تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/09/01 - 03:00
کد خبر: 523030

هرگونه اقدام شورای حکام علیه ایران با اقدام متقابل روبرو می‌شود

هرگونه اقدام شورای حکام علیه ایران با اقدام متقابل روبرو می‌شود

مشاور سیاسی رئیس جمهور خطاب به اروپا تصریح کرد: حتماً اگر اقدام غیر سازنده‌ای توسط شورای حکام انجام شود و بیانیه صادر شود ایران هم پاسخ متناسب با آن خواهد داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛به نقل از مهر، مهدی سنایی مشاور سیاسی رئیس جمهور در گفت‌وگوی ویژه خبری امشب (چهارشنبه، ۳۰ آبان) که از شبکه خبر سیما پخش شد، گفت: آقای گروسی در گفت‌وگویی که امروز داشت اعلام کرد از ۴ محل مورد بحث ۲ محل آن کاملاً بسته شده و دیگر مورد بحث نیست. اما دو مکان دیگر وجود دارد که از طریق آژانس باید بحث و بررسی بیشتری درباره آن انجام شود.

وی افزود: در واقع گزارش مثبتی ارائه شد منتها اینکه کشورهای اروپایی از ما آن دارند که بیانیه سیاسی ارائه کرده یا مهلت تعیین کنند این اقدام سازنده‌ای نیست.
مشاور سیاسی رئیس جمهور تصریح کرد: فکر می‌کنم نه تنها در بحث هسته‌ای و تعاملات ایران و آژانس و جلسه شورای حکام بلکه به صورت کلی در روابط ایران و اروپا دو مسیر پیش رو است.

وی ادامه داد: اول اینکه اروپا از اب تعامل که دولت چهاردهم باز کرده و ایده‌هایی که رئیس جمهور محترم در باب گفت‌وگو با دنیا دارد، استفاده کند و طرفین به پیشرفت‌هایی در حوزه‌های مختلف دست پیدا کنند.

سنایی افزود: دوم اینکه وارد یک ریل سیاسی شود و مسائل حاشیه‌ای دیگر که گاهی در گفت‌وگوها توسط کشورهای اروپایی مطرح کردند به میان آورد این موضوع به نفع طرفین نبوده و سازنده نیست.

مشاور سیاسی رئیس جمهور خطاب به اروپا تصریح کرد: توصیه من به دولت‌های اروپایی این است که از فرصت تعامل دولت چهاردهم استفاده کنند و به جای تشدید اوضاع مسائل را روی میز بگذارند و آن را حل و فصل کنند.

وی ادامه داد: روابط ایران با اروپا در شرایط خوبی قرار ندارد و این اقدام اروپا می‌تواند یک نوع تشدید اوضاع محسوب شود در حالی که مسائل مختلفی از اوکراین تا مسائل دیگری که روابط ایران و اروپا هم فراز و فرودهای بسیاری داشته است. به هر حال بسیاری از کشورهای جهان علاقمند هستند که اروپا یک اروپای مستقل باشد و بتواند یک سیاست مستقل را در مسائل قاره خود و دنیا اتخاذ کند.

سنایی گفت: اگر اروپا چنین سیاستی را در پیش بگیرد طبیعتاً با این باب که ایران برای گفت‌وگو باز کرده، فرصتی برای مسائل مختلف و یک نوع حرکت به جلو فراهم می‌شود اما اگر تحت تأثیر مسائل سیاسی و موضوعاتی مانند اوکراین یا موارد دیگر به جای اینکه موضوع یا مسائلی را برای گفت‌وگو طرح کنند اقدامات غیر سازنده‌ای را شروع کنند، این موارد به نفع هیچ کدام از طرفین نیست.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در دهه‌های گذشته اثبات کرده است که در دفاع از حقوق خود بسیار مصمم است و کوتاه نمی‌آید. درباره این موضوع هم اعلام شده حتماً اگر اقدام غیر سازنده‌ای توسط شورای حکام انجام شود و بیانیه صادر شود ایران هم پاسخ متناسب با آن خواهد داد.

مشاور سیاسی رئیس جمهور درباره قطعنامه احتمالی شورای حکام آژانس علیه ایران تاکید کرد: آنچه در قالب قطعنامه شورای حکام آژانس صادر خواهد شد یک نوع تشدید اوضاع است. البته درخواست خواهد شد که یک گزارش جامع از فعالیت‌های هسته‌ای ایران توسط آژانس تهیه شود.

وی ادامه داد: اگر بیانیه صادر نشود یا یک گفت‌وگو در این زمینه آغاز می‌شد، شروع روندی برای حل و فصل مسائل بود ما این می‌تواند شروعی برای تشدید اوضاع بین ایران، آژانس و کشورهای اروپایی باشد. وگرنه خود قطعنامه و بیانیه به طور خاص بار حقوقی ویژه‌ای ندارد.

سنایی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: متأسفانه کشور ما تجربه تلخی از گفت‌وگو و تعامل با آمریکا در سال‌های گذشته داشته است. به صورت مشخص در حوزه برجام خروج آمریکا از برجام، ایران با این فرضیه که هر سند یا توافق به یک نوع پیش آمدن طرفین و اقدام برای گفت‌وگو نیاز دارد، ایران در برجام در این مسیر قدم برداشته است.

وی افزود: منتها اینکه یک کشوری صرفاً با تغییر رئیس‌جمهور یک سند را پاره کند یا از یک توافق خارج شود، اگر اقدامات در حوزه بین الملل شبیه رفتار آمریکا باشد دیگر سنگ روی سنگ بند نمی‌شود چون تعهد کشورها به وجود دولت‌ها نیست بلکه به وجود کشورها است.

مشاور سیاسی رئیس جمهور ادامه داد: گاهی نظام سیاسی کشورها در یک انقلاب تغییر می‌کند ولی کشورها به تعهدات بین‌المللی خود پایبند هستند اما اینکه خاطره ناخوشایند در ذهن بسیاری از مردم ما و تحلیلگران در عرصه بین الملل تأثیر منفی بالایی گذاشته باشد کاملاً قابل فهم است.

سنایی افزود: این اقدام نه تنها در ایران بلکه در همه جهان سرزنش شد مانند خروج آمریکا از معاهده پاریس بود با این تفاوت که آن معاهده یک معاهده بین‌المللی بود و گویی شما از یک تعهد بین‌المللی خود خارج می‌شوید. اما، برجام با طرفیت یک ملت و دولت و پس از آن با وضع تحریم‌های حداکثری خسارت‌های جدی به اقتصاد کشور ما وارد کرده است که دولت آمریکا باید پاسخگوی این خسارت‌ها باشد. البته این مهم بارها از سوی مسئولان کشور ما نیز بیان شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
کشته شدن دو نظامی صهیونیست دیگر در جنوب لبنان
اخطار قطع گاز برای ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران
فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید
زلزله حدود ۵ ریشتری بوشهر را لرزاند
جزئیات پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده غرب علیه ایران در آژانس
حمله پهپادی مقاومت عراق به هدفی نظامی در جنوب اراضی اشغالی
جزئیات روند آتش‌بس در لبنان/ تاثیر قدرت حزب‌الله بر مذاکرات
فریب تبلیغات شارژ سهمیه سوخت را نخورید
دسیسه شرم‌آور شوهر برای زن جوانش
روسیه:اجازه نمی‌دهیم شورای امنیت در مقابل اسرائیل ساکت بماند
تب دنگی خطرناک شد
فرهنگ بسیجی باید در زندگی مردم نهادینه شود
هشدار گازی به ادارات و اماکن عمومی پرمصرف
تیم منتخب کاپیتان بارسلونا بدون حضور خودش
خلق هنر محیطی با زباله و استخوان!
خوابگاه‌های متاهلی موجود، یک‌دهم نیاز کشور است
آستین: حوثی‌ها شریک ایران هستند نه تابع
یارانه آبان‌ماه واریز نشد/ دلیل این اتفاق چیست؟
صدای آژیر خطر در فرانسه پیچید/ وضعیت بحرانی شهرها را ببینید + فیلم
آزادی و اعطای مرخصی بیش از ۸۰۰۰ زندانی استان تهران
یارانه آبان‌ماه واریز نشد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top