تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/08/22 - 23:53
کد خبر: 522276

مصرف زیاد زینک ممکن است خطر اِندومتریوز را افزایش دهد

مصرف زیاد زینک ممکن است خطر اِندومتریوز را افزایش دهد

زینک (روی) یک ماده معدنی ضروری است که از عملکرد سیستم ایمنی، تعادل هورمونی و رشد سلولی پشتیبانی می کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، برخلاف مطالعات قبلی، تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف بیشتر زینک ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلاء به اندومتریوز را در مقایسه با مصرف مقادیر کمتر افزایش دهد.

این مطالعه نشان می‌دهد که ارتباط بالقوه ای بین مصرف بالای زینک در رژیم غذایی و افزایش خطر ابتلاء به اندومتریوز در زنان در مقایسه با کسانی که زینک کمتری مصرف می‌کنند، وجود دارد.

زینک یک ماده معدنی کمیاب است که برای بسیاری از عملکردهای بدن، از تولید انسولین تا سلامت سیستم ایمنی ضروری است. همچنین در تنظیم هورمون، سنتز DNA و پروتئین و تقسیم و رشد سلولی نقش دارد.

بدن ما نمی‌تواند زینک را ذخیره کند، بنابراین باید آن را از طریق رژیم غذایی خود به دست آوریم. با این حال، حفظ تعادل مناسب کلیدی است، زیرا هم مقدار زیاد و هم کم زینک می‌تواند فیزیولوژی انسان را مختل کند.

بیماری اندومتریوز مزمن شامل رشد سلول‌های آندومتر در خارج از رحم است که حدود ۶ تا ۱۰ درصد از زنان در سنین باروری را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اندومتریوز اغلب منجر به درد و عوارض بالقوه مانند ناباروری می‌شود که تا ۵۰ درصد از افراد تشخیص داده شده را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

مطالعه حاضر شامل تجزیه و تحلیل داده‌های جمع‌آوری‌شده از نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه است که بین سال‌های ۱۹۹۹ و ۲۰۰۶ با تمرکز بر زنان آمریکایی ۲۰ تا ۵۴ ساله انجام شد.

شرکت کنندگان تشخیص اندومتریوز خود را در پرسشنامه سلامت باروری گزارش کردند و مصرف زینک در رژیم غذایی خود را با ارائه ۲۴ ساعته غذای دریافتی خود برآورد کردند.

محققان دریافتند که مصرف بیشتر زینک ممکن است احتمال ابتلاء به اندومتریوز را افزایش دهد.

به نظر می‌رسد زنانی که روزانه بیش از ۱۴ میلی گرم زینک مصرف می‌کنند، در مقایسه با زنانی که ۸ میلی گرم در روز یا کمتر مصرف می‌کنند، ۶۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به اندومتریوز قرار دارند.

آنها هیچ تغییر آماری قابل توجهی در خطر اندومتریوز در بین افرادی که روزانه ۸ تا ۱۴ میلی گرم زینک مصرف می‌کردند مشاهده نکردند.

در نهایت، این مطالعه مشاهده‌ای نمی‌تواند رابطه علت و معلولی را اثبات کند و تحقیقات بیشتری برای درک نقش زینک در اندومتریوز و سلامت باروری زنان مورد نیاز است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
وزیر خارجه مصر: اسرائیل درباره بازگشایی گذرگاه رفح دروغ می‌گوید
عارف: از مردم برای همراهی با طرح اصلاح قیمت بنزین تشکر می‌کنیم
پیام تسلیت رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در پی رحلت آیت‌الله شاهچراغی
سیاهچاله پیامدهای فردی و اجتماعی
غریب‌ آبادی: مردم ایران هرگز تسلیم تهدیدات و تجاوزات نخواهند شد
پیشگیری از آنفلوآنزا در سالمندان
پزشکیان: مدیریت ناترازی انرژی تا تحقق کامل اهداف یک ضرورت است
غریب‌ آبادی: تقویت جنبش عدم تعهد اولویت مشترک ایران و ازبکستان است
نرخ مصوب جدید ۴ محصول لبنی اعلام شد
واکنش خضریان به شکایت صالحی امیری
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی‌ارشد سال ۱۴۰۵ تمدید شد
بحران پدیده پیری جمعیت ایران کمتر از ۳۰ سال آینده
پزشکیان درگذشت آیت‌الله شاهچراغی را تسلیت گفت
برخی جریانها با اتهام‌زنی، تصویب اسناد مرتبط با زنان را با مانع روبه‌رو می‌کنند
علت آلودگی هوای تهران چیست؟
دانشگاه شیراز موفق به کسب مدال برنز مسابقات بین‌المللی IDA آمریکا شد
واکنش نتانیاهو به حنوکای خونین در استرالیا
استقلال منتظر پاسخ استعلام های نهایی درباره ماشاریپوف
دانشگاه، محل پیوند نقد و مطالبه‌گری با ظرفیت‌های قانون اساسی است
حماسه کادر درمان و داروسازی در بحران جنگ تحمیلی۱۲ روزه
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top