تاریخ انتشار: شنبه 1403/08/26 - 15:18
کد خبر: 522544

افزایش ۲۰۰ همتی سرمایه بانک ها در سال ۱۴۰۴

افزایش ۲۰۰ همتی سرمایه بانک ها در سال ۱۴۰۴

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: به دنبال این هستیم که ۱۰۰ همت از طریق بورس و ۱۰۰ همت از منبعی دیگر برای افزایش سرمایه بانک‌ها در سال ۱۴۰۴ پیش بینی کنیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سید شمس‌الدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس امروز در همایش تأمین مالی تولید از بنگاه داری به بنگاه سازی اظهار کرد: در نطق هفته پیش در مجلس گفتم به تله ناترازی‌های مرکب افتاده‌ایم. علت ناترازی در حوزه‌های مختلف ریشه در این دارد که به طور کلی در حکمرانی دچار ناترازی هستیم، لذا این خود را در بازار پولی و نهایتاً بازار سرمایه نشان می‌دهد.

وی افزود: دولت‌ها همیشه کسری بودجه را یا از بازار پول و بانک‌ها یا از بازار سرمایه و بورس تأمین کرده‌اند. لذا اگر این بخش‌ها را اصلاح کنیم مشکل حل شدنی است.

حسینی ادامه داد: در سه مؤلفه در اقتصاد ایران شامل حمایت، قیمت و نظارت دارای انگاره نادرست هستیم؛ به عنوان مثال برای «حمایت» ارز ترجیحی اختصاص می‌دهیم، در ادامه چون ارز تخصیص دادیم به سراغ قیمت گذاری می‌رویم و چون قیمت‌گذاری کردیم مجبور به نظارت هستیم و به دلیل نظارت مجبور به دخالت می‌شویم و این چرخه معیوب همواره تکرار می‌شود.

وی تصریح کرد: در این ناترازی مرکب اگر قرار باشد اقدامی صورت گیرد اصلاح نظام بانکی یکی از عواملی است که در اولویت قرار دارد. بعضاً بانک‌ها به کرات دچار بنگاه داری اجباری می‌شوند؛ یعنی دولت وقتی ناتوان از اداره شرکت می‌شود و شرکت دچار بحران می‌شود آن شرکت را به زور به بانک‌ها می‌دهند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مسئله الان این است که بانک مرکزی بتواند اقتدار بیشتری در نظام بانکی پیدا کند، افزود: در قانون برنامه هفتم توسعه یکی از موارد این است که برای تأمین مالی از نظام بانکی، در این نظام باید اصلاحاتی از جمله تسویه بدهی دولت به بانک‌ها و دیگری افزایش سرمایه در بانک‌ها صورت گیرد.

وی در ادامه اظهار کرد: در لایحه بودجه برای تسویه بدهی دولت به بانک‌ها انتشار ۲۰۰ همت اوراق پیش بینی شده است. همچنین به دنبال این هستیم که ۱۰۰ همت از طریق بورس و ۱۰۰ همت از منبعی دیگر برای افزایش سرمایه بانک‌ها در سال ۱۴۰۴ پیش بینی کنیم.

حسینی افزود: تصمیم بر این است که ۵۰ درصد از سود بانک مرکزی در بانک‌های دولتی به افزایش سرمایه این بانک‌ها اختصاص یابد. همچنین در لایحه بودجه دولت به دنبال این هستیم که افزایش سرمایه بانک‌ها اتفاق بیفتد و نقدینگی آن‌ها هم افزایش یابد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در قانون برنامه هفتم توجه ویژه ای به این موضوع شده و امیدواریم در عمل دولت در سال ۱۴۰۴ به پیشنهادات جامه عمل بپوشاند.

وی در ادامه اظهار کرد: این موضوع پذیرفته شده که اگر رشد نقدینگی به تناسب تولید نباشد تورم زا خواهد بود؛ بنابراین مشکل عدم کنترل تورم در کشور از اینجاست که آنقدر به سیاست‌های پولی و مالی پرداخته شده که به مباحث مهندسی مالی پرداخته نشده است.

حسینی گفت: ما ناچار به اصلاح نظام تأمین مالی و کارکرد بانک‌ها در این نظام برای تولید هستیم و این با نگاه ویژه با مهندسی مالی ممکن است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
رییس سازمان غذا و دارو منصوب شد
بازدید علمی دانشجویان دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران از بزرگترین تصفیه‌خانه فاضلاب خاورمیانه
تکذیب رخدادهای ادعایی در فرودگاه بیروت توسط هیأت همراه لاریجانی
واکنش شهاب زاهدی به شایعه بازگشت به پرسپولیس
عکس/ اهتزاز بزرگ‌ترین پرچم لبنان بر فراز برج پرچم ایران
شهادت دو فرمانده جهاد اسلامی در حمله رژیم صهیونیستی به دمشق
گزینه ترامپ برای وزارت خزانه داری مشخص شد
به وقتش جواب همه را می‌دهم
به انتخابات بیایم از صفحه روزگار محوم می‌کنند!
اسرائیل به آمریکا خبر داده که می‌خواهد جنگ پایان یابد
انتقادات از تیم ملی مغرضانه است
مرگ سالانه ۳۰۰۰۰ نفر بر اثر آلودگی هوا در ایران
استقبال پزشکیان از روس‌ها در کریدور ریلی شمال-جنوب
کلید نهایی آزمون دکترای تخصصی وزارت بهداشت منتشر شد
یارانه دهک اول تا سوم واریز شد
۷۰ درصد پرستاران خشونت کلامی و فیزیکی را تجربه می‌کنند
چاره‌ای جز صرفه‌جویی در مصرف انرژی نداریم
خدمت سربازی وظیفه همه جوانان کشور است
نمی‌شود که فقط درباره تیم ملی به‌ به و چه چه کرد
آغاز بررسی و پرداخت خسارت‌های برقی
تفتیش بدنی علی لاریجانی و هیات ایرانی در فرودگاه بیروت صحت دارد؟!
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top