تاریخ انتشار: دوشنبه 1403/09/05 - 13:25
کد خبر: 523465

ماه کوچک امروز زمین را ترک می کند!

ماه کوچک امروز زمین را ترک می کند!

سیارک کوچک «PT۵ ۲۰۲۴» که از نزدیک به ۲ ماه پیش میزبان مدار زمین و ماه دوم آسمان شده بود، امروز دوشنبه ۲۵ نوامبر مدار زمین را ترک خواهد کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ این سیارک کوچک پس از خداحافظی از زمین، بار دیگر در سال 2055 به زمین سر خواهد زد. رصد و تجزیه و تحلیل سیارک «PT5 2024» نشان می‌دهد که این سیارک ممکن است از موادی که از ماه اصلی زمین پس از یکی از برخوردهای قدیمی که ماه را تحت تاثیر قرار داده است، متولد شده باشد، چرا که سطح آن مانند ماه دارای حفره‌ها و دهانه‌های برخوردی است.

این بدان معناست که زمین احتمالاً پدربزرگ این «ماه دوم» یا «ماه کوچک» است.

نظریه اصلی شکل‌گیری ماه که «فرضیه برخورد غول‌پیکر» نامیده می‌شود، نشان می‌دهد که ماه، همدم وفادار زمین زمانی متولد شده که یک برخورد عظیم در حدود چهار میلیارد سال پیش، مواد مذاب را از زمین پخش کرده و در نهایت سرد و متراکم شده است.

منشاء گرفتن این قمر کوچک از ماه زمین، بیشتر توسط طیف‌های آن مشخص می‌شود که نشان می‌دهد ترکیب شیمیایی آن به خوبی با مواد ماه که توسط ماموریت‌های لونای روسیه و ماموریت‌های قمری آپولوی ناسا به زمین آورده شده است، مطابقت دارد.

سیارک «ماه کوچک» از کمربند سیارکی آرجونا(Arjuna) سرچشمه می‌گیرد که یک کمربند سیارکی ثانویه ساخته شده از سنگ‌های فضایی است که در مداری بسیار شبیه به مدار زمین به دور خورشید می‌گردند.

مارکوس می‌گوید یک سیارک برای تبدیل شدن به یک «ماه کوچک» باید در محدوده ۴.۵ میلیون کیلومتری زمین قرار گیرد و با سرعتی در حدود ۳۵۴۰ کیلومتر در ساعت به زمین نزدیک شود که سرعتی نسبتاً کم است.

این شرایط توسط PT5 2024 در تاریخ ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۴ برآورده شد که نشان دهنده آغاز ملاقات کوتاه آن با زمین بود و این ملاقات امروز ۲۵ نوامبر، زمانی که آشفتگی‌های ناشی از گرانش خورشید، مدار آن را مختل می‌کند، به پایان می‌رسد.

هنگامی که این سیارک زمین را ترک می‌کند، به خانه خود یعنی کمربند سیارکی آرجونا باز می‌گردد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فیلم | دانشجویان نبض ۷۰ ساله تحولات ایران
ورود به طرح زوج و فرد جزو تخلفات راهنمایی و رانندگی محسوب می‌شود
نقض قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم توسط دولت
خضریان: مشکلات صنفی و رفاهی دانشجویان باید رفع شود
توقف خودروهای دودزا حتی با دارا بودن معاینه فنی
سه قطره خون بر سنگفرش تاریخ؛ روایتی از بیداری که هرگز نمی‌خوابد
نقش دانشجویان در شکل‌دهی به جریان‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور
دستور وزیر اقتصاد برای بررسی حواشی «ماراتن کیش»
بقایی: فیفا باید به وظایف خود برای رفع موانع جام جهانی عمل کند
پزشکیان: توزیع بنزین با شرایط کنونی ضد عدالت است
کارشناس مصری: از ایران امتیاز می‌گیریم
مهاجرانی: دولت اصلاحات اقتصادی را برای خروج از ناترازی ها آغاز کرد
پیام حوزه‌های علمیه خواهران به مناسبت گرامیداشت روز دانشجو
مسئولیت‌پذیری دانشجویان موتور حرکت به‌سوی افق‌های بلندتر توسعه است
پویایی دانشگاه در گرو اندیشه‌های نو و نقد منصفانه است
بزرگترین دشمن دانشجو بی تفاوتی است
پایان ماجرای درگیری لفظی با ساپینتو
موج طعنه‌های جهانی علیه جایزه صلح فیفا به ترامپ/از “شوخی مسخره” تا “چاپلوسی تحقیرآمیز”
توییت انتقادی گزارشگر شبکه خبری lbc انگلیس 
آغاز ثبت نام آزمون کارشناسی‌ ارشد سال ۱۴۰۵ از امروز
ثبت‌نام اعتکاف رجبیه قم از ۲۵ آذر آغاز می‌شود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top