تاریخ انتشار: شنبه 1403/08/26 - 15:18
کد خبر: 522544

افزایش ۲۰۰ همتی سرمایه بانک ها در سال ۱۴۰۴

افزایش ۲۰۰ همتی سرمایه بانک ها در سال ۱۴۰۴

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: به دنبال این هستیم که ۱۰۰ همت از طریق بورس و ۱۰۰ همت از منبعی دیگر برای افزایش سرمایه بانک‌ها در سال ۱۴۰۴ پیش بینی کنیم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سید شمس‌الدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس امروز در همایش تأمین مالی تولید از بنگاه داری به بنگاه سازی اظهار کرد: در نطق هفته پیش در مجلس گفتم به تله ناترازی‌های مرکب افتاده‌ایم. علت ناترازی در حوزه‌های مختلف ریشه در این دارد که به طور کلی در حکمرانی دچار ناترازی هستیم، لذا این خود را در بازار پولی و نهایتاً بازار سرمایه نشان می‌دهد.

وی افزود: دولت‌ها همیشه کسری بودجه را یا از بازار پول و بانک‌ها یا از بازار سرمایه و بورس تأمین کرده‌اند. لذا اگر این بخش‌ها را اصلاح کنیم مشکل حل شدنی است.

حسینی ادامه داد: در سه مؤلفه در اقتصاد ایران شامل حمایت، قیمت و نظارت دارای انگاره نادرست هستیم؛ به عنوان مثال برای «حمایت» ارز ترجیحی اختصاص می‌دهیم، در ادامه چون ارز تخصیص دادیم به سراغ قیمت گذاری می‌رویم و چون قیمت‌گذاری کردیم مجبور به نظارت هستیم و به دلیل نظارت مجبور به دخالت می‌شویم و این چرخه معیوب همواره تکرار می‌شود.

وی تصریح کرد: در این ناترازی مرکب اگر قرار باشد اقدامی صورت گیرد اصلاح نظام بانکی یکی از عواملی است که در اولویت قرار دارد. بعضاً بانک‌ها به کرات دچار بنگاه داری اجباری می‌شوند؛ یعنی دولت وقتی ناتوان از اداره شرکت می‌شود و شرکت دچار بحران می‌شود آن شرکت را به زور به بانک‌ها می‌دهند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه مسئله الان این است که بانک مرکزی بتواند اقتدار بیشتری در نظام بانکی پیدا کند، افزود: در قانون برنامه هفتم توسعه یکی از موارد این است که برای تأمین مالی از نظام بانکی، در این نظام باید اصلاحاتی از جمله تسویه بدهی دولت به بانک‌ها و دیگری افزایش سرمایه در بانک‌ها صورت گیرد.

وی در ادامه اظهار کرد: در لایحه بودجه برای تسویه بدهی دولت به بانک‌ها انتشار ۲۰۰ همت اوراق پیش بینی شده است. همچنین به دنبال این هستیم که ۱۰۰ همت از طریق بورس و ۱۰۰ همت از منبعی دیگر برای افزایش سرمایه بانک‌ها در سال ۱۴۰۴ پیش بینی کنیم.

حسینی افزود: تصمیم بر این است که ۵۰ درصد از سود بانک مرکزی در بانک‌های دولتی به افزایش سرمایه این بانک‌ها اختصاص یابد. همچنین در لایحه بودجه دولت به دنبال این هستیم که افزایش سرمایه بانک‌ها اتفاق بیفتد و نقدینگی آن‌ها هم افزایش یابد.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در قانون برنامه هفتم توجه ویژه ای به این موضوع شده و امیدواریم در عمل دولت در سال ۱۴۰۴ به پیشنهادات جامه عمل بپوشاند.

وی در ادامه اظهار کرد: این موضوع پذیرفته شده که اگر رشد نقدینگی به تناسب تولید نباشد تورم زا خواهد بود؛ بنابراین مشکل عدم کنترل تورم در کشور از اینجاست که آنقدر به سیاست‌های پولی و مالی پرداخته شده که به مباحث مهندسی مالی پرداخته نشده است.

حسینی گفت: ما ناچار به اصلاح نظام تأمین مالی و کارکرد بانک‌ها در این نظام برای تولید هستیم و این با نگاه ویژه با مهندسی مالی ممکن است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فیلم | بحران مسکن؛ نتیجه کمبود زمین یا موانع خودساخته دولت؟
فیلم | این زبان بدن شبیه شاکی است یا متهم؟!/ واکنش وزیر میراث فرهنگی به شکایت از خضریان
جلسه بررسی راهکارهای تحقق انسجام ملی و چگونگی عبور از چالش‌ها به ریاست رئیس‌جمهور پزشکیان +عکس
دانشگاه خواجه نصیرالدین دانشجوی کارشناسی ارشد بدون آزمون پذیرش می‌کند
یارانه نقدی این خانواده‌ها قطع می‌شود
بازدید روسای دانشگاه‌های کشور از موزه مجلس شورای اسلامی +عکس
مراسم تجلیل از نخبگان علمى به پیشنهاد مقام معظم رهبرى برگزار شد
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود
حدود نیمی از احکام قانون جوانی جمعیت ناقص یا اصلاً اجرا نشده است
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت اقدامات غیرقانونی آمریکا علیه ونزوئلا
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان
هشدار رؤسای دانشگاه‌های اسرائیل: زنگ خطر مهاجرت مغزها به صدار درآمده است
عرضه ۲۵۲ هزار تن هندوانه تازه برای تنظیم بازار شب یلدا
تجلیل از سردار شهید سلامی؛ نماد علم، ایمان و ایثار در جمع نخبگان
مجلس فرایند تشکیل کمیسیون تلفیق بودجه را آغاز کرد
پزشکیان: امام خمینی(ره) پیام‌آور وحدت و انسجام بود
دختر شهید سلامی: دانشمندان و فرماندهان دو بال پرواز ایران هستند
مسیر پیشرفت کشور از علم و دانشگاه می‌گذرد
ایجاد بیش از ۲۰۰ هکتار زیرساخت علمی و فناورانه در تهران با محوریت نخبگان
پزشکیان: دعوت دولت به مشارکت به معنای فقدان برنامه نیست
یک سوم زنان شاغل اسرائیلی مورد تعرض قرار می‌گیرند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top