می‌شد، شاید مردم سی ویکمین استان کشور مجبور نبودند طی این سال‌ها اینقدر هزینه برای آلودگی هوا که حتی در بسیاری از مواقع کار را به تعطیلی مدارس و ادارات می کشاند، بپردازد،اما چالش مهم نیروگاه منتظر قائم مربوط به استفاده از سوخت مازوت و گازوئیل به ویژه در فصل زمستان است که آلودگی هوا را چند برابر می کند، جایگزینی کامل سوخت گاز و حذف مازوت و گازوئیل مهمترین مطالبه مردم برای ادامه فعالیت نیروگاهی است که با گسترش ساخت و سازها، امروز در مجاورت محل زندگی آنها قرار گرفته و سهم قابل توجهی در آلودگی هوای فردیس و کرج دارد.

گرچه گفته می‌شود منابع متحرک یعنی وسایل نقلیه شخصی و عمومی عامل 70 درصد آلودگی هوا شمرده می شوند و منابع ثابت که نیروگاه نیز در این دسته جای دارد 30 درصد در آلودگی هوا سهم دارند، با این حال اما آلایندگی نیروگاه منتظر قائم برای جمعیت فردیس که مهاجرت های گسترده جمعیت آن را افزوده است، خطر بزرگی محسوب می‌شد.

سالانه 16 میلیون تن مازوت برای تولید برق در کلانشهر اراک مصرف می‌شود که این امر، مشکلاتی برای زندگی و حیات مردم این استان و همچنین سایر استان‌ها نظیر تهران ، البرز و اصفهان ایجاد کرده است، بنابراین با دستور رییس جمهور برای حفظ سلامت مردم استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها ممنوع شد.

آلاینده‌های ناشی از مازوت نه تنها باعث افزایش بیماری‌های تنفسی، قلبی‌ وعروقی در جمعیت اطراف می‌شوند، بلکه محیط زیست و منابع طبیعی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهند. دی‌اکسید گوگرد و اکسیدهای نیتروژن حاصل از احتراق مازوت در هوا واکنش‌های شیمیایی پیچیده‌ای را ایجاد کرده و به تشکیل ذرات معلق ریز و باران‌های اسیدی منجر می‌شوند که اثرات مخربی بر جنگل‌ها، خاک و حتی آب‌های سطحی دارد.

در ماده 18 قانون هوای پاک آمده است، وزارت نفت مکلف است حداکثر تا سه سال پس از لازم‌الاجرا شدن قانون هوای پاک که در سال 96 تصویب شده سوخت تولیدی کشور از جمله بنزین، نفت‌گاز، نفت‌کوره و نفت‌سفید را مطابق با استاندارد ملی مصوب عرضه کند. سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است از تولید سوخت غیراستاندارد جلوگیری کند. کارخانه‌ها برای استفاده از مازوت باید روزانه و محدود مجوز بگیرند و در صورت تجویز لزوما باید از مازوت‌های استاندارد استفاده کنند، امر نظارت بر استفاده این موضوع بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است.

همچنین وزارت نیرو مکلف است نسبت به توسعه، تولید و عرضه انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک بهینه به‌ نحوی اقدام کند که حداقل 30 درصد افزایش سالانه ظرفیت مورد نیاز برق کشور از انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین شود. در ماده 19 قانون هوای پاک، شفاف تصریح شده که حداقل 30 درصد برق کشور باید از انرژی تجدیدپذیر که می‌تواند شامل انرژی بادی، انرژی خورشیدی ، انرژی آبی انرژی امواج انرژی هیدروژن و امثال آن باشد، استفاده از آنها موجب کاهش مصرف فرآورده‌های نفتی و اشتغالزایی شده و میزان آلایندگی محیط زیست را نیز کاهش می‌دهد؛ اما متاسفانه این ماده قانونی رعایت نمی‌شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بهادری جهرمی: در برابر خباثت‌های دشمن پاسخ ضروری است/ «بعدی شما هستید»
عباس عبدی سه ماه از فعالیت رسانه‌ای منع شد
پایگاه‌ها و دارایی‌های آمریکا و رژیم اهداف مشروع هستند
زنان؛ پیشرانان اصلی اقتصاد خلاق در ایران هستند
نشستن و چای خوردن پزشکیان مشکلی از بخش خصوصی حل نمی‌کند
انهدام تیم تروریستی در سراوان 
ثابتی: کابوس اسرائیل جنگ همزمان با چند محور مقاومت است
انتقاد از عدم اشاره به خونخواهی امام شهید در پیش‌نویس توافق
این جام جهانی تجربه متفاوتی است
رایگان کردن حمل‌ونقل عمومی یکی از راهبردهای دولت است
خیلی زود به یک توافق عالی با ایران خواهیم رسید!
امشب آسمان سرزمین‌های اشغالی را ببینید
پرداخت هزینه‌های سلامت از جیب مردم به ۷۰ درصد رسیده است
تأکید بانک مرکزی بر عدم دخالت در انتخاب گیرندگان وام‌های کلان تولیدی
تمامی خدمات پلیس راهور به روال عادی بازگشت
نامه قالیباف به شورای عالی امنیت ملی برای برگزاری جلسات علنی مجلس
فیفا باید آمریکا را ملزم به رعایت قانون کند
احکام جدید بازنشستگان تامین اجتماعی صادر شد
آخرین تصمیمات درباره تأثیر معدل پایه یازدهم در کنکور چیست
انهدام تیم تروریستی در سراوان توسط نیروی زمینی سپاه
بمباران ضاحیه بیروت با هماهنگی آمریکا
مدارک مورد پذیرش آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی ۱۴۰۵ اعلام شد
رشد ۵.۵ درصدی داوطلبان دکتری دانشگاه خوارزمی
فراخوان دومین دوره تربیت مجاهد فرهنگی نهاد رهبری برای جذب نیرو در دانشگاه‌ها اعلام شد
جذب دانشجوی دکتری در دانشگاه شریف باکمک‌هزینه تحصیلی ۴۰۰ میلیون تومانی
تخصص ما کشف تقلب و تخلف است/ آماده‌ایم در جنگ اقتصادی به نهادهای نظارتی کمک کنیم
توضیحات معاون دانشجویی دانشگاه شریف در خصوص احکام انضباطی دانشجویان
چرا مهارت ‌های پیش ‌نیاز خواندن و نوشتن، پایه‌ی موفقیت تحصیلی کودکان هستند؟
آغاز امتحانات نهایی از ۱۳ تیرماه به صورت «حضوری»
فرزندان مجروحان جنگ اخیر با تأیید بنیاد شهید می‌توانند در مدارس شاهد ثبت‌نام کنند
دستاورد مشترک پژوهشگران دانشگاه تهران و دانشگاه کانادا در ارتقای امنیت سامانه‌های هوش مصنوعی
آغاز ثبت‌نام چهلمین دوره جشنواره بین‌المللی خوارزمی
نخستین یادواره شهادت شهدای اقتدار علمی برگزار می‌شود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top