تاریخ انتشار: شنبه 1403/09/10 - 10:56
کد خبر: 523831

بررسی داده‌های مرتبط با تورم؛

ترمز کاهش تورم کشیده شد؟

ترمز کاهش تورم کشیده شد؟

با توجه به سیاست‌های تورم‌زایی که، دولت پزشکیان در پیش گرفته، به نظر می‌رسد روند کاهش تورم که بیش از یک‌سال است آغاز شده، در آذرماه یا نهایتاً در دی ماه متوقف می‌شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مصطفی موسوی‌نژاد/// داده‌های تورم آبان‌ماه که اعلام شد هر چند از کاهش نرخ تورم سالیانه به میزان 0.5% و رسیدن به نرخ 33.1% حکایت می‌کند، اما با نرخ بالای 2.8% بعنوان تورم ماهانه در آبان‌ماه مواجه بودیم. همچنین نرخ تورم نقطه به نقطه به 32.5% رسید که نسبت به ماه گذشته افزایش 0.9 واحد درصدی داشته است.

ززز

سیاست افزایش نرخ ارز نیما که پس از روی کار آمدن دولت پزشکیان منجر به افزایش این نرخ ارز از 41000 تومان به 51500 تومان شده است و همچنین اعلام عمومی آن که هدف پایان سال این نرخ ارز 55000 تومان است، منجر به افزایش تقاضا در بازار ارز شده و نرخ ارز بازار آزاد را نیز تا 70000 تومان بالا برده است. مجموعه همین موارد احتمالا نرخ کاهش تورم در ماه‌های آتی را با چالش مواجه کند.

همچنین برخی موارد در لایحه بودجه 1404 نیز انتظارات تورمی ایجاد کرده است. اتفاقاتی نظیر افزایش نرخ ارز حقوق ورودی کالاها از 28500 تومان به نرخ ارز سنا که فعلا 51500 تومان است و قرار است تا پایان سال به 55000 تومان برسد، یا افزایش نرخ ارز کالاهای اساسی از 28500 تومان مطابق با نرخ تورم، یا کاهش تعداد کالاهایی که مشمول نرخ ارز ترجیحی می‌شوند، یا همین افزایش نرخ ارز نیما از 41000 تومان در ابتدای دولت به 51500 تومان. مجموعه این موارد خبر می‌دهد کاهش نرخ تورم برای سال آینده کمی دور از دسترس خواهد بود.

این در حالی است که اگر روند کاهش تورمی که در دولت قبل شروع شده بود تداوم می‌یافت، نرخ تورم اسفند ماه به ۲۸ درصد می‌رسید. اما با روند فعلی به نظر می‌رسد تورم به زیر ۳۰٪ نخواهد رسید و خوشبینانه در همین محدوده 30 الی 35 درصد باقی خواهد ماند.

 

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
رضایی: نگاه‌های غرب‌زده مانع ارتقا روابط ایران و روسیه است/ تجربیات مشترک تحریمی تهران- مسکو می‌تواند راهگشا باشد
اولین واکنش ترامپ به گاف امنیتی کابینه: چی؟ اطلاعی ندارم! +فیلم
زبان مشترک و هویت ملی
خواهر داشتن، نسخه‌ای برای کاهش تنهایی و تقویت نوع‌دوستی در فرزندان
اعتراض تماشاگران به دروازه‌بان تیم ملی ایران؛ طارمی محبوب تر از همیشه
قلعه نویی: باید با چهار گل ازبکستان را می‌بردیم؛ از فردا شروع می کنیم
طارمی: خوشحالم به جام جهانی صعود کردیم؛ در مورد اینتر صحبت نمی کنم
جهانبخش: برای مردم خوشحالم؛ امیدوارم در جام جهانی موفق باشیم
پزشکیان صعود تیم ملی فوتبال ایران به جام جهانی را تبریک گفت
خیالات تازه روشنفکری سکولار
آیا واقعاً مغز مرد و زن با هم تفاوت دارد؟
مدافع ازبکستان: با جو ورزشگاه آزادی بیگانه نیستیم
قضاوت داوران عمانی در جدال ایران با امارات
قیمت سکه امروز ۵ فروردین؛ کاهش قیمت اونس به داد سکه رسید
سومین شماره نشریه دانشجویی «رویش» منتشر شد +دانلود
نهمین شماره نشریه علمی دانشجویی «رسا» منتشر شد +دانلود
عیدی ۳۰۶۲۶ واحدی شاخص کل بورس به سهامداران
تدوین و ابلاغ بسته تامین مالی ارزی و ریالی به منظور توسعه انرژی های تجدیدپذیر
تردد بیش از ۱۷میلیون وسیله نقلیه در محورهای برون‌شهری+ پرترددترین مرزها
تقاضا برای انرژی با جهش مصرف برق افزایش یافت
نقشه راه دولت برای آینده مکران
نظرسنجی
عملکرد دولت پزشکیان در سال 1403 را چگونه ارزیابی می‌کنید؟



مشاهده نتایج
go to top