تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/08/24 - 12:14
کد خبر: 522390

عراقچی: به گروسی گفتم ما آماده مذاکره هستیم

عراقچی: به گروسی گفتم ما آماده مذاکره هستیم

وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار با گروسی گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده مذاکرات هسته‌ای و همکاری در چهارچوب توافقات قبلی با آژانس است، البته این همکاری به این بستگی دارد که طرف‌های مقابل تا چه میزان برای این مساله جدی هستند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صبح امروز با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و رایزنی کرد. پس از پایان رایزنی‌ها سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان اظهار داشت: گفت‌وگوهای خوب و سازنده‌ای صورت گرفت و مسیر همکاری‌های ایران و آژانس در یکسال آینده که سال خطیری در موضوع هسته‌ای ایران است را روشن کردیم.

وی ادامه داد: من به آقای گروسی اعلام کردم که جمهوری اسلامی ایران آماده مذاکرات هسته‌ای و همکاری در چهارچوب توافقات قبلی با آژانس است. البته این همکاری به این بستگی دارد که طرف‌های مقابل تا چه میزان برای این مساله جدی هستند.

عراقچی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با حسن نیت تعهدات برجامی خود را انجام داد، اما طرف مقابل از این توافق خارج شد. از آنجا که ما به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود اطمینان داریم، مشکلی برای همکاری با آژانس نداریم و آماده‌ ادامه همکاری‌هایمان هستیم. البته این مساله منوط به همکاری و انجام تعهدات طرف مقابل است.

رئیس دستگاه دیپلماسی با تاکید بر اینکه برای همکاری با آژانس هیچ مشکلی نداریم و آماده‌ایم این همکاری‌ها را ادامه دهیم ادامه داد: مذاکرات از این جهت که یک مسیر جدید را برای کاهش تنش‌های بین ما و آژانس و دیگران طراحی شود، خوب بود. امیدواریم مذاکرات اخیر به کاهش تنش‌ها کمک کند و بتوانیم مذاکراتی را دوباره شروع کرده و راه‌حلی معقول برای مشکلات پیدا کنیم، پیش از آنکه اوضاع حادتر شود.

عراقچی در پاسخ به این سوال که با توجه به توافق اسفند ۱۴۰۱ آیا مبنا همچنان همان متن است یا تفاهمات جدیدی مطرح شده گفت: مبنای همکاری ما با آژانس بر اساس تفاهماتی است که در این سفر صورت خواهد گرفت.

البته توافقات گذشته هم مد نظر است، اما مسیر اصلی همکاری‌ توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران ترسیم خواهد شد، گام‌های فنی در آنجا توافق خواهند شد و از لحاظ سیاسی نیز توافق داریم که مسیر جدیدی را آغاز کنیم.

وزیر امور خارجه در خصوص دورنمای مذاکرات رفع تحریم با توجه به شرایط منطقه‌ای و جهانی به خصوص انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و پیروزی ترامپ اظهار داشت: هیچ راه‌حل معقولی جز مسیر مذاکرات برای حل مشکلات وجود ندارد. مسیر تقابل قبلا امتحان شده و می‌توانند باز هم امتحان کنند، اما نتایج مثبتی نداشته است. قطعنامه‌ها نه‌تنها کمکی به حل موضوع نکرده، بلکه باعث پیچیده‌تر شدن مسائل و حتی نگرانی‌های بیشتر برای صاحبان این قطعنامه‌ها شده‌ است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تقابل برای هیچ طرفی مفید نیست. باید مسیر همکاری‌ اتخاذ شود و ما آماده همکاری هستیم. امیدواریم که طرف‌های مقابل هم سیاست عاقلانه‌ای اتخاذ کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
عاشورا و پیوست فرهنگی ایران؛ از سوگ شیعی تا سرمایه انسجام ملی
کل خیر فی الحسین؛ بزرگترین خسارت جدایی از حسین (ع) است
برافراشته‌شدن پرچم خونخواهی رهبر شهید در «کشوردوست»
ایران ایستاده در میان فاجعه ۵ تیم آسیایی
توهمات جدید ترامپ درباره تفاهم نامه با ایران
اختلال دسترسی به فیش حقوقی بازنشستگان رفع شد
تکلیف سه تیم صعود کننده گروه دوم مشخص شد
ترامپ ۸۸میلیارد دلار بودجه تکمیلی برای هزینه‌های جنگ ایران درخواست کرد
ناتو باید برای همدستی در ارتکاب جنایت علیه ایران پاسخگو باشد
شگفتی‌سازی دیرهنگام هائیتی نتیجه نداد
بازی یکطرفه برزیل مقابل اسکاتلند
اظهارات متناقض آمریکایی‌ها، تداوم بدگمانی ایرانیان را درپی دارد
هنوز از علت حادثه مدرسه میناب اطلاعی ندارم!
انعقاد تفاهم‌نامه همکاری میان دانشگاه الزهرا (س) و کمیته ملی پارالمپیک جمهوری اسلامی ایران
خوابگاه‌ها میزبان دانشجویان مهمان مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب
زنان بیشتر از مردان تحت تأثیر آپنه خواب قرار می‌گیرند
خطر بیماری قلبی در زنان با وزنه زدن کاهش می یابد
آفت بزرگ بزنگاه‌های تاریخی، تأخیر خواص در تشخیص صحنه است
از نقشه راه تا زیاده‌خواهی؛ ضمانت اجرایی کجاست؟
ایران تصویر روشنی از مذاکرات به مردم و جهان ارائه نمیدهد
چند بار بند اول تفاهم نقض شده است؟
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
انتشار فهرست ۶۶۹ نشریه ایرانی نمایه شده در Clarivate و Scopus در SID
تغییر برنامه امتحانات پایان نیمسال دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
کرسی‌های ۶ میلیاردی برای پروژه‌های مرزشکن/استقلال مالی ۵ ساله نخبگان
زمان شروع امتحانات دانشگاه شهیدبهشتی به تعویق افتاد
آمار پاسخگویی وزارت علوم و دانشگاه‌ها به شکایات
توافق جدید برای ورود دانش بنیان‌ها به نظام بیمه سلامت
مهلت ثبت درخواست میهمانی و انتقال دانشجویان شاهد و ایثارگر تمدید شد
ثبت‌نام ایجاد و ترمیم سابقه تحصیلی از امروز آغاز شد
اعلام جزئیات برگزاری امتحانات دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در شهر محل سکونت
مصاحبه مجازی داوطلبان دکتری تخصصی ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد از شنبه ۶ تیر آغاز می‌شود
تعریف ۲۰۰۰ پایان‌نامه با مشارکت پژوهشگران ایرانی و استادان خارجی
۵ راهکار برای نجات آموزش عالی؛ از اصلاح ذی‌نفع هراسی تا راه‌اندازی اتاق فکر مسائل بنیادین
مهلت پنج‌روزه برای رفع نقص مدارک فلوشیپ ۱۴۰۵
مدارک مورد پذیرش دکتری تخصصی پزشکی اعلام شد
تفاهم‌نامه ایرانداک و سازمان بازرسی برای ارتقای سلامت علمی کشور
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top