تاریخ انتشار: یکشنبه 1403/09/11 - 10:34
کد خبر: 523961

در گزارش تحلیلی روزنامه جام‌جم مطرح شد؛

ردپای واشنگتن و تل‌آویو در حلب

ردپای واشنگتن و تل‌آویو در حلب

آمریکا تبدیل به اتاق اصلی فکر، عملیات و هم‌پوشانی صهیونیست‌ها و تروریست‌های تکفیری شده است. از گولانی تا جولانی در منظومه‌ای تعریف شده‌اند که دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آن را تعریف کرده و سال‌هاست مشغول عملیاتی‌سازی و چینش اجزای آن هستند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ پیوستگی تروریسم صهیونیستی و تکفیری موضوعی نیست که بتوان آن را انکار کرد. همپوشانی زمانی آتش‌بس در لبنان و آغاز عملیات تروریست‌های تکفیری در سوریه، نقطه آشکارساز این هم‌افزایی محسوب می‌شود.واشنگتن مولد اصلی بحران حلب محسوب می‌شود.

گروه‌های تروریستی در حلب و دیگر شهرهای سوریه معلول حمایت‌های مستمر آمریکا و شرکای غربی و عربی‌اش از تحریر‌الشام، داعش و دیگر گروه‌های تروریستی ــ تکفیری در سوریه است. از این‌رو واشنگتن به‌عنوان مولد اصلی بحران حلب اساسا صلاحیت سخن گفتن در‌خصوص این بحران را ندارد. نکته مهم دیگری که باید در این‌خصوص مدنظر قرار داد، به استراتژی و راهبرد تعریف شده و مدون کاخ سفید در سوریه باز‌می‌گردد.

واشنگتن به‌طور کلی مخالف تضعیف گروه‌های تروریستی و تکفیری به‌دست ارتش سوریه و نیروهای مقاومت است. استراتژی حفظ و بازتعریف تروریسم تکفیری پس از شکست آنها در سال ۲۰۱۸ میلادی از جبهه مقاومت نیز در همین راستا صورت گرفته است.
   
سومین مرحله بحران‌سازی آمریکا در منطقه

با گذار به قرن بیست‌و‌یکم، مقامات آمریکایی سه نقشه راهبردی رادرقبال منطقه طراحی و اجرا کرده‌اند؛ نخستین نقشه راهبردی واشنگتن، معطوف به دوران ریاست‌جمهوری بوش پسر بود. جایی که طرح «خاورمیانه بزرگ» در حوزه سیاست خارجی آمریکا عینیت پیدا کرد.با این‌حال شکست کاخ‌سفید در عراق و افغانستان و شکل‌گیری هسته‌های مقاومت و تبدیل شدن آنها به گروه‌های اصلی در بغداد، جایی برای پیشبرد این راهبرد باقی نگذاشت.

پس از آن، اوباما و دموکرات‌ها در‌صدد دفرمه‌سازی نقشه منطقه غرب آسیا از طریق تأسیس داعش و خلق بحران‌های دائمی درعراق و شامات بر‌آمدند.بایدن واوباما با خلق تروریسم تکفیری داعش، در‌صدد تجزیه جغرافیایی و قومیتی جهان اسلام بر‌آمدند اما جبهه مقاومت با حضور مثال‌زدنی و غیرتمندانه خود در صحنه نبرد با مهره‌های واشنگتن و تل‌آویو، مانع از شکل‌گیری این نقشه شوم شد.

درسال۲۰۱۸ میلادی، داعش در‌هم شکست و رویای شوم مقامات غربی ــ عبری در تسلط بر منطقه نقش بر آب شد. مهره‌های منطقه‌ای آمریکا و رژیم‌صهیونیستی نیز پس از صرف میلیاردها دلار هزینه، شکستی سهمگین را متحمل شدند.
   
ورود آمریکا به سومین نقشه راهبردی

اکنون همزمان با جنگ غزه، شاهد ورود آمریکا و رژیم اشغالگر قدس به سومین نقشه راهبردی آنها در منطقه غرب آسیا و جهان اسلام هستیم.این نقشه راه نیز مانند دو موردقبلی محکوم به شکست و تباهی است.

قطعا این‌بار نیز جبهه مقاومت نه تنها تاکتیک‌ها، ابزارها و مهره‌های بازی آمریکا و رژیم‌صهیونیستی (تروریست‌های تکفیری) را در‌هم خواهد شکست، بلکه مستقیما پیش‌فرض‌ها و بنیان‌های دکترین منطقه‌ای و بین‌المللی واشنگتن وتل‌آویو رابه چالش خواهد کشید.ابعاد شکست راهبردی ــ میدانی غرب، رژیم اشغالگر قدس و ترکیه درفتنه اخیر، به‌مراتب نسبت به موارد قبل نیزسهمگین‌تر وقدرت جبران آن نیز ناممکن‌تر از حد تصور آنها خواهد بود.

خطوط قرمز آمریکا در حلب

آمریکا آزادسازی حلب از دست گروه‌های تروریستی را مترادف با تقویت قدرت جبهه مقاومت دانسته و پس از خلق این بحران، در‌صدد است به هر نحو ممکن تروریست‌های تحریرالشام را در این شهر راهبردی و مناطق اطراف آن حفظ کند. شواهد قطعی نشان می‌دهد مقامات آمریکایی تجهیزات نظامی گسترده‌ای را از طریق مرزهای ترکیه برای گروه‌های تروریستی روانه ساخته و از فرصت آتش‌بس در جهت تقویت تکفیری‌ها استفاده کرده است.

گسترش دامنه بحران انسانی در سوریه، اصلی‌ترین خواسته آمریکا در برهه زمانی فعلی محسوب می‌شود. بدیهی است که از دید مقامات آمریکایی هر اندازه بحران در سوریه بیشتر گسترش پیدا کند، در آن صورت قدرت مداخله کاخ سفید در امور منطقه افزایش خواهد یافت. این قاعده، با توجه به شکست مشترک واشنگتن  ــ تل‌آویو درجنگ لبنان وانعقاد آتش‌بس اخیر پررنگ‌ترشده است.

مقامات کاخ سفید، پنتاگون و سنتکام در‌صدد تمرکز‌زدایی افکار عمومی ازشکست در لبنان و متعاقبا تمرکز آنها بر بحران جدیدی است که در سوریه خلق کرده‌اند. مقامات آمریکایی اعم از دموکرات و جمهوریخواه روی این موضوع متفق‌القول بوده و رابطه مستقیمی را که میان افزایش بحران در سوریه و افزایش قدرت مداخله آمریکا در منطقه است، پذیرفته‌اند.

از این‌رو بازی خطرناک آمریکا در سوریه، خصوصا در قبال تحولات حلب بیش از پیش باید مورد رصد و تحلیل جریان مقاومت قرار گیرد.

منبع: جام‌جم

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
هشدار رهبری را جدی‌تر بگیریم
آیا هوش مصنوعی ذهن انسان را تسخیر می‌کند؟
خیال خام اسرائیل برای پیداکردن یک شریک شکست
گُل یا بلای جان/ زنگ خطر سقوط دانش‌آموزان
نجات گربه، اثر کوتاه از محمدصادق باقری آماده نمایش شد
فوری| درویش با ماتزاری پیشنویس قرارداد امضا کرد
گسترش روابط تجاری و اقتصادی ایران و عمان در کنار ارتباطات سیاسی
نرخ طلا چهارم بهمن ۱۴۰۳؛ سکه امامی در کانال ۶۰ میلیون تومان
وزیر نیرو: تمام صنایع خوزستان در بازچرخانی آب مشارکت کنند
درخواست حاشیه‌ساز بازیکنان استقلال/ دیگر نگذارید موسیمانه بازیکن بخرد!
مکزیک رسما از ایران تشکر کرد
۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور/ بیمه کدام خدمات را پوشش می‌دهد؟
آشنایی با مراحل مصاحبه روانشناسی قضاوت
بازار اسباب‌بازی به سمت محصولات چینی گرایش دارد
ویژگی کتاب‌های نردبام خیلی سبز (معرفی و بررسی کامل)
بهترین محصولات برای صادرات به عراق
فراخوان فروشگاه‌ها، محصولات و خدمات دختران
نظرخواهی فرهنگستان زبان فارسی برای معادل bio/ پیشنهادهای خود فرهنگستان چیست؟
آتش زدن اثر تاریخی ۱۵۰۰ ساله در گیلان +عکس/ عامل آتش‌سوزی یک بلاگر بود؟
خرید ایمن و فوری انواع گیفت کارت ها
نصب سپر محافظ در برابر زباله‌های فضایی روی ایستگاه فضایی چین
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top