تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/08/27 - 09:12
کد خبر: 522636

رکوردشکنی جالب صادرات در مهرماه

رکوردشکنی جالب صادرات در مهرماه

آمارها روایت جالبی از تغییر ارزش تجارت خارجی در مهرماه دارند. طبق این آمارها، به مدد جهش صادرات، ارزش تجارت خارجی در مهرماه بسیار ترقی کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ در مهرماه امسال ۲۲میلیون‌و۸۰۹ هزار تن کالا به ارزش ۱۳میلیاردو۶۹۸ میلیون دلار در دادوستد ایران و جهان مبادله شده که این مقدار در مقایسه با مهر سال گذشته ۳۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

بررسی کارنامه تجارت خارجی کشور در مهرماه نشان می‌دهد که رشد ارزش تجارت در این‌ماه بیش از هر چیز ناشی از جهش صادراتی بوده و به همین واسطه، تراز تجاری کشور در مهرماه به ۱۵۶ میلیون دلار کاهش پیدا کرده است.

طبق آمار، در مهر ۱۴۰۳ بیش از ۱۸میلیون‌و۳۵۹ هزار تن کالا به ارزش ۶میلیاردو۷۷۱ میلیون دلار صادر شده که نسبت به مهر پارسال ازنظر وزن ۶/۵۸ درصد و از نظر ارزش ۶/۶۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.

همچنین در این ماه، ۳ میلیون و ۴۵۰هزار تن کالا به ارزش ۶میلیاردو۹۲۷ میلیون دلار وارد کشور شده که این مقدار ازنظر وزن ۲.۲درصد و ازنظر ارزش ۲۱.۴درصد نسبت به مهرماه۱۴۰۲ بیشتر بوده است.

عراق مقصد اول صادرات مهرماهی

بررسی وضعیت تجارت خارجی کشور به تفکیک مقاصد عمده صادراتی حاکی از این است که در مهر امسال، عراق با خرید ۲ میلیاردو۷۸۰ میلیون دلار کالا و خدمات از ایران، مقصد نخست صادرات ایران بوده و چین با خرید یک‌میلیاردو۴۳۴ میلیون دلار در رتبه دوم قرار گرفته است.

رتبه سوم بابت خرید ۹۲۵میلیون دلار به ترکیه رسیده و امارات و افغانستان به‌ترتیب با خرید ۷۸۳میلیون دلار و ۲۴۹میلیون دلار در رتبه‌های چهارم و پنجم قرار گرفته‌اند.

ترکیب فروشندگان کالا به ایران

از دیگر نکات مهم در تجارت خارجی مهرماه، افزایش وزن ترکیه، آلمان و روسیه در فروش کالا به ایران بوده است. در این ماه امارات با فروش ۲ میلیاردو۱۸۰ میلیون دلار کالا به ایران جایگاه نخست را حفظ کرده و بعد از آن چین با فروش یک‌میلیاردو۷۵۵ میلیون دلار در رتبه دوم قرار گرفته است.

ترکیه با فروش یک‌میلیاردو۴۴۲ میلیون دلار، آلمان با فروش ۲۰۰میلیون دلار کالا و روسیه با ۱۶۱میلیون دلار در رتبه‌های سوم تا پنجم صادرات به ایران قرار گرفته‌اند.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
۱۰ پرواز فضایی برتر که در سال ۲۰۲۵ رقم خوردند
عصائب اهل الحق: سلاح را تحویل نمی دهیم و از مقاومت عقب نشینی نمی کنیم
انفجار شدید در شرق سوریه؛ البوکمال لرزید
جنگ روانی اسرائیل، تجربه شکست خورده
سدهای کشور چقدر آب دارند؟
تلویزیون اینترنتی جهاد دانشگاهی برای دانشجویان کلید می‌خورد
۲ تا ۵ بار در هفته از ته دل بخندید
رویترز: الشرع زندان‌ها را نبست، پُر کرد!
رییس جمهوری آمریکا برای توجیه الحاق گرینلند به کشورش مدعی شد که آمریکا برای امنیت ملی کشورش به این منطقه نیاز دارد.
دندان‌ها باید حفظ و ترمیم شوند، نه کشیده!
رئیس مجلس ونزوئلا: با سناریوی دزدی دریاییِ دوران استعمار روبه رو هستیم
مهلت ثبت‌نام آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵ تمدید شد
اثرگذاری زنان در سیاست پدیده‌ای نوین در تاریخ معاصر است
بازرسان آژانس در ایران حضور دائمی ندارند
بهترین عکس‌های هوایی‌ سال ۲۰۲۵
صدور هشدار نارنجی هواشناسی تهران
واکنش «دنیس» به حضور در تیم ملی فوتبال ایران
پذیرش دانشجوی مشترک توسط دانشگاه های ملی مهارت و شهید رجایی
مجلس به موضوع افزایش تعرفه خدمات گمرکی ورود خواهد کرد
رتبه بیستم دنیا همچنان در اختیار تیم ملی ایران
معاون آموزش ابتدایی در فهرست پژوهشگران پراستناد جهان اسلام
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top